27. 10. 2013 | Ladislav Vácha

Juniorka v regionální bitvě na Třebíč nestačila, doma dostala devět branek

Havlíčkobrodská juniorka po tříbodovém importu z Písku, kde v pátek vyhrála 3:1, chtěla uspět i v domácím prostředí, kde v rámci derby Vysočiny přivítala Třebíč. Mladí Rebelové šli do zápasu v hodně úzké sestavě, na led vyjelo jen dvanáct statečných. Hosté se dostali do rychlého vedení, na které sice parta z Kotliny rychle odpověděla, ale Třebíč do první sirény přidala ještě tři branky a svůj náskok v prostřední části ještě navýšila. Horáci už si tři body utéct nenechali, když mohli slavit po vysokém triumfu 9:2. Za Rebely se trefili Martin Jelínek a Martin Hynek.

Třebíč na ledě od začátku dominovala

Třebíč vkročila do regionálního souboje velmi dobře a už po minutě a devíti sekundách slavila vedení. úspěšným střelcem se stal David Horký, který si najel až do předbrankového prostoru a povedenou střelou nedal brankáři Novákovi nejmenší šanci. Bílé hvězdy se radovaly jen chvíli, protože Martin Jelínek dokázal velmi rychle vyrovnat, když se trefil okamžitě po vyhraném vhazování. Horáci se ale nechtěli se ztrátou hubeného náskoku smířit a brzy udeřili. Marcel Juráň na sebe navázal pozornost a předložil krásný pas před branku na volného Jaroslava Tůmu, který z první poslal kotouč přesně nad Novákův beton. Havlíčkův Brod mohl znovu srovnat se soupeřem krok při početní převaze, ale žádná ze střel se neujala. Přesilovku si vyzkoušeli i hosté a při brankáři Novákovi stála paní Štěstěna, když Jaroslav Tůma z dorážky trestuhodně poslal puk nad horní tyčku. Strážce svatyně Rebelů potom předvedl fantastický zákrok proti Nikolovi Markovi, když se rychle přesunul ve svém brankovišti a chytil puk do lapačky. Vzápětí už ale smutně lovil puk ze své sítě, když Jan Abrahám ze strany vybídl hezkou příhrou ke skórování Filipa Střechu, jenž se ranou z voleje nemýlil. A s domácími to mohlo vypadat ještě hůře, ale trestné střílení Marcela Juráně gólem neskončilo. Gólovou oslavu si užil až Michal Vlašín, jenž ze vzdálenosti několika kroků pálil přesně do černého.

Bílé hvězdy navýšily své vedení

Rozjetou Třebíč nezastavila ani přestávka a už po necelých dvou minutách prostřední části vybuchl v jejích řadách další gejzír radosti. Havlíčkobrodská obrana nechala před brankářem Novákem volné hned dva hráče, přičemž byl jedním z nich Nikola Marek, který s výhodnou střeleckou pozicí naložil nejlépe, jak mohl. Mladí Rebelové potom převzali otěže zápasu do svých rukou a zle zatápěli brankáři Májovi, který měl plné ruce práce. I při něm stáli všichni svatí, když Martin Hynek poslal střelu z bezprostřední blízkosti jen nad jeho klec. Tentýž hráč si ale na přelomu první a druhé půlky zápasu spravil chuť, když z úhlu propasíroval kus černé gumy za Májova záda. Parta z Kotliny byla na koni a stále bušila do obranného bloku svého soka z Vysočiny, které ale vykoukl ze své obranné ulity a slavil šestý gól. Na konci pohledné a rychlé kombinace stál Marcel Juráň, který si mezi kruhy sešteloval ideálně svá mířidla.

Horáci na desítku nakonec nedosáhli

Svěřenci trenérského tandemu Dvořák - Zmrhal sice přečkali dvouminutový trest Martina Kříže, jenže Horácká Slavia udeřila hned po jeho návratu na led. Od Jaroslava Tůmy dojel po ledě kotouč k Davidu Horkému, jenž z mezikruží pohodlně zavěsil přesně pod horní tyčku. Havlíčkobrodským střelcům se rozhodně nedala upřít snaha, ale třebíčská obrana si vedla velmi dobře. A když už na Rebely nestačila, byl připravený skvěle chytající Milan Máj. Hosté trpělivě čekali na příležitosti k rychlým protiútokům a při jednom z nich skóroval z pravého kruhu Filip Střecha. V poslední minutě regionálního střetnutí uzavřel na konečných 9:2 David Horký, jenž zblízka přízemní střelou završil hattrick.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 2
Ondřej Hlídek 0 0 0 0 0
Martin Hynek 1 1 2 0 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 0 0
Martin Jelínek 1 0 1 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Martin Kříž 0 0 0 0 4
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Václav Pecen 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 9 9 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

12. kolo, neděle 27.10.2013 od 13:00
2:9
(1:4, 1:2, 0:3)
Havl. Brod - Třebíč
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Jelínek (Hynek), 31. Hynek – 2. Horký, 5. Tůma (Juráň, Horký), 15. Střecha (Abrahám), 17. Vlašín (Roupec), 22. Marek (Vlašín, Roupec), 35. Juráň (Tůma, Horký), 41. Horký (Tůma), 48. Střecha (Horký, Tůma), 60. Horký (Juráň). Rozhodčí: Oldřich Hejduk – Petr Kotlík, Roman Zídek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:9.

Sestavy

Havl. Brod

Novák – Pecen, Mozr, Kříž (A), Ludvík (A) – Hlídek, Brebera, Jelínek, Krajhanzl, Chlubna, Kittler, Hynek (C).

Třebíč

Máj (Čáp) – Roupec, Tůma, Střecha, Juráň, Štěpánek, Vlašín (C), Kučera, Marek, Tvarůžek, Hotař, Horký, Fortelný, Pavlas, Abrahám.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu