17. 11. 2013 | Ladislav Vácha

Starší dorost ztratil nadějný náskok a s Kolínem vyšel bodově naprázdno

Starší dorostenci přivítali v domácím prostředí své vrstevníky z Kolína, které při prvním vzájemném měření sil porazili 6:3. A tři body proti Kozlům chtěli vybojovat i v domácím prostředí, k čemuž měli díky vedení 2:0 skvěle nakročeno. Kozlové se ale vzchopili, když ve 2. třetině snížili na nejtěsnější rozdíl a v závěru utkání dokonali velký obrat. Z Kotliny si tak odvezli všechny tři body za triumf 3:2. Z řad Rebelů se trefili Tomáš Cejpek a Daniel Kolouch.

Mladí Rebelové se ujali těsného vedení

Hosté mohli už po několika sekundách udeřit, když při rozehrávce chyboval David Bušek, ale Martin Černý mířil z mezikruží nepřesně. Fanoušci v ochozech Kotliny potom sledovali především bojovný hokej, v němž měli mírně navrch domácí mladíci. Těm se naskytla i výhoda početní převahy, když putoval za katr Luboš Kozák, ale Kolín sehrál oslabení velmi dobře. Na další větší šanci se potom čekalo až do 12. minuty, kdy střílel z bezprostřední blízkosti Daniel Kolouch, ale brankář Martínek skvěle zasáhl svou vyrážečkou. Promarněná šance soubor z Kotliny dlouho mrzet nemusela, protože zanedlouho už slavil otevření gólového účtu zápasu. Od modré čáry vypálil David Bušek, do jeho rány vložil svou hůl Tomáš Cejpek a šikovnou tečí prostřelil gólmana Martínka. Parta z Vysočiny potom mohla těžit z další přesilovky, jenže paradoxně to byli Kozlové, kdo nebezpečně zahrozil. Střela Dominika Jiráně z prostoru mezi kruhy jen o kousek minula Nahodilovu levou tyčku. Největší šanci Středočeši promarnili na konci 19. minuty, kdy Jan Hájek poslal krásný pas před brankoviště na Martina Černého, jehož gólovou ránu skvěle vyrazil ramenem do bezpečí brankář Nahodil.

Domácí udrželi nejtěsnější náskok

Do prostřední části vstoupili o něco lépe domácí mladíci, jejichž hubený náskok mohl navýšit Lukáš Křížek, ale při přečíslení 2 na 1 vyprášil z mezikruží jen Martínkův beton. Hodně těžké chvilky potom čekaly havlíčkobrodskou obranu v čele s brankářem Nahodilem, protože se celé 2 minuty musela bránit jen ve třech hráčích. Neuvěřitelný kousek se ale povedl Danielu Kolouchovi, jenž při dvojnásobném oslabení převzal nahrávku od Jana Vacka, najel si až těsně před branku a nekompromisně zavěsil kotouč pod horní tyčku. Kolínu se podařilo odpovědět za pouhých 15 sekund, když nahrávku od Filipa Málka přetavil v důležité snížení přesnou střelou z mezikruží Václav Suchý. Fanoušci v Kotlině sledovali vyrovnaný hokej plný bojovnosti i technických nepřesností, jimiž byla častá zakázaná uvolnění. Třetí branku Rebelů měl na holi při přesilovce Lukáš Vala, ale odražený kotouč v mírném úhlu na pravé straně napálil jen těsně vedle bližší šibenice. Vzápětí se opět nechali vyloučit dva brodští hráči najednou a brankář Nahodil se musel znovu hodně ohánět ve svém brankovišti, protože Kozlové si vytvořili obrovský tlak.

Kolínu se povedl skvělý obrat

Na začátku závěrečného dějství se ocitl ve skvělé příležitosti Dominik Jiráň, který z dobré palebné pozice jen o kousek minul vzdálenější tyčku. Neúspěšný byl za chvíli i jeho spoluhráč Luboš Kozák, jenž z mírného úhlu na pravé straně jen o kousek přestřelil břevno. Vzápětí přispěl se svou troškou do mlýna i Jiří Veselý, který naznačil za bránou, že ji bude objíždět zprava, ale nakonec na poslední chvíli změnil směr a zkusil zasunout puk k přední tyči, kde však číhal Nahodilův beton. Přáno nebylo ani při přesilové hře Filipu Málkovi, jehož ránu z mezikruží skvěle vyrazil Dominik Nahodil betonem. Kozlové se dočkali až v 51. minutě, kdy puk doputoval mezi kruhy k Jiřímu Veselému, jenž nechytatelně přišpendlil kotouč pod horní tyčku. Havlíčkobrodská družina si mohla vzít vedení zpět při pohledné akci, ale střelu Lukáše Křížka z bezprostřední blízkosti zlikvidoval gólman Martínek. Štěstěna přála i mladým Rebelům, když v 55. minutě zazvonil Václav Suchý svou dělovkou na břevno. Kolín nakonec přeci jen utkání otočil, když po pravém křídle pronikl Jiří Hyšpler a jeho projektil se od zlomené hole, jež ležela před Nahodilovým brankovištěm, šťastně odrazil k bližší tyčce. Středočeši už si závěr utkání pohlídali a došli si pro všechny tři cenné body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 0 2
David Bušek 0 1 1 0 2
Tomáš Cejpek 1 0 1 0 0
Daniel Kolouch 1 0 1 0 2
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Lukáš Křížek 0 0 0 0 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 0 4
Dominik Suchý 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 1 1 0 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Nahodil 60 3 3 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

14. kolo, neděle 17.11.2013 od 11:00
2:3
(1:0, 1:1, 0:2)
Havl. Brod - Kolín
C. E. B. liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 14. Cejpek (Bušek), 27. Kolouch (Vacek) – 27. V. Suchý (Málek), 51. Veselý (Jiráň), 57. Hyšpler (Málek). Rozhodčí: Lukáš Klouda – Jan Jeletz, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 30. Střely na branku: -. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Sestavy

Havl. Brod

Nahodil (Adam) – D. Suchý. Lacina, Bušek, Krajcigr, Mendl, Bancíř, Vacek – Přibyl, Kraučuk, Abbrent, Křížek, Kolouch, L. Vala, Cejpek, Polák, Semrád.

Kolín

Martínek (Jelínek) – A. Hájek, Křeček, Málek, Pokorný, Kozák, Hyšpler, J. Hájek, Čureja, Černý, Jiráň, Čtvrtečka, Makovička, V. Suchý, Veselý.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu