12. 2. 2016 | Ladislav Vácha

Pojďme všichni na hokej! Bruslaři hostí Krakonošovo Vrchlabí

Poslední domácí zápas základní části je tady! Havlíčkův Brod se v Kotlině střetne v sobotu 13. února v 17:00 s tabulkovým sousedem z Vrchlabí. Horalové pod vedením trenéra Petra Hlaváče okupují šesté místo a na Vysočině by rádi navázali na vysoký triumf 11:2 proti Jindřichovu Hradci. Bruslaři mají svému soupeři co oplácet, první vzájemnou bitvu prohráli 2:4. Přijďte naše hokejisty podpořit a ukažme, kdo je v Kotlině doma! (Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

HC Stadion Vrchlabí

Založení klubu: 1948
Stadion: Zimní stadion Vrchlabí (kapacita 1 200 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hcvrchlabi.cz
Umístění v poslední sezóně: 5. místo po ZČ, osmifinále play-off (kontumační porážka s Bílinou 0:3 na zápasy)
Trenér: Petr Hlaváč

Sestava z posledního utkání: Jelínek (Abrahám) – Klement, Lenoch, Jebavý, Kadavý, Jandejsek, Hejda, Chleborád – Maďar, Filip "C", Šťastný, Matějka, Urban, Bittner, Oppelt, Jirků "A", Bláha "A", Procházka, Šimoníček, Srnský, Vacek
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Stadion Vrchlabí

znak týmu znak týmu
17-2-1-12 bilance 16-3-4-8
7., 56 bodů umístění 6., 58 bodů
124:106 skóre 129:109
13:4 (Bílina, venku) nejvyšší výhra 11:2 (Jindřichův Hradec, doma)
1:11 (Písek, venku) nejvyšší prohra 3:7 (Písek, venku)
Lukáš Endál – 48 bodů (22+26) nejproduktivnější hráč Martin Filip – 41 bodů (13+28)
Lukáš Endál – 22 gólů nejlepší střelec Tomáš Šťastný – 25 gólů
Lukáš Endál
Jevgenij Kondratěv – 26 asistencí
nejlepší nahrávač Martin Filip – 28 asistencí
David Vala – 17 bodů (3+14) nejproduktivnější obránce Martin Klement – 13 bodů (4+9)
Čeněk Novák 2,74 (22 zápasů)
Jiří Zvolánek 4,34 (7 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jakub Jelínek 3,56 (26 zápasů)
Martin Abrahám 3,10 (9 zápasů)

V brankovišti Vrchlabí vládne havlíčkobrodský odchovanec Jakub Jelínek.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Vrchlabí bojuje o šestku, spoléhá na Filipa se Šťastným

Horalové zahájili tento soutěžní ročník naprosto excelentně, když z úvodních devíti kol nestačili jen venku na Bílinu a doma na Tábor. Připsali si tak sedm cenných výher za plný bodový zisk a skvělou výkonnost si dlouho drželi. Obrat nastal po výhře na půdě Děčína, Vrchlabí potom padlo třikrát za sebou. Horším obdobím si prochází i v poslední době, z minulých pěti duelů čtyřikrát padlo a doma rozstřílelo jen poslední Jindřichův Hradec.

Trenér Petr Hlaváč důvěřuje mladému a talentovanému brankářskému tandemu. Jedničkou je třiadvacetiletý havlíčkobrodský odchovanec Jakub Jelínek, který zatím odehrál 26 zápasů. Záda mu kryje o rok mladší Martin Abrahám, jenž zasáhl do šesti duelů. V obraně vyčnívají dva zkušení obránci, Martin Klement (4+9) a Jiří Jebavý (2+10), kterého si někteří brodští fanoušci určitě pamatují ještě z doby, kdy oblékal dres tehdejších Rebelů. Výborně si počínají i Patrik Lenoch (3+5) a talentovaný mladík Jan Kadavý (2+3). Ofenzivu souboru z Krakonošova revíru stále táhne nestárnoucí matador a kapitán Martin Filip (13+28), který vládne týmové produktivitě a je i nejlepším nahrávačem. Velmi zdatně ho doplňují nejlepší střelec Tomáš Šťastný (25+12), Jiří Šimoníček (11+15) nebo Patrik Urban (7+19).

„Bylo to pro nás důležité utkání kvůli sebevědomí. Výsledek nelze brát vážně, protože důstojnější roli by tu sehrál Spartak Semechnice, a to je nechci urážet. Toto opravdu s 2. ligou nemá nic společného. Nicméně i s takovým soupeřem jsme byli schopni po patnácti minutách prohrávat, to je neuvěřitelné,“ zlobil se po jednoznačné výhře nad Jindřichovým Hradcem vrchlabský trenér Petr Hlaváč. „Budeme stále pracovat na přesilovkách a bránění, stejně jako přebírání hráčů, to je naše slabina. Do Brodu se těšíme, už v sérii prohráváme jen 2:3 a teď máme poslední dva zápasy na otočení stavu. Nevím, co svaz vymyslí s Pelhřimove, ale jak je známe, máme se všichni na co těšit. Tak hurá do Brodu pro tři body,“ burcuje.

Soupiska Vrchlabí

Jedním ze stěžejních defenzivních pilířů je zkušený obránce Martin Klement.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Vrchlabí nedopustilo překvapení a na Vajgaru si smlslo

Domácí začali skvěle a při přesilovce otevřeli gólový účet zápasu zásluhou Tomáše Bláhy. Hosté ale bleskově a překvapivě otočili, když se dvakrát trefil přesně do černého Jiří Severa. Hokejistům z Krakonošova revíru se však povedlo vzít si ztracené vedení zpět a svého soupeře potom nelítostně rozstřílet. Dvakrát se zapsali do střelecké listiny Jan Matějka a Jan Srnský, svůj hattrick završil Tomáš Bláha a jednou se prosadili Tomáš Šťastný, Jan Kadavý, Michal Procházka a Patrik Maďar. Vajgar si tak odvezl domů pořádný příděl po výsledku 11:2.

znak týmu 11 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 13. Bláha (Kadavý, Jirků), 18. Matějka (Klement), 22. Matějka (Urban), 23. Šťastný (Lenoch, Filip), 33. Bláha (Jirků), 37. Srnský (Procházka, Urban), 39. Kadavý (Urban), 46. Srnský (Filip), 53. Bláha (Kadavý, Jebavý), 54. Procházka, 58. Maďar (Šťastný, Filip) – 14. Severa (Voříšek), 16. Severa (TS). Rozhodčí: Tomáš Veselý – Jan Čížek, David Potůček. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 747. Třetiny: 2:2, 5:0, 4:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2, 5:2, 6:2, 7:2, 8:2, 9:2, 10:2, 11:2.

HC Stadion Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Klement, Lenoch, Jebavý, Kadavý, Jandejsek, Hejda, Chleborád – Maďar, Filip "C", Šťastný, Matějka, Urban, Bittner, Oppelt, Jirků "A", Bláha "A", Procházka, Šimoníček, Srnský, Vacek

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Švihálek (od 54. Marek) – Pípal, Tržil, Port, Koňařík, Popelka, Kohút, Břečka – Šesták, Voříšek "C", Sviták, Severa, Kuriljak, Drda, Bílek, Fencl, Tomšík, Košťál

Minulé zápasy Vrchlabí

SC Kolín – HC Stadion Vrchlabí 5:3
HC Stadion Vrchlabí – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:7sn
HC Klášterec nad Ohří – HC Stadion Vrchlabí 6:3
IHC Písek – HC Stadion Vrchlabí 7:3
HC Stadion Vrchlabí – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 11:2

Všechny zápasy


Kapitán, nejproduktivnější hráč a hrající legenda. To je útočním Martin Filip.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Vítězná série Bruslařů skončila, ale boj o cenné body pokračuje

Havlíčkův Brod vyhrál osmkrát za sebou a devátý triumf chtěl přidat v důležité bitvě na ledě Kobry Praha. I když po první třetině prohrával o dvě branky, dokázal vyrovnat a odpověděl i na třetí trefu soupeře. Bruslaři ale pykali za velkou nekoncentrovanost, hned po gólu na 3:3 inkasovali a z tohoto tvrdého úderu už se nevzpamatovali. Z hlavního města si odvezli porážku 3:6 a vyhlídky na pobyt v elitní šestce se tak začaly ztrácet. Soubor z Kotliny má ale šanci mezi nejlepších šest týmů západní skupiny proklouznout, ale v sobotu potřebuje nutně porazit Vrchlabí a doufat, že Krakonošova parta ještě nějaké body ztratí.

„Byla to zasloužená prohra. Jsem rád, že přišla teď a ne v nějaký horší moment. Máme teď před sebou dva zápasy, ve kterých se připravíme na play-off. To už máme jisté, ale stačí nám jeden bod na to, abychom skončili osmí, a tři na sedmou pozici. To by znamenalo, že předkolo bychom začínali doma,“ spřádá plány brodský kouč Aleš Totter. „Bohužel se nám zranil Patrik Přidal, takže uvidíme, jak to s ním bude vypadat. Jestli to bude krátkodobé, či to bude na delší čas. Každopádně, v úterý se k týmu připojí Radim Pejchal, kterého chceme ještě minimálně v jednom zápase v základní části zkusit. Uvidíme, jestli ho třeba nasadíme v play-off. Nemůžeme si dovolit hazardovat,“ doplňuje šéf brodské střídačky.

David Vala dal gól na ledě Kobry a dál je nejproduktivnějším brodským bekem.

Kobra zvládla důležitý souboj, Brod doma uštkla šestkrát

Pražanům se povedla první dvacetiminutovka, v níž si vypracovali dvoubrankový náskok. V přesilovce uspěl s ranou z osy hřiště Šimon Antončík a v patnácté minutě udeřil bývalý hráč Havlíčkova Brodu Michal Borovanský. Bruslaři se po přestávce zvedli a slavili rychlé snížení, když se z pravého kruhu trefil do Bílkova protipohybu Lukáš Endál. A ve 30. minutě bylo v brodském táboře ještě veseleji, když od modré čáry vymetl šibenici David Vala. Kobra ale hned vzápětí skórovala, když zblízka zakončil hezkou kombinaci Michal Borovanský.

Parta z Vysočiny však nesložila zbraně a dočkala se zasloužené odměny, když od modré čáry překonal brankáře Bílka Kryštof Kulhánek. Hosté si potom počínali znovu nekoncentrovaně a to je stálo bodový zisk. Z dorážky poslal domácí znovu do vedení Dominik Šteiner, od modré čáry pokořil brankáře Nováka Jakub Verbík a při soupeřově power-play stanovil střelou do prázdné brány konečné skóre 6:3 Luděk Škop.

znak týmu 6 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Antončík (Jedlička), 15. Borovanský, 31. Borovanský (J. Verbík), 36. Šteiner (Antončík, Lang), 42. J. Verbík (Antončík), 59. Škop (Lang, Antončík) – 22. Endál (Kulhánek, Třetina), 30. Vala (Chlubna, Vlasov), 35. Kulhánek (Semrád, Endál). Rozhodčí: Sýkora – Rubáš, Šimán. Vyloučení: 8:6, navíc Jakeš (KOB) OT do konce utkání [NESP]. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Třetiny: 2:0, 2:3, 2:0. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3.

HC Kobra Praha: Bílek (30. - 30. Langer) – Šteiner, Lang, Cafourek "A", Vacek, J. Verbík, R. Verbík, Drahorád – Antončík, Jedlička, Jakeš "C", Škop, Vlach, Hanták, Slanina "A", Doležal, Borovanský, Kysela, Kučera, Strnad

BK Havlíčkův Brod: Novák (Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Duben "A", Kořínek, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" - Kuchta, Kozlík, Beneš - Chlubna, Vlasov, Kondratěv - Hlídek, Cejpek, Ludvík

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

HC Draci Bílina – BK Havlíčkův Brod 4:13
BK Havlíčkův Brod – HC Děčín 8:5
NED Hockey Nymburk – BK Havlíčkův Brod 0:6
BK Havlíčkův Brod – HC Tábor 5:2
HC Kobra Praha – BK Havlíčkův Brod 6:3

Všechny zápasy


Bruslaři propadli ve třetí periodě a ve Vrchlabí nebodovali

V úvodním dějství se fanoušci branky nedočkali, protože oba maskovaní muži, havlíčkobrodský Lukáš Dusík a vrchlabský Jakub Jelínek, zamkli své svatyně na deset západů. Broďáky poslal do vedení jejich nejproduktivnější hráč Lukáš Endál, jenž si počkal na vhodný čas pro střelu a vyjetému gólmanu Jelínkovi nedal žádnou šanci. Hosté prospali třetí periodu a zaplatili za to vysokou daň. Patrik Urban a Tomáš Šťastný otočili, po čemž Vrchlabí uklidnili Martin Filip a Tomáš Jirků. Havlíčkův brod už se zmohl jen na symbolickou odpověď, když samostatný únik využil Tomáš Chlubna.

znak týmu 4 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 44. Urban (Jandejsek, Bláha), 52. Šťastný (Jebavý), 57. Filip (Jirků, Jebavý), 60. Jirků (Šťastný, Filip) – 26. Endál (Třetina), 60. Chlubna (Duben, Vlasov). Rozhodčí: Kopeček – Hurita, Urubčík. Vyloučení: 6:12. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 899. Třetiny: 0:0, 0:1, 4:1. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

HC Stadion Vrchlabí: Jakub Jelínek (Abrahám) – Jebavý, Kadavý, Klement, Lenoch, Jandejsek, deCarvalho, Matějček, Chleborád – Šťastný, Filip "C", Jirků, Maďar, Šimoníček, Matějka, Bláha, Urban, Oppelt, Srnský, Blažej, Krsek

BK Havlíčkův Brod: Dusík (Novák) – Duben, Lacina, Kořínek, Loginovskij, Vala, Kolda – Vlasov, Kondratěv, Chlubna, Kozlík, Ludvík, Kuchta, Přidal, Třetina "C", Endál, Jan Jelínek

Tomáš Chlubna se trefil ve Vrchlabí. Prosadí se i v odvetě na ledě Kotliny?

Postavení v tabulce

Havlíčkův Brod si výrazně zkomplikoval boj o elitní šestku, jež bude mít zajištěný přímý postup do čtvrtfinále play-off, když padl v důležitém utkání na ledě Kobry Praha. Dál si musí dávat pozor i na záda, v tabulce je za ním o čtyři body krajský rival ze Žďáru nad Sázavou. Pokud ještě chtějí Broďáci pomýšlet na 6. příčku, nutně potřebují doma složit Vrchlabí, jež získalo o dva body víc a navíc má k dobru zápas s Pelhřimovem.

Vrchlabí okupuje 6. místo a může ještě dokonce zabojovat o skvělé 3. místo, na které mu chybí jen tři bodíky. Vyhoupnout se může výš na úkor Kobry Praha, Jablonce nad Nisou a Klatov.

Bilance s Vrchlabím od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 3
Bilance: 1-0-0-2
Výsledky: 7:0, 0:1, 2:4
Skóre: 9:5

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu