9. 6. 2017 | Ladislav Vácha

2. liga: Žihadla znovu ve skupině Střed, Jindřichův Hradec končí!

Výkonný výbor ČSLH měl 8. června zasedání a schválil složení skupin 2. ligy pro soutěžní ročník 2017/2018. Znovu se bude hrát ve třech skupinách, přičemž na Západě bude hrát 11 týmů, ve Středu 10 a Východ by měl mít osm účastníků. Do třetí nejvyšší soutěže podaly přihlášky i Orlová a Poruba, jež uvažuje o přesunu do polské extraligy. Naopak Jindřichův Hradec, jeden z tradičních soupeřů Havlíčkova Brodu, na druholigové scéně končí! Ve skupině Střed tak zůstávají Moravské Budějovice a nově zde budou hrát také Klatovy. Ke změnám došlo i v play-off!

Svou neúčast ve 2. lize nedávno oznámily Klášterec nad Ohří a Technika Brno, od nichž převzaly licence sestupující Sokolov a pražské Letňany. Výkonný výbor ČSLH převedení práv posvětil, oběma týmům tak nestojí už nic v cestě a v další sezoně budou bojovat mezi druholigovou konkurencí. Severočeši i Letci byli zařazeni do skupiny Západ, v níž bude startovat jedenáct mužstev.

Novinkou je konec druholigového hokeje v Jindřichově Hradci, což se dotklo i Havlíčkova Brodu. Ve skupině Střed tak i nadále zůstávají Moravské Budějovice, jež se měly podle původního plánu přesunout do východní skupiny. Velká radost vypukla v podkrkonošských klubech, které se představí na Západě. Druholigový nováček ze Dvora Králové nad Labem byl podle předběžného návrhu zařazen do skupiny Střed, čímž by přišel o prestižní derby s regionálními rivaly z Trutnova a Vrchlabí. Střed bude mít ale i nadále 10 účastníků, přesunuly se sem totiž Klatovy.

Nejméně účastníků, osm, zřejmě bude mít východní skupina. Přihlášku do soutěže poslaly i Orlová a Poruba, jež zvažuje přechod do polské extraligy. Hodně se hovoří o tom, že Ostravané by měli půjčit licenci nedaleké Karviné, jež by fungovala jako jejich B-tým. I když už Výkonný výbor ČSLH model soutěže posvětil, stále může, stejně jako v minulých letech, ještě dojít k nějakým změnám.

„Skupiny Západ a Střed se budou hrát opět čtyřkolově, na Východě vzhledem k nižšímu počtu účastníků šestikolově,“ uvedl pro web hokej.cz Pavel Setikovský, který se stal novým řídícím pracovníkem třetí nejvyšší soutěže. K výrazné změně dojde i v play-off. Zatímco v předešlém soutěžním období hrály týmy ze Západu a ze Středu se soupeři ze druhé skupiny, nyní se utkají jen s mužstvy v rámci své skupiny. První kolo play-off se už navíc nebude hrát na 4 vítězné zápasy, ale, stejně jako všechna zbývající kola vyřazovacích bojů, jen na 3 vítězné duely. Druhá liga začne 13. září.

Rozdělení skupin 2. ligy v sezoně 2017/2018

Skupina Západ (11 týmů)

HC Most
HC Draci Bílina
HC Vlci Jablonec nad Nisou
HC Řisuty
HC Vrchlabí
HC Děčín
HC Letci Letňany
HC Trutnov
HC Kobra Praha
HC Baník Sokolov
HC Rodos Dvůr Králové nad Labem

Skupina Střed (10 týmů)

BK Havlíčkův Brod
SHC Klatovy
SKLH Žďár nad Sázavou
HC Moravské Budějovice 2005
HC Tábor
HC David Servis České Budějovice
SC Kolín
IHC Písek
NED Hockey Nymburk
HC Lední Medvědi Pelhřimov

Skupina Východ (8 týmů)

HC RT TORAX Poruba 2011
Draci Šumperk
SHK Hodonín
HC Nový Jičín
HK Opava
HC Bobři Valašské Meziříčí
HC Kopřivnice
HC Orlová

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu