2. 3. 2016 | Ladislav Vácha

Play-off je tady! Starší dorost zkusí rozmačkat třineckou ocel

Havlíčkův Brod si po pěti letech zahraje prestižní play-off extraligy staršího dorostu! Mladí Bruslaři v osmifinále narazí na nejsilnější možného soupeře, úřadujícího mistra z Třince, který ovládl i základní část v této sezoně. Série se hraje na tři vítězné zápasy, první z nich je na programu na ledě Ocelářůve čtvrtek 3. března od 18:00, druhý se hraje hned o den později v 15:00. První duel se v Kotlině odehraje v pondělí 7. března od 18:00, případný druhý rovněž následující den ve stejných čas. Držte nám palce a buďte s námi!

HC Oceláři Třinec

Rok založení: 1929
Stadion: WERK ARENA (kapacita 5 200 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hcocelari.cz
Umístění v poslední sezóně: mistr extraligy staršího dorostu
Trenér: Vlastimil Wojnar

Sestava z posledního utkání: Ovčaří (30. Ochman) – Krzak, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Vochozka, Peterek, Mach, Przybyla, Kalus, Raška, Najsar, Molin
__________________________________________________________________________________

HC Oceláři Třinec x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
31-5-0-8 bilance 18-3-4-19
1., 103 bodů umístění 12., 64 bodů
221:95 skóre 148:137
12:0 (Opava, doma) nejvyšší výhra 13:2 (Opava, doma)
2:6 (Chomutov, doma) nejvyšší prohra 2:8 (Kometa, doma)
Tomáš Vochozka – 49 bodů (15+34) nejproduktivnější hráč David Michálek – 72 bodů (40+32)
Jan Kalus
Patrik Hrehorčák – 20 gólů
nejlepší střelec David Michálek – 40 gólů
Tomáš Vochozka – 34 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Beran – 41 asistencí
Grzegorz Radzienciak – 29 bodů (11+18) nejproduktivnější obránce Patrik Hrabaň – 25 bodů (3+22)
Jakub Ovčaří 90,61 % (25 zápasů)
Matěj Loubal 91,37 % (17 zápasů)
Radek Ochman 87,65 % (4 zápasy)
Maxim Kučera 77,78 % (1 zápas)
úspěšnost zákroků Tomáš Kulich 90,26 % (41 zápasů)
Miroslav Folvarský 92,86 % (3 zápasy)
Miroslav Hanák 83,33 % (5 zápasů)
Jakub Ovčaří 2,22
Matěj Loubal 1,78
Radek Ochman 2,78
Maxim Kučera 2,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Kulich 2,96
Miroslav Folvarský 1,80
Miroslav Hanák 5,20

Jedničkou v třineckém brankovišti je Jakub Ovčaří. Odchytal 25 duelů.
(Foto: Karel Málek, facebooková stránka Juniorský hokej)

Třinec vyhrál základní část a zkusí obhájit titul

Oceláři jsou v poslední době jednoznačně nejlepším týmem, který můžeme na extraligové mapě najít. Vždyť se jedná o úřadujícího mistra, který ve finále předešlé sezony přetlačil silný Hradec Králové. Slezané si vedou naprosto suverénně také v tomto soutěžním ročníku, ovládli tabulku své východní skupiny a vzápětí vyhráli i nadstavbovou skupinu A. Jedná se o mužstvo s nejsilnějším útokem a nejpevnější obranou. O neskutečné síle svědčí i to, že Třinec nasázel svým soupeřům hned ve čtyřech utkáních deset a více gólů! V poslední době ale nebyli svěřenci trenéra Vlastimila Wojnara zdaleka tak dominantní, z minulých čtyř duelů brali jen tři body, když přetlačili těsně 4:3 druhou Spartu.

Mezi třineckými tyčemi se vystřídali hned čtyři gólmani. Jedničkou je Jakub Ovčaří, který odchytal 25 zápasů. Záda mu nejčastěji kryje Matěj Loubal, jenž naskočil do 17 duelů. Dva starty má na kontě Radek Ochman a jeden Maxim Kučera. V obraně nejvíce podporuje ofenzivu nejproduktivnější bek Grzegorz Radzienciak (11+18), jejž zdatně doplňují Ondřej Hrachovský (8+11) a Ondřej Imrich (3+15).

Útok nesmírně táhne nejproduktivnější hráč a nejlepší nahrávač týmu Tomáš Vochozka (15+34), bravurním bodovým ziskem se mohou pochlubit i dva nejlepší střelci Jan Kalus (20+20) a Patrik Hrehorčák (20+14), Jan Hladonik (16+24), Lukáš Kaukič (13+23) či Matěj Mach (14+21).

Soupiska Ocelářů

Jan Kalus se trefil už dvacetkrát a dělí se o post nejlepšího střelce.
(Foto: Karel Málek, facebooková stránka Juniorský hokej)

Oceláři ve druhé třetině vyrovnali, ale na body to nestačilo

Slavia měla lepší vstup do zápasu a už v 5. minutě slavila vedení, když se ranou z prostoru mezi kruhy trefil Eric Fiala. Třinec si vytvořil několik slibných šancí, ale neproměnil je a stihl ho za to krutý trest, když se bekhendem prosadil Václav Zídek. Oceláři se dočkali vyrovnaní v prostřední části, když hezkou nahrávku využil gólem do odkryté brány Jan Kalus a z dorážky udeřil Dan Przybyla. Těsně před druhou sirénou ale vrátil sešívaným vedení Tomáš Vildumetz a ve třetí třetině stanovili konečné skóre na 5:2 David Štainer a Eric Fiala.

znak týmu 2 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 34. Kalus (Przybyla, Timotej Marguš), 39. Przybyla (Peterek, Kalus) – 5. Fiala (Patočka, Šergl), 27. Zídek (Šteiner, Netolický), 40. Vildumetz (Matějka, Kern), 51. Šteiner (Zídek), 60. Fiala (Patočka, Steinocher). Rozhodčí: Vaněk - Novák, Kurtin. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Třetiny: 0:1, 2:2, 0:2. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.

HC Oceláři Třinec: Ovčaří (30. Ochman) – Krzak, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Vochozka, Peterek, Mach, Przybyla, Kalus, Raška, Najsar, Molin

HC Slavia Praha: Patera (Kodad) – Krásný, Steinocher, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Matějka, Fiala, Vildumetz, Kern, Šteiner, Netolický, Zídek, Marek, Šergl, Patočka, Šilhan

Minulé zápasy Třince

HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 4:1
HC Oceláři Třinec – Piráti Chomutov 2:6
Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 5:3
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 4:3
HC Oceláři Třinec – HC Slavia Praha 2:5

Všechny zápasy


Tomáš Vochozka. Nejproduktivnější hráč a nejlepší nahrávač Ocelářů.
(Foto: Karel Málek, facebooková stránka Juniorský hokej)

Dvanáct zápasů, 36 bodů! Starší dorost se veze na vítězné vlně

Starší dorostenci odstartovali svou první sezonu po návratu na scénu tuzemské nejvyšší soutěže ve skupině Střed, kde se dlouho trápili a chvíli byli dokonce poslední. Závěr se jim ale povedl a se slušným náskokem obsadili předposlední příčku před Letňany. Do nadstavby šli svěřenci zkušeného trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc s jasným cílem - udržet extraligovou příslušnost. To se jim s velkým předstihem povedlo a domácí výhrou 5:2 nad Havířovem se nadechli k neuvěřitelné vítězné sérii, kterou udrželi až do konce. Reálné kontury začala nabírat vidina play-off tříbodovou výhrou na Kladně, kde mladí Bruslaři potřebovali za každou cenu uspět. Potom využili klopýtnutí svých největších soupeřů v boji o play-off a vytoužený sen se tak rázem stal skutečností! A aby toho nebylo málo, kapitán David Michálek se stal se čtyřiceti přesnými trefami nejlepším střelcem extraligy a jeho sehraný parťák Lukáš Beran skončil se 41 asistencemi druhý mezi nahrávači!

„Před zápasem v Českých Budějovicích jsme klukům říkali, že na play-off máme v podstatě tři mečboly a alespoň jeden z nich musíme proměnit. Chtěli jsme uspět hned proti Motoru, aby se nám zbývající duely v Brodě dobře hrály. Nakonec se nám to povedlo. Parádně jsme to odbojovali a dali jsme góly. Jsme hrozně šťastní, že jsme se do play-off dostali,“ pochvaloval si hlavní kouč Václav Adam. Jeho tým naposledy skolil Porubu, ale na tři body se hodně nadřel, hlavně kvůli nepovedené první třetině. „Bylo to hodně bojovné a tvrdé utkání, ale pro nás to byla parádní příprava na play-off,“ našel pozitivum brodský lodivod.

David Michálek. Kapitán, nejpropduktivnější hráč Brodu a nejlepší střelec extraligy.
(Foto: Ronald Hansel, facebooková stránka Juniorský hokej)

Předposlední Poruba hodně kousala, ale Broďáci ji zlomili

Papírový favorit nezačal vůbec dobře, naopak Ostravané si v první dvacetiminutovce počínali velmi zdatně. Vytvořili si spoustu šancí a ve 13. minutě zaslouženě udeřili, když chybu Jiřího Kopice potrestal Matyáš Holub. Bruslaři se ale dočkali poměrně rychlého vyrovnání, když se zblízka prosadil David Michálek. Závěr prostřední části se nesl ve znamení Jiřího Kopice, který dvěma povedenými střelami dokonal obrat a ve třetí periodě uzavřel na konečných 4:1. Jako obránce tak zkompletoval čistý hattrick!

znak týmu 4 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 19. Michálek (Benák, Beran), 38. Kopic (Michálek, Benák), 39. Kopic (Veverka), 54. Kopic (Veverka, Hendrych) – 13. Holub. Rozhodčí: Martin Homola – Jan Jeletz, Jan Kleprlík. Vyloučení: 6:6, navíc Bernát (POR) OT + OK + TH. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 26:29. Třetiny: 1:1, 2:0, 1:0. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

BK Havlíčkův Brod: Kulich (Folvarský) – Kopic, Polák, Hrabaň, Rubner, Benák, Lachman, Němec – Piskač, Michálek "C", Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Teplý, Hendrych

HC RT TORAX Poruba: Škoda (Bayer) – Skokan, Bijota, Dobeš, Prepsl, Prokeš, Timura, Krása – Dang, Malát, Žídek – Krupa, Stach, Bernát – Klíma, Holub, Plachý – Irgl

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

AZ Havířov – BK Havlíčkův Brod 1:4
VHK Vsetín – BK Havlíčkův Brod 1:2
ČEZ Motor České Budějovice – BK Havlíčkův Brod 3:5
BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava 13:2
BK Havlíčkův Brod – HC RT TORAX Poruba 4:1

Všechny zápasy


Tomáš Kulich: S Třincem mám nevyřízené účty

„Hraji druhou sezonu ve starším dorostu a podruhé je z toho play-off. Znovu si zachytám proti Třinci, kterému bych chtěl porážku z minulé sezony vrátit. Mám s ním nevyřízené účty. Bude to ale těžké,“ je si vědom obrovské kvality soupeře gólman Tomáš Kulich, který má na neuvěřitelném úspěchu svého týmu lví podíl.

Rebelové třineckému kvapíku nestačili a vysoko prohráli

Pět let. Taková doba uplynula od minulého postupu staršího dorostu do prestižního play-off. A právě v sezoně 2010/2011, jež se stala nejpovedenějším soutěžním ročníkem v novodobé historii havlíčkobrodského hokeje, naposledy narazil soubor z Kotliny na Třinec. Zajímavý je pohled na obě tehdejší sestavy, z nichž dnes najdeme spoustu hráčů v extralize dospělých a některé jedince dokonce i v zámoří! Brodské brankoviště tehdy hájil Vítek Vaněček, v obraně nastupoval současný obránce karlovarské Energie Tomáš Dvořák a v útoku bojovali dnešní opory áčka Petr Kuchta a Tomáš Chlubna.

Oceláři měli od začátku navrch a výrazně se přiblížili kýženému vítězství už v první třetině, kdy mířili přesně do černého Michal Jonáš, Martin Samek a David Cienciala. Tehdejší Rebelové sice odpověděli zásluhou Marka Němce, ale na konečných 1:6 upravili Michal Jonáš, Adam Kofroň a Martin Samek.

znak týmu 1 – 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 34. M. Němec (M. Jelínek) – 2. Jonáš, 13. Samek (Pargáč), 14. Cienciala (Kofroň, Kovařčík), 34. Jonáš (Repe), 36. Kofroň (Cienciala, Repe), 52. Samek (Pargáč). Rozhodčí: Jaromír Vampola – Václav Guth, David Rittich. Vyloučení: 2:5, navíc M. Němec (HBR) 5 + DKÚ [ZOHK]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 134. Třetiny: 0:3, 1:2, 0:1. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Vaněček – Pecen, Šulák, Pavlas, Dvořák, Meloun, Novotný, Dundáček – Kuchta, Křesťan, Špringl, Žemlička, Chlubna, Zohorna, M. Jelínek, Turek, O. Beránek, M. Němec

HC Oceláři Třinec: K. Němec – Pisarik, Kurzok, Valíček, Jonáš, Štencel, Běhal, Repe – Cienciala, Kofroň, Pargáč, Slovák, Ohera, Ižacký, Malyjurek, Kovařčík, Samek, Vrabel, Matěj

Lukáš Beran se stal druhým nejlepším nahrávačem celé extraligy.
(Foto: Ronald Hansel, facebooková stránka Juniorský hokej)

Konečné umístění v tabulce

Třinec byl v základní části naprosto suverénní. S komfortním náskokem jedenácti bodů na druhý Zlín vyhrál skupinu Východ a po nervy drásajícím souboji s pražskou Spartou ovládl o pouhé dva body i silnou skupinu A.

Havlíčkův Brod bojoval jako extraligový nováček ve skupině Střed, jež byla nesmírně vyrovnaná. Mladí Bruslaři v ní sice obsadili s velkou ztrátou předposlední příčku, když za sebou nechali jen Letňany, ale v nadstavbové skupině B se vyhoupli až na senzační 4. místo, jež jim zajistilo postup do play-off. Až s odstupem čtyř bodů skončil pátý Litvínov.

Tabulka skupiny A - Třinec


Tabulka skupiny B - Havlíčkův Brod

Program osmifinále play-off proti Třinci

čtvrtek 3.3.2016: HC Oceláři Třinec – BK Havlíčkův Brod (18:00)
pátek 4.3.2016: HC Oceláři Třinec – BK Havlíčkův Brod (15:00)
pondělí 7.3.2016: BK Havlíčkův Brod – HC Oceláři Třinec (18:00)
úterý 8.3.2016: BK Havlíčkův Brod – HC Oceláři Třinec (18:00) *
čtvrtek 10.3.2016: HC Oceláři Třinec – BK Havlíčkův Brod *

Poznámka:

Série se hraje na 3 vítězné zápasy. Poslední dvě utkání, která jsou označena hvězdičkou, se tak už v případě jistého postupu jednoho ze soupeřů hrát nebudou.

Václav Adam a Jaroslav Benc trenují tým už 3. sezonu. Pod úspěch se hodně podepsali.

Bilance s Třincem od sezony 2010/2011

Počet odehraných zápasů: 2
Bilance: 1-0-0-1
Výsledky: 1:6, 4:3
Skóre: 5:9

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu