14. 2. 2020 | Tomáš Sochor

Závěr sezony vrcholí! Brod vyzve doma ve šlágru kola první Šumperk

Do konce základní části zbývá už jen pět kol a Bruslaři bojují o udržení druhého místa. Úkol to však nebude snadný, protože se v sobotu 15. února doma utkají se suverénním Šumperkem. V Kotlině se havlíčkobrodským hokejistům proti Drakům daří. V prvním vzájemném měření sil získali bod po porážce v prodloužení, podruhé svého soupeře dokonce přemohli! Podaří se Bruslařům navázat na tyto úspěchy? Neváhejte a přijďte Broďáky podpořit! Utkání začíná v 17:00.

Draci Pars Šumperk

Počátky hokeje: 1945
Založení Draků Šumperk: 2003
Stadion: Zimní stadion Šumperk (kapacita 3 500 diváků)
Klubové barvy: žlutá, tmavě modrá
Webové stránky klubu: www.dracisumperk.cz
Trenér: Martin Janeček

BK Havlíčkův Brod x Draci Pars Šumperk

znak týmu znak týmu
19–2–4–11 bilance 26–4–2–3
2., 65 bodů umístění 1., 88 bodů
142:117 skóre 178:82
8:1 (Nový Jičín, doma)
9:2 (Moravské Budějovice, doma)
nejvyšší výhra 11:1 (Nový Jičín, doma)
1:6 (Šumperk, venku) nejvyšší porážka 2:4 (Žďár nad Sázavou, doma)
Luboš Voříšek – 40 bodů (17+23) nejproduktivnější hráč Jan Milfait – 58 bodů (27+31)
Luboš Voříšek – 17 gólů nejlepší střelec Jan Milfait – 27 gólů
Daniel Vachutka – 27 gólů
Luboš Voříšek – 23 asistencí nejlepší nahrávač Jan Milfait – 31 asistencí
Tomáš Semrád – 29 bodů (9+20) nejproduktivnější obránce Petr Gewiese – 36 bodů (11+25)
Martin Holík 2,89 (26 zápasů)
Ondřej Chaloupek 3,6 (6 zápasů)
Martin Altrichter 3,6 (6 zápasů)
Martin Nedvěd 2,14 (2 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Wanecki 2,42 (19 zápasů)
Marek Peksa 2,17 (17 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Kopřivnice – Šumperk 2:1p
Hodonín – Šumperk 4:3
Žďár nad Sázavou – Šumperk 1:8
Šumperk – M. Budějovice 12:4
Nový Jičín – Šumperk 5:1
Všechny zápasy

Suverénní Draci

Budeme se již poněkolikáté opakovat, není ale zbytí. Šumperk letos prostě jede. Nachází se na prvním místě tabulky. Na druhý Havlíčkův Brod má ohromující náskok dvaceti tří bodů a jeden zápas k dobru. Draci ve východní skupině nastříleli nejvíce branek a nejméně jich inkasovali. Na konci ledna však prožili zatím nejhorší část sezony, když ze dvou zápasů vydolovali jen jeden bod. Nejdříve prohráli po prodloužení s Kopřivnicí, o tři dny později nestačili na Hodonín. V následujících třech kolech si však spravili chuť, jelikož všechna utkání vyhráli s celkovým skóre 25:6.

Lídři tabulek

Pokud se podíváme na tabulku produktivity ve II. lize Východ, najdeme na prvních třech místech hráče Šumperka. Na prvním místě je exbrodský Jan Milfait (27+31), pouhý bod na něj ztrácí Daniel Vachutka (27+30). Na třetím místě se již s větší ztrátou nachází Tadeáš Jaroš (17+29). První tři příčky obsadili šumperští hráči i v tabulce produktivity obránců. Jsou jimi Petr Gewiese (11+26), Tomáš Drtil (11+21) a Tomáš Sedlák (8+22). U brankářů to není jiné. Nejúspěšnějším gólmanem je Marek Peksa (2,24), druhý nejnižší průměr obdržených gólů má Michal Wanecki (2,37).

Lídr tabulek Jan Milfait
(Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz)

Kompletní soupiska Šumperka


Přestávková soutěž

Minulý zápas

Bruslaři splnili povinnost a porazili Moravské Budějovice

Havlíčkobrodští hokejisté vyjeli ke třetímu venkovnímu utkání v řadě. Vstup do něj měli lepší Žihadla, která se ve dvanácté minutě dostala do vedení. Bruslařům se však ještě v první třetině podařilo vyrovnat. Ve druhé periodě měli hosté ze hry mnohem více, převahu na ledě však nedokázali přetavit v gól. V závěrečné části hry byli stále lepší svěřenci trenéra Richarda Cachnína. Tentokrát proměnili hned dvě šance a po vítězství 3:1 si odvezli tři body.

znak týmu 1 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 12. Krutiš (Procházka, Horký) – 15. Kadlec (Ludvík, Kuchta), 44. Plachý (Voříšek, Kulhánek), 46. Ludvík (Vala, Přidal). Rozhodčí: Nikola Marek – Martin Musil, Roman Komínek. Vyloučení: 6:4, navíc Kadlec (HBR) 10 min. OT [NESP], Třetina (HBR) 10 min. OT + OK [NESP]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 307. Střely na branku: 26:37 (11:7, 6:19, 9:11) . Třetiny: 1:1, 0:0, 0:2. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC Moravské Budějovice 2019: Vacek (Helešic) – Šána, Šebesta, Bazala, Rafaj, Brabec, Trnka – Molnár, Procházka, Krutiš (A), Svoboda, Alexa, Sigmund, Hovsepjan (C), Horký (A), Sorger

BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Pospíchal, Vala (A), Kulhánek, Dvořák, Kliment, Benák, Krejčí – Mikeš, Třetina (C), Přidal – Plachý, Cachnín, Voříšek (A) – Kadlec, Kuchta, Ludvík

Utkání rozhodl navrátilec Tomáš Plachý

Milfait hattrickem skolil Nový Jičín

Nový Jičín měl solidní vstup do utkání, nepodařilo se mu však vstřelit branku. Do vedení se tak díky gólu ve vlastním oslabení dostal Šumperk, který po dvou minutách svůj náskok ještě navýšil. Ve druhé třetině Draci zvýšili své vedení již na 4:0. Poté se jednou prosadili Ďáblové. Na konečných 5:1 upravil skóre zkompletovaným hattrickem Jan Milfait.

znak týmu 1 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 31. Pecha – 17. Milfait, 19. Pokorný (Sedlák, Milfait), 24. Vachutka (Jaroš, Kabelka), 28. Milfait (Sedlák, Jaroš), 37. Milfait (Jaroš, Vachutka). Rozhodčí: Šutara – Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 385. Třetiny: 1:2, 1:3, 0:0. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.

HK Nový Jičín: Šimonů – Rufer, Tomeček, Hruška, Váňa, Kožený, Holáň, Tolokonnikov – Plitko, Macuh, Kuba, Poruba, Palička, Finsterle, Štefka, Irgl, Pecha, Lehečka, Hilšer

Draci Šumperk: Peksa – Kabelka, Gewiese, Řezáč, Drtil, Haloda, Sedlák, Plhal – Milfait, Horký, Vachutka, Jaroš, Urban, Hroch, Spratek, Haluza, Müller, Pokorný, Scheuter, Antonov, Kofroň

Smrtící šumperský útok
(Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz)

Minulý vzájemný zápas

Šumperk si doma poradil s Havlíčkovým Brodem

Souboj prvního týmu se druhým začal lépe pro Havlíčkův Brod, který se v deváté minutě dostal do vedení. Tím ale gólový příspěvek Bruslařů skončil. Draci v první třetině vyrovnali. V té druhé pak svému soupeři nastříleli pět branek, čímž rozhodli o své výhře. V poslední části gól nepadl, a lídr tabulky se tak radoval z vítězství 6:1.

znak týmu 6 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 13. M. Haloda (Spratek), 21. Vachutka (Sedlák, Milfait), 30. Antonov (Krejčiřík), 32. Horký (Muller, Gewiese), 35. Spratek (Gewiese), 39. Drtil (Milfait, Vachutka) – 9. Kuchta (Ludvík, Kliment). Rozhodčí: Petr Blaha – Pavel Mikšík, Marek Čelechovský. Vyloučení: 7:5, navíc Pokorný (SUM) 10. min OT [ZHK]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1462. Střely na branku: 31:20 (10:5, 14:6, 7:9). Třetiny: 1:1, 5:0, 0:0. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Draci Šumperk: Peksa (Wanecki) – Sedlák (A), Drtil, Kabelka, Gewiese (C), Řezáč, M. Haloda, Plhal – Jaroš, Milfait b(A), Vachutka – Kofroň, Spratek, Hroch – Krejčiřík, Antonov, Pokorný – Horký, Muller, Scheuter – Urban

BK Havlíčkův Brod: Altrichter (32. – 40. Holík) – Semrád, Pospíchal, Benák, Vala (A), Krejčí, Kliment – Holenda, Voříšek (A), Třetina (C), Juráň, Kuchta, Přidal, Mikeš, Cachnín, Ludvík

Šumperk ve druhé třetině skóroval hned pětkrát

Věděli jste, že...

…Jan Milfait v posledním utkání proti Novému Jičínu dal kuriózní hattrick? Jednu branku totiž vstřelil v oslabení, druhou v přesilovce a tu třetí při hře pět na pět...

…nejneoblíbenější soupeř Šumperka je Hodonín? Drtiči totiž ve čtyřech vzájemných utkáních obrali Draky o šest bodů...

…letos zatím Draci dokázali vynulovat pouze jediného soupeře? Valašské Meziříčí porazili 2. listopadu 3:0...

…nejdelší sérii vítězství má Šumperk 10? Druhý tým s nejvíce výhrami za sebou je Kopřivnice (6). Třetí pak Havlíčkův Brod (5)...

Bilance s Šumperkem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 6
Bilance: 1-0-1-4
Výsledky: 6:8, 2:3, 4:5p, 1:6, 4:3, 1:6
Skóre: 18:31

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu