1. 5. 2019 | Milan Sochor, Ladislav Vácha

A-tým se poprvé sejde 13. května, v přípravě vyzve prvoligovou Třebíč

V prosinci se přesunul od juniorů k A-mužstvu. V nové sezoně se Richard Cachnín na jeho střídačku postaví v roli hlavního kouče hned od začátku, teď se podílí na stavbě kádru. „Domluvili jsme se, že budu skládat mužstvo po konzultacích s Davidem Kozlíkem a Zdeňkem Caskou. Jsme na to tři, protože se dává dohromady rozpočet na sezonu pro áčko. Chceme adekvátně nahradit odchody,“ odhaluje. Odchodů je zatím potvrzených šest, o příchodech se jedná.

Junioři míří do akademií, Michálek se popere o místo v sestavě Třebíče

Ve vyřazovacích bojích vypomohla Bruslařům čtveřice juniorů, hned tři z nich míří rozvíjet své schopnosti do větších klubů. „Dominik Vacík šel cestou akademie, odchází do Mladé Boleslavi. Richard Cachnín s Markem Teclem nastoupili do přípravy v juniorce Hradce Králové. Mluvil jsem s Tomášem Martincem (šéftrenér mládeže Hradce Králové – pozn. red.) a přislíbil, že nemá problém pouštět kluky na střídavé starty sem za A-tým,“ prozrazuje trenér, který v průběhu sezony oslaví 50. narozeniny.

Jistý je rovněž odchod Davida Michálka. Ani u něj ovšem není vyloučeno, že by mohl v průběhu sezony vypomáhat také Havlíčkovu Brodu. „Domluvili jsme se na tom, že David Michálek se zapojí do letní přípravy Třebíče, kde se pokusí porvat o místo v sestavě. Pokud by nebyl dostatečně vytížený, pomáhal by nám v průběhu sezony formou střídavých startů.“

Tomáš Chlubna (vlevo) bude oblékat dres s hořícím žet na hrudi, David Michálek (vpravo) se popere o místo v kádru Třebíče.

Do Kotliny se v následující sezoně vrátí i další odchozí, ten už ale pouze v dresu soupeře. „Tomáš Chlubna odchází do Žďáru nad Sázavou, odkud pochází. Čeká přírůstek do rodiny. Za deset let, co tu strávil, odvedl penzum práce, takže jsme mu nechtěli bránit. Je tam doma,“ vysvětluje Richard Cachnín. V havlíčkobrodském dresu už nebude pokračovat ani Filip Beneš.

Nejisté je pokračování Patrika Přidala, se kterým klub zatím jedná, a Jana Milfaita. „Honza Milfait dostal nabídky, není to tajné, z Šumperku a Vrchlabí. Dostal nabídku i od našeho klubu, ale ještě o tom přemýšlí, takže uvidíme.“ Richarda Cachnína ještě čeká jednání s nejlepším havlíčkobrodským střelcem základní části. „Luboš Voříšek měl své pracovní aktivity, spojím se s ním během tohoto týdne. Určitě bych chtěl, aby pokračoval.“

„Jinak by měli kluci pokračovat, předběžně jsme s nimi mluvili,“ uvádí havlíčkobrodský patriot. V týmu okolo kapitána Miroslava Třetiny, který potvrdil své pokračování už po konci sezony, zůstane i bývalý kapitán Tábora, který se stal během krátké chvíle obrovskou útočnou oporou. „Kuba Matušík mi potvrdil, že bude v Brodě působit i dál. Jsem rád, že u nás zůstává.“

Jakub Matušík bude hájit barvy Havlíčkova Brodu i v nadcházející sezoně.

No a co příchody? O těch už má Richard Cachnín určitou představu, konkrétní jména ale zatím prozradit nechtěl. O všech se totiž zatím ještě jedná. Jisté ovšem je, že kromě hráčů do pole klub hledá posilu i na gólmanském postu. „Poohlížíme se po konkurenci do brankoviště, jednáme se dvěma brankáři. Máme na to ještě čas, protože letní příprava se rozběhne a posila může přijít už teď, nebo až v srpnu na led.“

Bruslaři budou v přípravě ladit formu i s prvoligovou Třebíčí

Asistentem Richarda Cachnína by měl zůstat Martin Meloun. „Předběžně jsme se domluvili, opět bychom měli pokračovat ve spolupráci. Myslím, že nám to fungovalo.“ Letní příprava pod vedením osvědčeného trenérského dua začne v pondělí 13. května. „Poprvé se chceme sejít s mančaftem 13. května a pomalu bychom začali letní přípravu. Ta potrvá sedm týdnů přibližně do konce června. Pak budou mít kluci dovolenou a první týden v srpnu půjdeme na led,“ plánuje hlavní trenér.

Neoblíbenou letní dřinu chtějí trenéři hráčům zpestřit zapojením různých her. „Každý trenér má svoji metodu. Samozřejmě budeme v posilovně a v tělocvičně, zaměříme se na sílu a půjdeme se párkrát proběhnout, protože je potřeba nabrat objem. Určitě tam bude ale i dost her, toho jsem zastánce. I hokej je hra a to všechno k tomu patří,“ svěřuje se kouč, který zažil postup do první ligy v sezoně 2005/2006 jako kapitán týmu.

Broďáci se s Třebíčí utkali naposledy 21. ledna 2015. Zápas vyhrála hostující Horácká Slavia 4:2, do sítě Havlíčkova Brodu se trefil tehdy ještě třebíčský Filip Beneš. Je to jeho dosud jediný gól v první lize.

Jasné obrysy už dostává program přípravných utkání. „Zatím máme domluvených sedm přáteláků, chtěl bych jich odehrát osm až devět. Podařilo se nám dohodnout i se soupeřem z první ligy, 6. srpna budeme hrát v Třebíči. Další soupeři jsou z regionu, jsme domluvení s Kolínem a se Žďárem. Akorát nás požádal Šumperk, což je kvalitní mužstvo, takže budeme hrát dva zápasy s Draky. V jednání jsou ještě další dvě utkání.“

Na Vysočině se rýsuje spolupráce Havlíčkova Brodu s Jihlavou. „Mluvil jsem s trenérem Jihlavy Petrem Vlkem. Je to můj kamarád a velice kvalitní trenér, který má za sebou výsledky. Předběžně jsme se domluvili na spolupráci. Chtěl bych využít hráče, kteří se nedostanou do kádru Dukly nebo nebudou mít tolik prostoru, že by během srpna nebo potom v září jezdili sem. Stáli bychom o to, aby se stavidla spolupráce mezi Duklou Jihlava a Havlíčkovým Brodem konečně otevřela. Myslím, že by to bylo ku prospěchu obou týmů,“ uzavírá Richard Cachnín.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu