12. 1. 2013 | Richard Wagner

Sedmáci měli převahu, ale nakonec se radovalo Hlinsko

H A V L Í Č K Ů V  B R O D - Sedmé třídy dlouho držely vedení nad svým soupeřem, ale nakonec se radoval celek z Hlinska. O konečném výsledku rozhodla až třetí třetina, v níž celek z Pardubického kraje nasázel do branky domácích dva góly, jimiž definitivně rozhodl o výsledku. Za Rebely se střelecky dařilo Tomášovi Valovi, který otevřel skóre zápasu a měl podíl i na druhém gólu v síti Hlinska.

Do utkání měli lepší vstup Rebelové, kteří se také brzy dostali do vedení. Tomáš Vala na brankovišti poslal puk za záda bezmocného gólmana hostí. Hra pokračovala ve svižném tempu a oba celky se snažily o vstřelení gólu. Větší však šance měli Hlinečtí, ale Martin Francuch Rebely podržel. Dvakrát dokonce zachraňoval vleže snad tři dorážky soupeře. Nakonec však neodolal a v předbrankovém prostoru se zjevil Tomáš Bříza, který bez váhání zavěsil. Havlíčkův Brod zapnul na vyšší rychlostní stupeň, ale jeho akce se tříštily o výborného Josku. Domácí hráči nakonec střeleckou smůlu protrhli a Michal Teplý nakonec dostal puk do brány.

Nástup do prostřední čáti vyšel lépe hostům, kteří dokázali srovnat stav zápasu. Mirek Sýkora využil chyby domácích hráčů v obraně a před Francuchem nezaváhal a puk pod jeho betony poslal do branky. Gólman Rebelů pak zachránil svůj tým od pohromy po střele z levého křídla, kterou vyrazil vyrážečkou mimo. Také domácí se dostávali do šancí, ale rovněž hlinecká opora mezi tyčemi předváděla kvalitní výkon.

Havlíčkobrodští vyměnili do závěrečné části brankáře a mezi tři tyče se postavil Dominik Arbelovský. Na Rebelech byla vidět touha vstřelit gól, ale Michal Teplý nejprve v nájezdu dvou na jednoho čekal s přihrávkou tak dlouho, až nakonec nahrál špatně, a o chvíli později pomohla Ondřeji Joskovi i tyčka, která zastavila střelu domácích ze spodku kruhu. Nevyužité tutovky pak stály Havlíčkobrodské body. Na druhé straně se totiž šťastným střelcem stal Tomáš Bříza. Domácí brankář nejprve zlikvidoval dobrou šanci, ale Bříza sebral na zadním mantinelu odražený puk a servíroval jej před bránu, kde si jej srazil holí do klece maskovaný muž Rebelu, který se vracel zpět do postoje v brankovišti a neměl tušení o poloze puku. Naděje domácích na bodový zisk pohasly o chvilku později, když Tomáš Bříza z dorážky umístil puk přesně ke vzdálenější tyči a dovršil hattrick. Sedmáci tak na své mladší kolegy nenavázali a prohráli 2:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 0 1 1 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 0 0
Dan Kováč 0 0 0 0 0
Josef Kovář 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 0 0 0 0
Filip Lacina 0 0 0 0 0
Jiří Marek 0 0 0 0 0
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 0
Matěj Škareda 0 0 0 0 0
Adam Švec 0 0 0 0 2
Marek Tecl 0 0 0 0 0
Michal Teplý 1 0 1 0 2
Tomáš Vala 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 20 2 2 0 0,00 0 0
Martin Francuch 40 2 2 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

16. kolo, sobota 12.1.2013 od  
Havlíčkův Brod
2:4
(2:1, 0:1, 0:2)
Havl. Brod - Hlinsko
Krajská liga 7. tříd

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. T. Vala (Cachnín), 20. Teplý (T. Vala) - 10. Bříza (Kovárník, Piskač), 24. Sýkora, 50. Bříza, 54. Bříza (Vařečka, Piskač). Rozhodčí: Jan Kubát - Marek Honza, Vít Stehlík. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 65. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

Sestavy

Havl. Brod

Francuch (41. Arbelovský) - Kovář, Krejčí, Škareda, Adam, Lacina, Cachnín, Teplý, T. Vala, Kohout, Tecl, Marek, Pokorný, Pejchal "C", Kováč, Švec

Hlinsko

Joska (Sodomka) - Kovárník "A", Piskač "A", Menc, Bříza "C", Trogner, Vařečka, Vávra, Bouška, Sýkora, Kučera

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu