9. 6. 2011 | Richard Wagner

Rebelové zvládli i své druhé fotbalové klání. Dlouhou Ves porazili 3:2.

Rebelové si na fotbalovém trávníku vedou velmi dobře, jelikož oba zápasy, které zatím odehráli, dokázali vyhrát. Tentokrát se jim postavila Dlouhá Ves a hokejisté se na výhru nadřeli, jelikož dlouhovesští fotbalisté drželi téměř 70 minut otěže zápasu ve svých rukou. Nakonec ale díky svému nejlepšímu hráči a hrdinovi zápasu Tomáši Protivnému, který vsítil dvě branky, dokázali svěřenci trenéra Petra Nováka zápas otočit ve svůj prospěch.

TJ Dlouhá Ves - HC Rebel 2:3 (1:0)

Komentář

1. poločas

Hostitelé začali zápas lépe, jelikož hned v první minutě nacentroval Šrámek od lajny na hranici vápna míč na volného Janáčka, který se tak dostal téměř do úniku, ale jeho šanci mu zmařil včasným vyběhnutím brankář Vojtěch Němec. Rebelové, v jejichž sestavě se objevily i některé čerstvé posily, však také ukázali, že fotbal umí a ve čtvrté minutě vytvořili ve velkém vápně domácích velký závar po centru Protivného. Dobrým obranným zákrokem se však blýskl Hranický a hned z protiakce se dobrým blokem střely domácího Josefa Lukačiny ukázali také beci hokejistů. O dvě minuty později se dostal k míči u lajny Ondřej Svoboda, který se protáhl mezi dvěma Rebely, ale jeho střelu vyrazil brankář Němec přímo na nohu Pavla Šrámka, který neměl problém dopravit míč do prázdné brány - 1:0.

Dlouhá Ves se i nadále tlačila dopředu a po faulu na střelce první branky zápasu Šrámka se sám faulovaný jal k zahrávání volného přímého kopu a našel přesně hlavu Ondřeje Svobody, které mířil dobře, ale brankář Němec schoval míč do svých rukavic. Rebelové se k první střele odhodlali až v jedenácté minutě, kdy nejaktivnější Rebel Protivný vyslal nepříjemnou střelu, která jen o centimetry minula branku Josefa Výborného. Hned z protiútoku se podruhé v zápase prosadil Šrámek, ale jeho branka nebyla pro ofsajd uznána. Po čtvrthodině se k míči dostal na velkém vápně Radek Janáček, ale Němec jeho pokus vyrazil. O chvilku později se v souboji o míč zranil Lukáš Kapec, který odkulhal ze hřiště a zápas nedohrál. Téměř vzápětí musel krotit další střelu domácích, konkrétně Doležala, brankář Vojtěch Němec. Jeden z důležitých okamžiků zápasu přišel po dvaceti minutách hry, kdy Meidl nešikovně ve velkém vápně fauloval Janáčka a hlavní rozhodčí Pavel Rérych neváhal a odpískal penaltu. K té se postavil Šrámek, ale trestuhodně minul branku.

Hra se poté uklidnila a na hřišti bylo vidět více soubojů o míč na středu hřiště, ale přesně po půl hodině hry se dostalo Rebelům šance v podobě volného přímého kopu. Jenže David Jonáš svoji střelu zakroutil asi dvacet centimetrů od pravé tyče brankáře Výborného. O necelých pět minut později se šikovnou kličkou dostal do šance opět David Jonáš a i když nyní trefil bránu, tak svoji střelu zakroutil jen do jejího středu, kde stál brankář Výborný. Ten sice nebyl v tomto zákroku nejjistější, ovšem míč na dvakrát zachytil. O pár chvil po této příležitosti se dostalo hokejistům šance v podobě rohového kopu, který našel hlavu Štěpánka, jehož hlavička byla odvácena opět na roh. Po tomto rohu se k odraženému balonu dostal opět Jonáš, ale taktéž minul bránu. Sedm minut před koncem poločasu vystrašil brankáře Rebelů Hranický, jeho pokus ze třiceti metrů však nakonec jen těsně minul Němcovu svatyni. Do konce poločasu se oba týmy ještě dostaly do zajímavých příležitostí. Nejprve se prosmýkl domácí obranou Protivný, ale jeho nepříliš prudkou střelu zachytil domácí brankář. To na druhé straně naznačil Lukačina, že svůj přímý kop pošle na někoho ze spoluhráčů, ale nakonec vyslal chytrou střelu, která skončila na tyči překvapeného brankáře Rebelů, u kterého v těchto chvílích stáli všichni svatí, kteří byli k dispozici, jelikož při následné dorážce na malém vápně netrefil Cibluka míč ideálně a ten přeletěl Němcovu bránu. Téměř vzápětí odpískal Pavel Rérych konec prvního poločasu.

2. poločas

Druhé dějství začali Broďáci velkou šancí, kdy se po krásném centru "proskočil" k hlavičce jeden z Broďáků, ale minul bránu. O dorážku se ještě pokusil Milan Kostourek, ale po jeho střele se Pán Bůh strachoval o svá okna. Další šanci měli na svědomí také hokejisté z Havlíčkova Brodu, konkrétně Protivný, který se na hranici penalty probil k zakončení, ale o kousek minul bránu. V následném dějství jsme sledovali spíše zarputilý boj o střed hřiště, ale to neznamená, že nepřicházely střelecké pokusy. Ty však povětšinou skončily vedle branky, nebo je některý z obránců zblokoval. Oba týmy se snažily o rychlé přechody do útoku, ale jejich aktivitě bránila častá nepřesnost, která dokázala šanci zazdít již v zárodku. To protrhl až Kostourek, který se probil až na hranici penalty, ale jeho střela minula bránu. Uplynulo dvacet minut ze hry, když přesný centr našel Janáčka, jehož střela neskončila v Rebelí síti, ale při následném závaru se prosadila jedna z opor místních dorostenců Ondřej Svoboda, který střelou k pravé Němcově tyči zvýšil již na 2:0 pro domácí.

Rebely druhá inkasovaná branka nakopla a Kostourek střelou zpoza vápna nastřelil břevno domácí branky. V další šanci se vyskytl Tomáš Protivný, který nabral rychlost a střelou z úhlu k bližší tyči domácí svatyně snížil na 2:1. Ihned po první brance se Rebelové dostali k zajímavé příležitosti. První střelu vyrazil dobrým zákrokem Výborný, ale na dorážku z kopačky Václava Meidla, který se štěstím hlavou poslal míč do branky, už byl bez šance - 2:2. Definitivní zlom přišel čtvrt hodiny před koncem, kdy se další pěknou individuální akcí blýskl Tomáš Protivný, který z úhlu nekompromisně zavěsil míč do vzdálenější šibenice a poslal hokejisty poprvé v zápase do vedení - 2:3.

Rebelové vedli své akce většinou po levé straně, kde hrál velmi agilní Tomáš Protivný, ale střelba se hokejistům nedařila a dobře fungovala domácí obrana, která odvracela nepříjemné brejky hokejistů. Domácí se tlačili do vyrovnání, ale jejich střely měly spoustu cílů, ale ani jedna neměla vytoužené parametry a brankář Němec zasahoval jen sporadicky. Ještě v závěru zmrazil krev v žilách fanoušků Rebelů, kterých se přijel na zápas podívat velký počet, Josef Lukačina, který tvrdou střelou mířenou do šibenice již podruhé orazítkoval tyčku. Dlouhá Ves se v závěru pokusila o další střelu, ale ta minula svůj cíl a hlavní rozhodčí Pavel Rérych vzápětí ukončil zápas, který skončil vítězstvím hostujících hokejistů v poměru 2:3.

Statistiky

Branky: 7. Šrámek, 64. O. Svoboda - 69. a 76. Protivný, 70. Meidl.

Ve 20. minutě neproměnil Šrámek penaltu

Střely na bránu: 9:9, Střely mimo bránu: 17:9, Tyče: 2:1, bez karet.

Hlavní rozhodčí: Pavel Rérych

Sestavy

TJ Dlouhá Ves: Výborný - Vošický, Hranický, J. Lukačina, V. Henzl, Cibulka, Říha, Doležal, Šrámek, J. Svoboda, O. Svoboda, Janáček.

HC Rebel: Němec - Protivný, Jonáš, Fiedler, Sova, Meidl, Stehlík, Štěpánek, Kostourek, Kapec, Venc, Poskočil, A. Jelínek, M. Hadrava, Musil.

pozn.: Střídalo se hokejově

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu