28. 9. 2019 | Ladislav Vácha

Marek Zapletal: Konec Čendy? Velká ztráta! Holík vaří jako Pohlreich

Gólmani pravidelně nosí na svých bedrech obrovskou zodpovědnost. A to platí i o jejich trenérech, jimiž jsou Marek Zapletal a nově Radovan Biegl. Prvně jmenovaný začal u Bruslařů po příchodu ze Vsetína už svou druhou sezonu a přínos jeho práce je jasně vidět! Stačí se podívat na výborně chytajícího gólmana A-týmu Martina Holíka. „Holas je velmi perspektivní gólman. Od začátku je vidět, že má velkou chuť. Poslouchá a maká! Vše pak prodává v zápasech. Jsem spokojený,“ pochvaluje si šestatřicetiletý kouč.

Máro, jak probíhala suchá část letní přípravy?
Zdravím všechny příznivce BK Havlíčkův Brod! Letní příprava pro gólmany probíhala 2x týdně + kluci chodili ještě 2x každý se svým týmem. Musím říct, že gólmani od nejnižších kategorií až po áčko k tomu přistoupili zodpovědně a bylo taky na konci znát zlepšení!

Vypadalo to, že v A-týmu budeme mít velmi silnou gólmanskou dvojici, ale Čenda Novák skončil. Jak velká je to podle tebe ztráta?
Ztráta je to velká. Splnilo se to, co jsem od konce sezony do nového ročníku chtěl, tedy mít dva kvalitní gólmany. Bohužel se vše zamotalo jinak, než bych si představoval. Ale to je život. S Čendou jsme to probrali osobně. Chtěl bych mu ale poděkovat za jeho práci a odmakané tréninky i zápasy. Je to dobrej kluk, se kterým byla radost pracovat!

Brankář Holík působil během minulé sezony v Pelhřimově a stal se naší velkou posilou. Jak jsi zatím s jeho prací spokojený?
Holas je velmi perspektivní gólman. Od začátku je vidět, že má velkou chuť. Poslouchá a maká! Vše pak prodává v zápasech. Jsem spokojený!

Trenér brankářů Marek Zapletal už u Bruslařů začal svou druhou sezonu

Juniorka skvěle rozjela soutěž a třikrát vyhrála, padla až s Chrudimí. Našim gólmanům se navíc dařilo. Jak jsi zatím spokojený s jejich prací?
Pro juniorku bude ročník náročný. Vím, že na gólmanech to bude někdy dost stát. Méďa chodí teď dost s áčkem a dává mu to hodně zkušeností. Váchič po minulé sezóně, kdy jsme spoustu věcí změnili, do toho dává vše a vyplácí se mu to. Takže s dosavadním průběhem jsem spokojen.

Trénuješ i mladší gólmany. Jak to podle tebe vypadá s brodskou brankářskou školou do budoucna?
Kluci už od loňska ví, co je čeká na trénincích a na suchých přípravách. Jdou tomu víceméně naproti. Pokud budou pracovat, tak mají budoucnost před sebou!

Novým trenérem gólmanů a tvým kolegou se stal bývalý vynikající brankář Radovan Biegl. Jak se ti s ním spolupracuje a jak jste si spolu rozdělili kompetence?
S Radovanem jsme si sedli dobře! Máme si o čem povykládat, dvoje oči vidí vždy víc než jedny a to v Radovanově případě bezesporu platí. Už na suché přípravě jsme spolupracovali dobře, rozdělené to máme víceméně časově a radíme se o všech věkových kategoriích společně.

V jednom z předchozím rozhovorů jsi říkal, že s gólmany děláte cviky, které asi ani moc neznají. Vidíš u nich už nějaké pokroky?
Ano. Jak už bylo patrno z předchozích odpovědí, gólmani už ví, do čeho jdou. A když trénuješ dobře, tak se pak i lepšíš. Přidávám i nové věci, jak na ledě, tak na suché. Chci, aby to kluky bavilo. I já se chci stále ve svém řemesle zdokonalovat.

Mára při tréninku v diskuzi s hlavním trenérem Richardem Cachnínem

David Marek dělal u A-týmu Čendovi Novákovi dvojku. V létě uspěl na zkoušce a chytá v polském Jastrzębie nejvyšší soutěž. Co na to říkáš?
Upřímně jsem překvapený, ale mile! Davidovi se povedla zkouška a tím pádem si ho tam nechali. Byli jsme a jsme v kontaktu, takže jsem průběžně věděl, jak je na tom. Přeju mu jen to nejlepší a hodně úspěchů!

Pokud to tak jde říct, co je podle tebe silnou stránkou brankářů v Brodě a na čem je naopak potřeba ještě nejvíc zapracovat?
Těžká otázka. Ono to chytání nebude nikdy dokonalé a vždy bude co zlepšovat, na čem zapracovat a na co se zaměřit.

V Brodě na bytě bydlíš s Michalem Klimentem a Martinem Holíkem. Jací jsou to spolubydlící?
Lepší spolubydlící jsem si nemohl přát. Dost se vaří a především Pohlreich Holas to má pod palcem. Obecně je na bytě velká sranda. Každý máme rád jiný fotbalový tým v Anglii, takže pořád probíhají nějaké pře a hecovačky. (směje se) Výhodou ovšem je, že videorozbory můžeme dělat doma v obýváku a ne sólo na zimáku. (směje se)

Pokud je to potřeba, lodivod brankářů se oblékne i do výstroje

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu