7. 7. 2018 | Ladislav Vácha, Tomáš Lysý

Blíží se Mezinárodní hokejová škola! Brod na ni vyšle čtyři zástupce

Bruslaři se znovu zúčastní prestižní Mezinárodní hokejové školy! Společný česko-finský projekt bude hostit Jihlava, a to od 20. do 28. července. Z havlíčkobrodského tábora dostali pozvánku obránce Jan Vaněček, útočníci Tomáš Strnad a Josef Zoubek a kouč Jakub Venc, který bude plnit funkci hlavního trenéra. Mezi náhradníky navíc figuruje Jakub Bělohlávek. „Prioritou je kvalita celé akce. Nominace je složená ze sedmi klubů a nějaká rivalita mezi kluby nás vůbec nezajímá. Letos je škola pro hráče roku narození 2005. Jestliže má jeden klub tento ročník silnější než jiný, pak má tento klub logicky větší zastoupení než jiné týmy,“ uvedl pro web hcdukla.cz hlavní manažer akce Bedřich Ščerban. (Foto: hcdukla.cz)

Mezinárodní česko-finská hokejová škola pravidelně střídá svého pořadatele, ale tentokrát se uskuteční znovu v Jihlavě. „Má to několik důvodů. Hlavním je ten, že nás čeká v roce 2019 rekonstrukce střechy a v období kempu bude HZS zavřený. Na finské straně se navíc změnil partner. Škola je tak dobrá, že nám náš původní partner již kvalitativně nestačil, byť s ním máme přátelské vztahy a vážíme si ho, že s námi do projektu šel. Z finské strany budou vybíráni hráči opět z regionu Tampere, ale z klubu KooVee Tampere,“ objasnil Ščerban.

Hokejisté budou znovu namícháni do dvou česko-finských týmů (např. česko-finské obranné dvojice atd.), aby spolu hráči museli komunikovat v angličtině. Stejné je to i s trenéry. Dva finští kouči, kteří jedou do České republiky na zkušenou, nebudou působit u jednoho týmu. Oba se stanou na týden pomyslnými „rivaly“ a budou sbírat poznatky a zkušenosti od svých českých kolegů. Hlavním jazykem tak nadále a nejinak zůstává angličtina; všichni zúčastnění se již mohou učit základní slovíčka. Vedle sportovní stránky se tak dodržuje i sociálně-kulturní podtext akce.

Minulý ročník navštívil také gólman David Rittich. Na kempu předával ceny pro nejlepší hráče jednoho ze zápasů.
(Foto: Tomáš Buksa, hcdukla.cz)

Kritéria výběru hráčů jsou stejná jako v předešlých letech. Prostřednictvím Krajského centra talentované mládeže jsou připravovány pro nejtalentovanější hokejisty od šesté třídy jednou za měsíc speciální kempy. Daný klub v kraji má na starost konkrétní ročník, dodá trenéry a organizuje soustředění. První nominaci dělá trenér, jenž má na starosti ročník, kterého se Mezinárodní česko-finská hokejová škola týká. Kouč hráče dobře zná, má je celý rok pod dozorem a dle toho nominaci dává dohromady. Letos se kemp týká hráčů roku narození 2005. Nadále platí, že vedle sportovně-výkonnostního hlediska mohou do nominace promluvit i další dva aspekty – přístup ke sportu a prospěch ve škole. Dle výše uvedeného není možné účast na škole nijak nárokovat, a to ani finančně, což dělá kemp výjimečným.

Nominace na Mezinárodní hokejovou školu 2018

Brankáři

Jiří Tesař, Filip Sigmund (oba HC Dukla Jihlava), Jan Trvaj (SK Horácká Slavia Třebíč)

Obránci

Martin Matějíček, Denis Jeletz, Matěj Doskočil (všichni HC Dukla Jihlava), Adam Topol, Erik Zamazal, František Bláha (všichni SK Horácká Slavia Třebíč), Jan Vaněček (BK Havlíčkův Brod), Antonín Vrána (HC Ledeč nad Sázavou)

Útočníci

Hynek Peš, Václav Kudrna, Patrik Bakus, Patrik Štos, Lukáš Kolda (všichni HC Dukla Jihlava), Tomáš Strnad, Josef Zoubek (oba BK Havlíčkův Brod), Oldřich Novák, Tomáš Vandas (oba HC Moravské Budějovice 2005), Kevin Coufal (HC Lední Medvědi Pelhřimov), Denis Zamazal (SK Horácká Slavia Třebíč), Jakub Doležal (SKLH Žďár nad Sázavou)

Náhradníci

Jakub Bělohlávek (BK Havlíčkův Brod), David Dvořák (SK Horácká Slavia Třebíč), Adam Bernard (BK Havlíčkův Brod), Petr Jašek (HHK Velké Meziříčí)

Trenéři

Hlavní trenér: Jakub Venc (BK Havlíčkův Brod)
Trenéři: Tomáš Dzurik (HC Dukla Jihlava), Jan Dvořák (HC Lední Medvědi Pelhřimov), Mikko Karhusaari, Mikko Hakola (Nokia); poloviny kempu se zúčastní Martin Čech (SK Horácká Slavia Třebíč) a Vojtěch Šír (SKLH Žďár nad Sázavou)
Trenér gólmanů: Jan Dršata (HC Dukla Jihlava)
Asistent trenéra gólmanů: Daniel Šťastný (HC Dukla Jihlava)

Hlavním trenérem IIHS bude brodský kouč mládeže Jakub Venc.
(Foto: hcdukla.cz)

Zastoupení podle klubů

HC Dukla Jihlava: 10 hráčů
SK Horácká Slavia Třebíč: 5 hráčů
BK Havlíčkův Brod: 3 hráči
HC Moravské Budějovice 2005: 2 hráči
HC Lední medvědi Pelhřimov: 1 hráč
SKLH Žďár nad Sázavou: 1 hráč
HC Ledeč nad Sázavou: 1 hráč

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu