9. 6. 2014 | Ladislav Vácha

Zatím jsme spokojení, všechno funguje, pochvaluje si asistent trenéra Richard Cachnín

Suchá část letní přípravy, jíž drtivá většina hokejistů nemá příliš v lásce, se blíží do cílové rovinky. Už teď je jasné, že Rebelové do příštího prvoligového ročníku vstoupí s mladým týmem, jejž budou i vzhledem k omezenějším finančním možnostem klubu tvořit z velké části hráči, kteří v Havlíčkově Brodě hokejově vyrůstali. O dosavadním sbírání sil na novou sezonu jsme si popovídali s Richardem Cachnínem, který i nadále zastává funkci asistenta trenéra. „Myslím si, že kluci k tomu přistoupili dobře,“ ocenil přístup svých svěřenců jeden z patriotů Kotliny.

„Zatím jsme spokojení, všechno funguje. Máme mladé mužstvo a kluci se chtějí porvat o místo v sestavě. Myslím si, že k tomu přistoupili dobře. Většina hráčů je z Brodu, někteří z nich tady působili už dříve. Tento týden jsme zpestřili nějakými hrami, teď to byl fotbal. Uvidíme, jak to půjde dál, čekají nás ještě tři týdny,“ neskrývá spokojenost zkušený kouč Cachnín.

Bojovníci z Kotliny se během nepopulární letní dřiny pořádně zapotili. Trenéři jim nachystali náročný program, aby byl tým na mistrovské boje v co nejlepší kondici. A ptáte se, na co se nejvíce zaměřili? „Kompletně na vše. Pracovali jsme na vytrvalosti, jezdili jsme na kole a běhalo se. Snažili jsme se také nabrat hodně síly, hlavně v oblasti nohou. Soustředili jsme se na to, co k tomu patří.“

Muž, který se začátkem září postaví po bok hlavního lodivoda mužstva a sportovního manažera Miroslava Baruse, prozradil také další dobrou zprávu. „Musím to zaklepat, zatím se nám vyhýbají zranění, což je důležité.“

Výraznými změnami zřejmě projde obsazení brankářského postu. Kádr Rebelů opouští Petr Opršal, do přípravy by se naopak ještě měli k Čeňkovi Novákovi připojit další tři až čtyři gólmani. V A-týmu najdeme i hráče, kteří v minulé sezoně působili v juniorce. Jedná se o útočníky Tomáše Ludvíka, Lukáše Breberu či Martina Hynka. „Do herní části přípravy půjdou určitě všichni. Během prvních dvanácti dnů nás čeká šest přátelských zápasů. Tam všichni ukážou, jak na tom jsou.“

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu