22. 10. 2021 | Ladislav Vácha

Extraligu dorostu chceme v Brodě udržet, hlásí odhodlaně Josef Teplý

Tak to byl zápas, který rozhodně nebyl po slabé nervové soustavy. Dorostenci v domácím prostředí přivítali poslední Tábor a potřebovali v důležitém utkání zvítězit. Nedařilo se jim však dlouho podle představ a museli zápas otáčet, když jim hodně pomohlo i štěstí. Nakonec však slavili triumf 5:3. „To hlavní, co nám chybělo, byla disciplína. Určitě se nikomu nehraje dobře, když hraje pořád ve čtyřech,“ odhaluje největší kámen úrazu útočník Josef Teplý, který zařídil vyrovnání na 3:3. (Malé foto: hokej.cz)

Havlíčkův Brod musel proti Táboru plnit ošemetnou roli papírového favorita a důležitý zápas se pro něj nevyvíjel vůbec dobře. Nepříznivý vývoj otáčel až v poslední dvacetiminutovce. „První třetinu jsme docela zvládli, ve druhé jsme se na to vykašlali a třetí jsme nějak uhráli. To hlavní, co nám chybělo, byla disciplína. Určitě se nikomu nehraje dobře, když hraje pořád ve čtyřech,“ zlobí se útočník Josef Teplý.

Kritické okamžiky přišly pro domácí tým v úvodu třetí třetiny, kdy se Jihočeši dostali do vedení po dvou slepených gólech. „Hodně nás to srazilo,“ přiznává šikovný útočník. Naštěstí se mladým Bruslařům povedlo už za 21 sekund odpovědět z hole Tadeáše Koubka a snížit na nejtěsnější rozdíl. „Určitě to byl jeden ze zlomových momentů utkání. Hodně nám to do zbytku zápasu pomohlo,“ má jasno mladší bratr Michala Teplého.

A byl to právě on, kdo se při hře v oslabení prosadil a postaral se o důležité vyrovnání. „Natlačoval jsem se před bránu a chtěl jsem si to přendat do pravé ruky, abych udělal blafák. Ujelo mi to a brankářovi to nešťastně spadlo mezi betony,“ ohlíží se za svým velkým momentem. Čelanského svěřenci pak udeřili ještě dvakrát a po velkolepém obratu mohli slavit velmi cenné vítězství 5:3.

Už v sobotu vyrazí dorostenci k další důležité bitvě, když se představí na ledě silné Sparty. Proti Pražanům už ale dokázali uspět, když je doma přetlačili 5:4 v samostatných nájezdech. „Podle mě to bude hodně těžký zápas. Určitě budeme moc rádi, když se nám povede stejně jako ten první vzájemný v Brodě. Rozhodně budeme muset být aktivnější ve střelbě a musíme být mnohem disciplinovanější,“ odhaduje cestu k úspěchu asistent kapitána Jana Vaněčka.

Parta z Kotliny si v novém extraligovém ročníku zatím vede velmi dobře. Na konto už si připsala sedmnáct bodů a drží se na 5. místě tabulky skupiny Střed. Může tak zabojovat o elitní čtyřku, jež bude mít po základní části jistou účast v play off. Broďáci ztrácejí na čtvrté Pardubice jen dva body. Stále se však určitě budou dívat hlavně pod sebe. „Budeme rádi, když už jsme soutěž takhle dobře odstartovali, abychom extraligu v Brodě udrželi i pro příští sezonu,“ přeje si havlíčkobrodská 77čka.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu