15. 7. 2016 | Redakce

Místo ligy juniorů krajská liga! Brod vyzve v derby Světlou, Chotěboř i Ledeč

Další sezona v nezáživné Lize juniorů, kde v podstatě není o co hrát? Kdepak! Havlíčkův Brod se rozhodl k razantnímu kroku a juniorku přihlásil pro nadcházející soutěžní ročník do Krajské ligy mužů Pardubického kraje. Bruslaři narazí na deset soupeřů, s nimiž v základní části odehrají celkem 20 zápasů. A fanoušci se v ní mohou těšit hned na šest prestižních derby Vysočiny, protože soubor pod vedením trenérského tandemu Aleš Kraučuk - Petr Adam se dvoukolově střetne se Světlou nad Sázavou, Chotěboří i Ledčí nad Sázavou! V článku najdete rozlosování základní části a herní model soutěže. (Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz)

Liga juniorů byla v průběhu minulé sezony za svůj herní model hodně kritizována. Klubům vadilo především to, že se nehraje žádná nadstavbová část nebo play-off a o případný postup do DHL extraligy juniorů hrají jen vítězové skupin Západ, Střed a Východ. Navíc celkový vítěz Ligy juniorů musel pro postup do tuzemské nejvyšší soutěže nejpozději ke 30.6.2016 splnit podmínky pro udělení statutu Akademie ČSLH. Velký smutek tak panuje v Písku, jenž příslušné podmínky nesplnil a extraligový sen se mu rozplynul.

S podobou soutěže nebyl spokojený ani Havlíčkův Brod a v mezisezonním období se rozhodl pro radikální řešení -juniorku přihlásil do Krajské ligy mužů Pardubického kraje, kde bude nastupovat pod názvem BK Havlíčkův Brod B. Klub si přesunem do soutěže dospělých, jež se v poslední době hodně zkvalitnila, slibuje rychlejší výkonnostní růst mladých hráčů, vyšší návštěvy fanoušků na domácích utkáních i možnost většího herního vytížení pro hokejisty, kteří nebudou mít dostatečný prostor v druholigovém A-týmu. Co se týče podoby hráčského kádru, brodské barvy budou dále oblékat nejen junioři z minulé sezony a mladíci přicházející ze staršího dorostu, ale i šikovní navrátilci jakou útočníci Martin Hynek nebo Vladimír Szilva.

Bruslaři začnou novou sezonu v neděli 2. října, kdy v Kotlině od 17:00 přivítají v regionálním derby nedalekou Ledeč nad Sázavou. Už ve středu 12. října je čeká další regionální řež na půdě Chotěboře (18:30) a 26. října přivítají na svém ledě Světlou nad Sázavou (18:30). Jejich dalšími soupeři jsou Choceň, Moravská Třebová, Litomyšl, Chrudim, Hlinsko, Česká Třebová a Polička.

Hlavním trenérem bude Aleš Kraučuk (vlevo), jemuž bude asistovat Petr Adam (vpravo).

A jak vypadá herní model soutěže? V základní části se všichni soupeři utkají dvoukolově (doma/venku) každý s každým, odehrají tak 20 zápasů a kvůli lichému počtu týmů budou mít dvakrát volno. Pro nadstavbovou část vytvoří mužstva umístěná na 1. - 6. příčce skupinu A, v níž se spolu utkání dvoukolově (10 zápasů). Započítávají se jim přitom body získané v základní části a mají jistý postup do play-off. Týmy umístěné po základní části na 7. - 11. místě spolu poměří síly rovněž dvoukolově (8 utkání) a poperou se o dvě postupová místa do play-off (v celkovém pořadí všech týmů soutěže o 7. a 8. místo).

Čtvrtfinále play-off se hraje podle klasického klíče (1. proti 8., 2. proti 7., 3. proti 6. a 4. proti 5.) na tři vítězná utkání. Vítězové postupují do semifinále play-off, poražení budou hrát o Pohár Vladimíra Martince. Semifinále play-off a finále play-off se hrají rovněž na tři vítězná utkání, o konečné 3. a 4. místo se hraje pouze na dva vítězné zápasy.

Hrát se bude také o Pohár Vladimíra Martince. Týmy umístěné po základní části soutěže na 9. až 11. místě hrají dvoukolově každý s každým, tj. 4 utkání (6 termínů) o postup do play-off o Pohár Vladimíra Martince. Započítávají se všechny výsledky ze základní a nadstavbové části soutěže. Následně odehrají předkolo play-off o Pohár Vladimíra Martince proti 3. a 4. nejlepšímu týmu po 1. části vyřazenému ve čtvrtfinále o přeborníka kraje (pouze dva zápasy venku-doma). Nejlepší a druhý nejlepší tým po základní části, vyřazený ve čtvrtfinále o přeborníka, čekají na soupeře pro semifinále Poháru Vladimíra Martince, kteří vzejdou z předkola.

První polovina základní části

DatumDenČasSoupeř
2.10.2016 neděle 17:00 BK Havlíčkův Brod B - HC Ledeč nad Sázavou
9.10.2016 neděle 17:00 BK Havlíčkův Brod B - HC Spartak Choceň
12.10.2016 středa 18:30 HC Chotěboř - BK Havlíčkův Brod B
16.10.2016 neděle 17:00 BK Havlíčkův Brod B - HC Slovan Moravská Třebová
19.10.2016 středa 18:30 HC Litomyšl - BK Havlíčkův Brod B
23.10.2016 neděle 17:00 BK Havlíčkův Brod B - HC Chrudim
26.10.2016 středa 18:30 BK Havlíčkův Brod B - HC Světlá nad Sázavou
30.10.2016 neděle 17:00 HC Hlinsko - BK Havlíčkův Brod B
2.11.2016 středa 18:30 BK Havlíčkův Brod B - HC Kohouti Česká Třebová
6.11.2016 neděle 17:00 HC Spartak Polička - BK Havlíčkův Brod B

ROZLOSOVÁNÍ KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu