10. 9. 2020 | Klub

Hokejová škola 2020: Individuální přístup s hvězdami NHL

V týdnu od pondělí 10. srpna do neděle 16. srpna se v havlíčkobrodské Kotlině uskutečnila Hokejová škola. Zúčastnily se jí děti narozené mezi roky 2008 až 2013. Hlavní důraz byl kladen na to, aby se s každým hráčem pracovalo individuálně a aby si děti celou věc užily. Letošní ročník byl ve všech směrech velice vydařený.

Děti trénovaly na ledě, na suchu a také u videa

Letošního ročníku Hokejové školy se zúčastnilo 62 dětí věkových kategorií 2008-2009, 2010-2011 a 2012-2013. Akce byla rozdělena na dva bloky – první byl od 10. do 12. srpna a druhý od 14. do 16. srpna. Mladíci se mohli přihlásit na jeden i na oba termíny. Po celou dobu trvání Hokejové školy měly děti zajištěný pitný režim a stravování ve formě ovocných kelímků, energetických tyčinek, jídel v restauraci na Zimním stadionu Kotlina a nízkoenergetického nápoje. Součástí školy byl trénink na ledě, na suchu, teorie s videem a výuka angličtiny.

Na ledě byl trénink zaměřen na individuální dovednosti. Každý trenér se mohl soustředit na každého svěřence zvlášť, protože měl na starosti tři nebo maximálně čtyři hráče. Šéftrenérem této části byl kanonýr Luboš Voříšek. Cvičení na suchu vedl kondiční trenér Michal Hauser. Děti zažily gymnastickou přípravu v tělocvičně i venku a zahrály si také míčové hry.

Pod taktovkou Jiřího Čelanského pak proběhla teoretická příprava. Mladí hokejisté si prošli instruktážní videa. Dozvěděli se, jak zvolit správné brusle a hokejku – jakou vybrat velikost a tvrdost hole a jaké je její správné držení. Chybět nemohla ani dnes tak důležitá výuka angličtiny, která proběhla zábavnou formou.

Hvězdné obsazení

Hokejové školy se zúčastnily hokejové hvězdy světového formátu. V neděli dozoroval při tréninku na ledě havlíčkobrodský odchovanec Michal Teplý, který podepsal nováčkovskou smlouvu s Chicagem Blackhawks. Děti se v Kotlině setkaly s Tomášem Plekancem, jenž se s účastníky Hokejové školy vyfotil a mimo radosti rozdal podpisy a kartičky. Kluci mu na oplátku věnovali podepsanou kšiltovku.

Jsme rádi, že se Hokejové školy každý rok účastní více dětí. Máme radost, když vidíme úsměvy a veselé oči dětí a rodičů. Děkujeme hráčům a rodičům za důvěru. Věříme, že se uvidíme i v příštích letech!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu