24. 1. 2023 | Ladislav Vácha

Bruslaři vyzvou v Kotlině třetí Vyškov! Vyzrají na neoblíbeného soupeře na třetí pokus?

Havlíčkobrodští hokejisté vyjedou po týdenní přestávce k dalšímu soutěžnímu zápasu. A čeká je hodně silný soupeř! Ve středu 25. ledna vyzvou v domácím prostředí na souboj Vyškov, který prožívá úžasnou sezonu a v tabulce drží skvělou třetí příčku. Oba předešlé duely Bruslaři prohráli a nedokázali druholigovému nováčkovi sebrat ani bod. Vyjde jim to proti rozjetému sokovi, kterého vede bývalý havlíčkobrodský kouč Michal Konečný, na třetí pokus? Úvodní vhazování proběhne v 18:00. Přijďte Broďáky podpořit!

Hokej Vyškov

Založení klubu: 2022
Stadion: Zimní stadion Vyškov (kapacita 400 míst)
Klubové barvy: červená a bílá
Webové stránky klubu: hokejvyskov.cz
Trenér: Michal Konečný

Vyškov je v této sezoně na druholigové scéně nováčkem. A vede si zatím naprosto skvěle! Tým pod taktovkou majitele klubu Roberta Hamrly, který byl nedávno zvolen novým jednatelem prvoligového Zlína, se drží od začátku soutěže na čelních příčkách jedenáctičlenného pelotonu. Družina trenéra Michala Konečného se může pochlubit skvělou formou, když z posledních sedmi zápasů hned pětkrát vyhrála. Padla jen dvakrát, a to shodně o jediný gól poměrem 2:3, když neuspěla na ledě prvního Znojma a silné Kopřivnice, kde odehrála minulé kolo. Vyškov dosud nasbíral 49 bodů a v tabulce mu patří skvělá 3. příčka. Mužstvu se daří hlavně v útoku, nastřílelo už 118 branek, což je po znojemských Orlech druhý nejlepší počin ve skupině Východ.

Vyškov si bude chtít v Havlíčkově Brodě spravit chuť po těsné porážce v Kopřivnici. „Podle mě tady bohužel hokejová spravedlnost nebyla. Měli jsme bodovat. A myslím, že můžu tvrdit, že jsme si zasloužili všechny tři. Prospali jsme začátek a domácí toho dokázali využít. Pak vám trvá déle, než se do toho zase dostanete naplno. Od půlky zápasu jsme tak nějak existovali ve hře čím dál víc jen my, jen jsme vyhořeli v koncovce. Neproměňujeme spoustu šancí a když je nedáte, prostě se nedá vyhrát. Měli jsme pět, šest jasných tutovek. Chybělo trochu štěstí, určitě v tom je i trochu laxní zakončení,“ povzdechl si v ohlasech pro hokejvyskov.cz trenér Michal Konečný.

Zkušený kouč Vyškova Michal Konečný
(Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz)

V brankovišti týmu už se vystřídali tři gólmani. Nejvíce toho zatím odchytal dvaadvacetiletý mladík Michal Kořének, který se může pyšnit i extraligovými zkušenostmi, jež získal v barvách mateřského Zlína. Do posledních pěti zápasů však nastoupil jeho mladší kolega Dominik Šarman, jenž v minulé sezoně chytal extraligu za juniorku Beranů. Pět startů zaznamenal jednadvacetiletý Marek Micka.

Co se týče zadních řad, nejlépe si v nich počíná kapitán týmu a velezkušený harcovník Tomáš Žižka, jenž má na kontě už 19 asistencí (0+19) a je nejlepším nahrávačem týmu. Výrazným bodovým příspěvkem se prezentují také Adam Studený (3+12) a Matěj Mikulík (2+12). Ke stálicím defenzivy patří i David Vosátko (3+3), Vlastimil Hefka (1+5) nebo Dominik Hohl (0+4).

Ofenzivu Vyškova táhne hned čtveřice útočníků, kteří už překonali dvacetibodovou hranici. Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem je zkušený špílmachr Tomáš Komínek (21+13), jemuž zdatně sekundují Dominick Vašíček (16+11), Vojtěch Dobiáš (9+17) a Matěj Sebera (7+12). Daří se také Michalu Janečkovi (8+9), Jakubu Čuříkovi (6+9), Matěji Kořenkovi (4+8) či Filipu Weintrittovi (4+6).

Největší osobností Vyškova je bezesporu ostřílený obránce Tomáš Žižka
(Foto: Tomáš Žák, hcorli.cz)

Kouč Michal Konečný přijede znovu jako soupeř

Hodně pikantní zápas čeká trenéra Vyškova Michala Konečného! Zkušený kouč totiž ještě v minulé sezoně vedl Havlíčkův Brod. V závěru základní části, konkrétně 11. února, po něm přebral A-mužstvo Richard Cachnín. Dá se tak očekávat, že „Kony“ bude mít proti svému bývalému zaměstnavateli znovu zvýšenou motivaci. Bruslaře už dokázal dvakrát porazit. Podaří se mu to i do třetice?

Trenér Michal Konečný znovu povede Vyškov proti svému bývalému zaměstnavateli

Z kabiny Bruslařů

Bruslaře v novém roce i nadále trápí značná nevyrovnanost výkonů. Doma sice skolili 4:2 rozjetý Hodonín, ale následně se vrátili s prázdnou z Opavy (2:5) i ze Žďáru nad Sázavou (5:6), kde na bodový zisk nedosáhli ani po stažení pětibrankového manka. Potom sice rozstříleli v domácím prostředí čtvrtý Havířov jednoznačně 9:3, jenže vzápětí totálně propadli na ledě posledního Velkého Meziříčí, odkud si odvezli ostudnou porážku 3:7.

Havlíčkův Brod má na kontě 38 bodů a v tabulce se nachází na 7. místě jen s dvoubodovým náskokem na Hodonín. Svěřenci trenérů Aleše Kraučuka a Radka Hamana hlavně potřebují zpevnit defenzivu. Obdrželi už 120 branek, což je ve skupině Východ druhý nejvyšší počet (hůř je na tom už jen Žďár nad Sázavou se 143 inkasovanými góly).

Pokud se podíváme na předpokládanou sestavu, na postu gólmanské jedničky by se nic měnit nemělo. Mezi tři tyče by se měl znovu postavit Adam Wolf, jemuž bude krýt záda Čeněk Novák. Co se týče zadních řad, ty vyztuží po zranění vracející se obránce Adam Dvořák. Návrat z marodky hlásí po prodělané nemoci rychlonohý útočník Vojtěch Holenda, jenž hrál v poslední době ve velmi dobré formě. Kvůli dohodě klubů nemohl ve Velkém Meziříčí nastoupit forvard Vladimír Oščádal, s nímž trenéři do sestavy rovněž počítají. Po výpomoci jihlavské Dukle v Chance lize po delší době oblékne havlíčkobrodský dres šikovný útočník Marek Tecl, jenž za Bruslaře naposledy nastoupil 17. prosince proti Kopřivnici.

Za Bruslaře naskočí proti Vyškovu útočník Marek Tecl

Sestavy z minulého utkání

BK Havlíčkův Brod: Wolf (M. Novák) – Čermák, Krejčí, Vašíček (A), Benák, Dvořák, Kliment (A), Eklund – Voříšek (C), Valášek, Dušek – Petržilka, Křehlík, Pártl – Kopic, Grauer, D. Košťál.

Hokej Vyškov: Šarman (Lambert) – Vosátko, Hohl, Studený, Hefka, Mikulík, Holemý, Žižka (C) – Snášel, Lekeš, Dobiáš, Sekera, Janeček, Tomajko, Čuřík (A), Vašíček, Popelka, Kořenek, Komínek (A), Weintritt.

Koho sledovat

Řadí se mezi nejpříjemnější překvapení v barvách Bruslařů! Dvaadvacetiletý obránce Matěj Krejčí sbíral v minulých soutěžních ročnících cenné zkušenosti, hokejově vyzrál a teď za to sklízí kýžené ovoce. Talentovaný bek, jenž si přispal už 8 bodů (1+7), vyniká poctivým plněním defenzivních úkolů a častou střelbou od modré čáry. S devíti plusovými body je v účasti na ledě nejlepším hráčem Kraučukovy družiny. Trenérům chyběl kvůli nemoci, ale vrátil se ve velkém stylu. Ve dvou předešlých zápasech, které Havlíčkův Brod odehrál proti Havířovu a ve Velkém Meziříčí, nastřádal dohromady 4 body (1+3)!

Je to hráč, kterého by určitě chtěl mít v týmu každý trenér! Dvaatřicetiletý útočník Tomáš Komínek, který v minulé sezoně válel za Hodonín, po přesunu druholigové licence neskutečně září i ve Vyškově. Obávaný kanonýr a nejlepší střelec mužstva nasázel už 21 gólů, k nimž přidal 13 asistencí a s velkým náskokem vládne vyškovské produktivitě. Hned tři jeho přesné trefy byly vítězné. Havlíčkobrodská defenziva se před ním musí mít hodně na pozoru!

(Foto: Tomáš Žák, hcorli.cz)

Poslední vzájemné utkání

Vyškov dokonale těžil z výhody domácího prostředí a na malém hřišti v úvodní dvacetiminutovce Bruslaře výrazně přehrával, díky čemuž se radoval z vedení. Střelu Martina Snášela z levého kruhu si po zákroku Adama Wolfa nešťastně srazil do vlastní brány Roman Čermák. Hostům se ovšem podařilo rychle vyrovnat. Jaroslav Moučka objel bránu a přihrávkou na vrchol kruhů uvolnil Dominika Duška, který se z první nemýlil. Po přestávce se svěřenci Aleše Kraučuka dostali do vedení. Matěji Krejčímu střela od modré čáry sice nesedla, jeho oblouček ale propadl za gólmana, kde puk pohotově dorazil do odkryté klece Petr Kuchta.

Ani Vyškovu ale vyrovnání netrvalo dlouho. K dorážce z předbrankového prostoru se dostal Matěj Kořenek, odkud našel skulinku v brankářově postoji. Obrat domácích pak dokonal kanonýr Tomáš Komínek. Nejdříve se trefil přesně k tyčce po otočce v mezikruží a potom z podobné pozice poslal svůj tým do trháku. V 53. minutě dostal Broďáky na kontakt po přesném Voříškovu pasu Petr Kuchta, ale vyrovnat už se partě z Kotliny nepodařilo a padla těsně 3:4.

Hokej Vyškov – BK Havlíčkův Brod 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Snášel, 28. Kořenek (Sebera, Mikulík), 31. Komínek (Vosátko, Studený), 34. Komínek (Mikulík, D. Vašíček) – 17. Dušek (Moučka, Čermák), 26. Kuchta (Krejčí, Mlynář), 53. Kuchta (Voříšek, Čermák).

Bilance se soupeřem ve 2. lize od sezony 2000/01

Počet odehraných zápasů: 2
Bilance: 0-0-0-2
Výsledky: 3:9, 3:4
Skóre: 6:13

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu