22. 9. 2013 | Ladislav Vácha

Juniorka si spravila chuť, v domácím prostředí udolala Písek

Nejstarší mládežnická kategorie Rebelů v prvním utkání nového soutěžního ročníku neuspěla, když si z Velkých Popovic odvezla porážku 2:5. Chuť si proto chtěli mladí Rebelové spravit proti Písku, který hostili na svém ledě. V Kotlině se strhla divoká přestřelka, v ní chvíli tahali za delší konec domácí mladíci, jindy pro změnu hokejisté od řeky Otavy. Nakonec byl úspěšnější Havlíčkův Brod, když o jeho triumfu rozhodl Lukáš Brebera. Skvělým výkonem se blýskl havlíčkobrodský gólman Čeněk Novák.

Mladí Rebelové měli do zápasu doslova raketový nástup, když už po osmnácti sekundách hry otevřel gólový účet zápasu střelou z prostoru pravého kruhu Martin Hynek. Hosté se nechtěli nechat zahanbit a hnali se za vyrovnáním, kterého se dočkali v 7. minutě, když Martin Šimandl našel svým pasem mezi kruhy číhajícího Martina Koupala, jenž ranou bez přípravy zavěsil pod horní tyčku. Hlavní roli v následujících minutách musel zaujmout hlavní rozhodčí, který na lavici hanby posílal jednoho hráče za druhým. Ve velké příležitosti se potom ocitl Václav Novák, který se prosmýkl za brodské beky, ale v dobré palebné pozici o kousek minul branku. Velkou šanci si vytvořili i domácí, ale Vít Křesťan pálil zblízka o pár centimetrů vedle. Hodně krutý byl potom hokejový osud k Jihočechům, když pouhou sekundu před první sirénou skóroval mezi Škutovy betony David Kozlík.

Do prostřední části naskočili lépe Písečtí, kteří slavili rychlé vyrovnání. Václav Novák projel středem útočného pásma a naservíroval přesný pas Patriku Březinovi, který z mírného úhlu na straně trefil prostor pod ramenem Čeňka Nováka. Mladí hokejisté od řeky Otavy byli na koni a i nadále diktovali tempo hry, za což byli odměněni vedením. Do střelecké listiny se zapsal Martin Šimandl, když vyslal z mezikruží nechytatelnou dělovku. Písecká radost ještě ani nestačila pořádně doznít a opět v Kotlině platil nerozhodný stav, když se pohlednou individuální akcí prezentoval Ondřej Hlídek. Tentýž hráč mohl poslat svůj tým mazanou tečí do vedení, ale brankář Škuta puk vyrazil betonem. Na druhé straně střílel z dobré pozice Josef Zimmermann, ale jeho dělovce scházela větší přesnost.

V úvodu závěrečného dějství mohl překlopit misky vah zpět na píseckou stranu Václav Novák, ale gólovou radost mu zkazil skvělým zákrokem jeho jmenovec Čeněk, když vykopl z odkryté brány puk betonem. Na opačné straně ledové plochy si vylámal zuby na brankáři Sedlákovi Štěpán Mozr, který neuspěl ani nadvakrát. Mrzet ho to ale dlouho nemuselo, protože Martin Hynek vybídl ke skórování pěknou nahrávkou Lukáše Breberu, který poslal kotouč přesně k tyčce. Hosté si potom vytvořili obrovský tlak, ale gólman Novák držel skvělými zákroky nejtěsnější náskok Rebelů. Písku nevyšla ani závěrečná power-play, a všechny body tak zůstaly v Kotlině.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 1 0 1 0 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 0
Martin Hynek 1 2 3 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 0
David Kozlík 1 1 2 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 0 4
Martin Kříž 0 0 0 0 2
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 2
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Dominik Skotar 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 3 3 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

2. kolo, neděle 22.9.2013 od 13:00
4:3
(2:1, 1:2, 1:0)
Havl. Brod - Písek
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Hynek (Kozlík), 20. Kozlík (Hynek), 30. Hlídek, 48. Brebera (Hynek) – 7. Koupal (Šimandl, Březina), 25. Březina (V. Novák), 29. Šimandl (V. Novák). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Lukáš Rampír, Ondřej Polák. Vyloučení: 6:5, navíc Koupal (PIS) OT 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Sestavy

Havl. Brod

Č. Novák – Kříž, Ludvík, Křesťan, Motl – Hlídek, Brebera, Kozlík, Krajhanzl, Mozr, Kittler, Hynek, M. Přibyl, Skotar.

Písek

Škuta (Sedlák) – Jirků, Švanda, Banci, Horažďovský – Březina, V. Novák (C), Šimandl, Koupal, Zimmermann, Vlk, Hanus, Flégl, Malovec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu