9. 6. 2020 | Tomáš Sochor

Dorostenci znají své soupeře! Hned 6 týmů sestoupí přímo

Havlíčkobrodští dorostenci, kterým se v minulé sezoně podařil velký úspěch, když postoupili do nadstavbové části o umístění v play off, znají formát soutěže a své soupeře pro nový soutěžní ročník. Bruslaři se stejně jako v předešlé sezoně utkají ve skupině se Slavií Prahou, Pardubicemi, Hradcem Králové, Jihlavou, Táborem, Českými Budějovicemi a Technikou Brno. Nově se do skupiny Střed přesouvají Sparta Praha a Kobra Praha. Soutěž se na příští rok zúží ze třiceti na dvacet čtyři týmů. Havlíčkobrodským dorostencům začne sezona 17.9.2020, kdy se vydají na led pražské Kobry.

Formát soutěže

Celkem třicet týmů je rozděleno do třech skupin po deseti. Ve skupině se každý s každým utká dvakrát. Každé mužstvo tak v první fázi čeká osmnáct zápasů. První čtyři týmy z každé skupiny pak postoupí do nadstavby, kdy se vytvoří dvě skupiny po šesti týmech. Mužstva budou rozdělena podle územního principu tak, aby měla co nejkratší dojezdy. Do nadstavby si body nepřenáší a se svými soupeři se utkají čtyřikrát (odehrají dalších 20 zápasů). Tato dvanáctka má jisté play off.

Zbývajících osmnáct týmů zůstává ve svých skupinách a všechny dosud získané body jim zůstávají. I zde se bude hrát čtyřkolově. První tým z každé z nižších skupin a jedno mužstvo, které skončí na druhém místě s největším počtem získaných bodů, postoupí do play off. To se v prvních dvou kolech odehraje ve dvou územně rozdělených pavoucích. Vítěz osmifinále a čtvrtfinále vzejde ze dvou vyhraných utkání. Semifinále a finále proběhnou v rámci mistrovství republiky na jeden zápas.

Mužstva, která v nižších skupinách skončí na předposledním a posledním místě, přímo sestupují do Ligy dorostu. Týmy, které v nižších skupinách obsadí třetí místo od konce, se mezi sebou utkají dvoukolově. Nejhorší z nich se pak v baráži postaví vítězi Ligy dorostu. Baráž se odehraje na dvě vítězná utkání. Vítěz této série se může těšit na účast v nejvyšší dorostenecké soutěži. Poražený se naopak bude muset spokojit s nižší Ligou dorostu.

Rozdělení skupin Extraligy dorostu 2020/2021

Skupina Západ

Karlovy Vary, Plzeň, Třemošná, Litvínov, Chomutov, Rytíři Kladno, PZ Kladno, Hvězda Praha, Liberec, Mladá Boleslav

Skupina Střed

Sparta Praha, Slavia Praha, Kobra Praha, Pardubice, Hradec Králové, Jihlava, Havlíčkův Brod, Tábor, České Budějovice, Technika Brno

Skupina Východ

Třinec, Havířov, Vítkovice, Poruba, Šumperk, Olomouc, Přerov, Vsetín, Zlín, Kometa Brno

Rozpis Bruslařů v základní části

DatumDenSoupeř
17.9.2020 čtvrtek HC Kobra Praha – BK Havlíčkův Brod
19.9.2020 sobota BK Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice
24.9.2020 čtvrtek VSK Technika Brno – BK Havlíčkův Brod
26.9.2020 sobota BK Havlíčkův Brod – Mountfield HK
1.10.2020 čtvrtek HC Sparta Praha – BK Havlíčkův Brod
8.10.2020 čtvrtek BK Havlíčkův Brod – HC Tábor
10.10.2020 sobota HC Slavia Praha – BK Havlíčkův Brod
15.10.2020 čtvrtek HC Dynamo Pardubice – BK Havlíčkův Brod
17.10.2020 sobota BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava
22.10.2020 čtvrtek BK Havlíčkův Brod – HC Kobra Praha
24.10.2020 sobota ČEZ Motor České Budějovice – BK Havlíčkův Brod
12.11.2020 čtvrtek BK Havlíčkův Brod – VSK Technika Brno
14.11.2020 sobota Mountfield HK – BK Havlíčkův Brod
17.11.2020 úterý BK Havlíčkův Brod – HC Sparta Praha
19.11.2020 čtvrtek HC Tábor – BK Havlíčkův Brod
21.11.2020 sobota BK Havlíčkův Brod – HC Slavia Praha
26.11.2020 čtvrtek BK Havlíčkův Brod – HC Dynamo Pardubice
28.11.2020 sobota HC Dukla Jihlava – BK Havlíčkův Brod

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu