31. 3. 2017 | Ladislav Vácha

Jablonec nad Nisou: Silný soupeř s neuvěřitelnou bilancí v nastavení

Kvalifikace o WSM ligu vypukne už příští týden! Proto je ten nejvyšší čas představit si oba soupeře, s nimiž se Havlíčkův Brod o vysněný návrat do druhé nejvyšší soutěže utká. Nejdříve se podíváme na tým HC Vlci Jablonec nad Nisou, na jehož ledě se Bruslaři představí ve středu 5. dubna v 18:00. O velké kvalitě Severočechů svědčí už to, že do bojů o postup mezi prvoligovou konkurenci se probili už podruhé za sebou! Velmi silnou zbraní Demelovy družiny je hra po základní hrací době. Vlci hráli v probíhající sezoně prodloužení nebo samostatné nájezdy hned 14x a pokaždé slavili vítězství!

HC Vlci Jablonec nad Nisou

Založen: 1996
Stadion: Zimní stadion Jablonec nad Nisou (kapacita 1 300 míst)
Klubové barvy: bílá, černá a modrá
Webové stránky klubu: hcvlci.cz
Umístění v minulé sezóně: 6. místo po ZČ, kvalifikace o WSM ligu (3. místo)
Trenér: Tomáš Demel

Sestava z posledního utkání: Stejskal (Bouška) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Hubáček, Pilař, Zeman – Havlas, Bříška, Nevyhoštěný – Mulač, Demel, Homolka – Pulec, Brokeš, Frk – Gecko, Švík, Frk
__________________________________________________________________________________

Play-off: BK Havlíčkův Brod x HC Vlci Jablonec nad Nisou

znak týmu znak týmu
8–2–0–2 bilance 6–4–0–2
56:32 skóre 48:38
7:2 (Řisuty, doma) nejvyšší výhra 5:1 (Nymburk, venku)
3:8 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší prohra 2:8 (Kobra Praha, venku)
Lukáš Endál – 22 bodů (8+14) nejproduktivnější hráč Kamil Bříška – 21 bodů (8+13)
Patrik Přidal – 9 gólů nejlepší střelec Vojtěch Havlas – 10 gólů
Lukáš Endál – 14 asistencí nejlepší nahrávač Kamil Bříška – 13 asistencí
Jakub Lacina – 10 bodů (5+5) nejproduktivnější obránce Michal Pavlů – 13 bodů (5+8)
Čeněk Novák 2,83 (12 zápasů)
Michael Panec 8,57 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jiří Stejskal 3,01 (12 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Jablonec n. N. – Tábor 6:5p
Kobra Praha – Jablonec n. N. 8:2
Jablonec n. N. – Kobra Praha 6:5p
Kobra Praha – Jablonec n. N. 4:5sn
Jablonec n. N. – Kobra Praha 2:1p
Všechny zápasy

Jablonec nad Nisou patří k tradičním druholigovým účastníkům. Vlci odjakživa těží ze spolupráce s nedalekým Libercem, který patří mezi nejsilnější extraligové týmy, a v posledních sezonách se řadí na scéně třetí nejvyšší tuzemské soutěže k těm nejlepším. Velký úspěch zaznamenali v soutěžním ročníku 2014/2015, když jim až v semifinále play-off vystavil stopku Sokolov. V následných dvou soutěžních obdobích si počínali svěřenci hrajícího kouče Tomáše Demela ještě lépe a dokonce hned dvakrát za sebou proklouzli do kvalifikace o WSM ligu!

Severočeši hodně spoléhají na svého velezkušeného gólmana Jiřího Stejskala, který má na výtečných výsledcích Vlků obrovskou zásluhu. Záda mu nejčastěji kryli jeho mladší kolegové Martin Bouška a teprve sedmnáctiletý talent Zdeněk Vích. Stěžejním hráčem je pro jabloneckou obranu devětadvacetiletý bek Michal Pavlů, jenž nasbíral v play-off skvělých 13 kanadských bodů (5+8) a je tak nejproduktivnějším zadákem. Znamenitě si vedou také Jiří Moravec (0+5), Petr Pilař (0+4) či Ladislav Pulec (3+0). Stabilními články týmu jsou také Tomáš Čechura (1+1) a Radek Hubáček (0+1). Správným lídrem je kapitán Kamil Bříška, jenž ve vyřazovacích bojích ovládl s fantastickými 21 body (8+13) kanadské bodování mužstva. Výbornými výkony na sebe poutal pozornost i nejlepší střelec Vlků Vojtěch Havlas (10+5), přes 10 bodů v play-off nastřádali také Jakub Mulač (6+5) a Michal Nevyhoštěný (4+7). Šesti body přispěl i hrající kouč Tomáš Demel (2+4) a ve skvělé formě hraje také Jiří Babec (3+1).

(Video: hcvlci.cz)

Soubor z města proslaveného vyhlášenou bižuterií si od začátku sezony počínal spolehlivě a řadil se k nejsilnějším týmům ve skupině Západ. Nejpovedenější období základní části prožil od 17. listopadu do 7. ledna, když vyhrál jedenáctkrát za sebou, z toho devětkrát za plný bodový zisk! Černými kaňkami jsou jen tři hodně vysoké porážky, a to ve Vrchlabí, kde schytali Vlci potupnou desítku (5:10), v Klatovech (1:5) a v Trutnově (1:6). Po dlouhodobé části skončili jablonečtí hokejisté na vynikajícím 3. místě za první Kobrou Praha a druhými Klatovy.

V osmifinále play-off narazili Jablonečtí na Nymburk a stejně jako Klatovům jim na postup mezi osm nejlepších stačily poze čtyři zápasy. V úvodních třech duelech inkasovali vždy jen po jedné brance (doma 2x 3:1 a venku 5:1) a soupeře dorazili venkovní výhrou 6:3. V další fázi je vyzval na souboj nesmírně silný sok z Tábora. Vlci se však vezli dál na vítězné vlně. První duel u Jordánu vyhráli těsně 2:1, na povedené vystoupení navázali i v domácím odvetě vítězstvím 5:2, a i když u Kohoutů padli po prohře 3:6, na svém úzkém kluzišti Jihočechy dorazili v hodně dramatické a nervózní bitvě po výhře 6:5 po prodloužení.

Nejvyrovnanější souboj však svedli až s Kobrou Praha, jež v základní části nasbírala ze všech účastníků skupin Západ a Střed nejvíce bodů. Na úvod schytali v hlavním městě tvrdou porážku 2:8, ale pak svého soka z Braníku skolili hned třikrát za sebou až po základní hrací době (doma 6:5 po prodloužení a 2:1 po prodloužení, venku 5:4 po samostatných nájezdech) a užívali si euforii ze druhého postupu do kvalifikace o WSM ligu za sebou!

Sluší se zmínit, že právě hra po skončení základní hrací doby je pro Vlky neskutečně silnou zbraní. Mají v ní totiž naprosto neuvěřitelnou bilanci! V probíhající sezoně dospělo hned 14 zápasů Severočechů do prodloužení či samostatných nájezdů a ve všech dotáhli utkání do vítězného konce! Desetkrát se tak stalo v základní části a čtyřikrát v play-off. Naposledy prohráli v nastavení déle než před rokem, 20. března 2016 v semifinále play-off, v němž shodou okolností rovněž vyřadili Kobru Praha, doma 2:3 v prodloužení. Úkol pro Bruslaře tak zní jasně – pokud možno porazit silného soupeře už v základní hrací době.

Soupiska Vlků



Srovnání jedniček: Čeněk Novák x Jiří Stejskal

znak týmu znak týmu
12 zápasy 12
720 odchytané minuty 738
34 obdržené góly 37
0 čistá konta 0
2,83 průměr obdržených gólů na zápas 3,01

(Foto Jiřího Stejskala: hokejbenatky.cz)

Kdo může patřit mezi klíčové hráče soupeře?

Jiří Stejskal (B)


Čtyřiatřicetiletý gólman je nepostradatelným mužem v sestavě Vlků. Takřka celou svou dosavadní kariéru spojil s extraligovým Libercem a Benátkami nad Jizerou, za něž naskočil do boje v 1. lize i v tomto soutěžní ročníku. Podává úžasné výkony, ve vyřazovacích bojích nechyběl v brankovišti ani minutu!
Michal Pavlů (O)


Devětadvacetiletý obránce se může pochlubit bohatými zkušenostmi ze všech tří nejvyšší tuzemských soutěží, za nedaleký Liberec si zahrál i extraligu! U Vlků hraje už třetí sezonu za sebou a počíná si výtečně. V tomto soutěžním ročníku byl nejproduktivnějším bekem svého týmu v základní části i v play-off!
Kamil Bříška (Ú)


Kapitán a největší útočné eso mužstva. Suverénně ovládl kanadské bodování Vlků v základní části i v play-off, v němž nasbíral o jediný bodík méně než brodský Lukáš Endál. Svou trefou v prodloužení rozhodl o vyřazení Kobry Praha.

(Foto zleva: hokejbenatky.cz, hcbilitygri.cz, hcvlci.cz)

Rozpis zápasů

1. kolo, pondělí 3. dubna:
BK Havlíčkův Brod – VHK ROBE Vsetín (18:00)

2. kolo, středa 5. dubna:
HC Vlci Jablonec nad Nisou – BK Havlíčkův Brod (18:00)

4. kolo, neděle 9. dubna:
VHK ROBE Vsetín – BK Havlíčkův Brod (17:30)

5. kolo, úterý 11. dubna:
BK Havlíčkův Brod – HC Vlci Jablonec nad Nisou (18:00)

Vlci zvládli důležitou bitvu a po prodloužení přemohli Kobru

Jablonec nad Nisou se do svého soupeře s chutí zakousl a už ve 4. minutě mohl jít do důležitého vedení, jenže Jiří Babec při trestném střílení nemířil dostatečně přesně. Zahrozila i Kobra, a to v závěru první třetiny. Brankář Stejskal se ale vyznamenal úžasnými zákroky, když nejdříve zmařil samostatný únik Jakuba Jedličky a vzápětí podržel svůj tým sérií zásahů na brankové čáře. Obrovská euforie na stadionu zavládla ve 23. minutě, když brankář Bílek vyrazil ránu Radka Hubáčka a z pohotové dorážky rozechvěl síťku Jiří Babec. Pražané mohutně slavili vyrovnání až v 54. minutě. Po ráně Romana Verbíka dorážel z bezprostřední blízkosti Filip Hlinka a dopravil hrací předmět na místo určení. V čase 58:31 putoval na lavici hanby z tábora hostů Dominik Šteiner a to byla voda na útočný mlýn domácích. Sekundu po vypršení jeho trestu stál v prodloužení na konci nacvičené akce Kamil Bříška a už ve druhé sezoně za sebou zajistil svému týmu účast v kvalifikaci o WSM ligu!

znak týmu 2 - 1p znak týmu

Branky a nahrávky: 23. Babec (Hubáček), 61. Bříška (Pavlů, Moravec) – 54. F. Hlinka (R. Verbík,Jakeš). Rozhodčí: Josef Barek, Petr Přikryl – Milan Kis, David Potůček. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1 – 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1p. Výsledek série: 3:1.

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Hubáček, Pilař, Zeman – Havlas, Bříška, Nevyhoštěný – Mulač, Demel, Homolka – Pulec, Brokeš, Frk – Gecko, Švík, Frk

HC Kobra Praha: Langer (P. Bílek) – Bílek D., Verbík J., Švaříček, Verbík R., Valík, Vacek – Matějček, Jedlička, Antončík – Vlach, Šteiner, Slanina – Matějek, Pulkrab, Tuma – Hlinka, Kysela, Kuchta – Jakeš (C)

(Video: hcvlci.cz)

Bruslaři neudrželi hubený náskok a podlehli rozjetým Vlkům

Oba soupeři se naposledy potkali v základní části minulé sezony. Severočeši začali v Kotlině parádně a už ve 4. minutě se ujali vedení, když nádhernou nahrávku ze strany sklepl za Novákova záda připravený Michal Nevyhoštěný. Zanedlouho mohli zvýšit svůj náskok při přesilovce, ale Lukáš Endál projel z vlastního pásma až do útočného území a naservíroval před bránu ideální pas, po němž v oslabení vyrovnal Igor Loginovskij. Ve 14. minutě byl na světě obrat, když domácí vyšťouchali puk zpod gólmana Stejskala a zblízka skóroval David Vala.

Broďáci si vytvořili v prostřední části spoustu šancí, ale s jejich proměňováním byli na štíru. A trest na sebe nenechal dlouho čekat! Jablonec nad Nisou založil dva skvělé protiútoky a za necelých pět minut otočil nepříznivý vývoj zpět na svou stranu zásluhou dvou tref Kamila Bříšky. Kdo čekal tlak Bruslařů ve třetí periodě, ten musel být zklamán. Vlci závěrečné dějství zvládli parádně zezadu, nejtěsnější vedení v pohodě drželi a svého soupeře dorazili dvěma brankami, když při brodské power-play dvakrát zamířil do prázdné brány Lukáš Tondr.

znak týmu 2 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 10. Loginovskij (Endál), 14. Vala (Kozlík, Kuchta) – 4. Nevyhoštěný (Pavlů), 31. Bříška (L. Tondr, Šulc), 35. Bříška (L. Tondr, Šulc), 60. L. Tondr, 60. L. Tondr (Šulc). Rozhodčí: Vojtěch Czubaj – Martin Klouda, Ondřej Polák. Vyloučení: 5:8. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 621. Třetiny: 2:1, 0:2, 0:2. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Dusík) – Duben, Lacina, Vala, Kolda, Kořínek, Loginovskij, Pecen, Kulhánek – Chlubna, Kondratěv, Vlasov – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Ludvík – Hlídek, Cejpek, Jelínek

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Petrmichl "C", Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Pulec, M. Tondr – J. Šulc, Bříška, L. Tondr, Nevyhoštěný, Demel "A", Peřina, Mulač, Brokeš, Homolka, Žďárský, Hric, Frk

Bilance s Vlky od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 16
Bilance: 8-1-1-1-5
Výsledky: 4:5p, 4:2, 2:4, 3:8, 5:3, 6:3, 3:3, 3:2, 4:0, 0:1, x1:4, x4:3, x2:1sn, x2:1, 4:3, 2:5
Skóre: 49:48

"x" - hráno v rámci play-off nebo baráže

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu