12. 12. 2013 | Richard Wagner

Junioři připravili Strakonicím vydatné menu o devíti chodech

Havlíčkův Brod - Před začátkem zápasu bylo jasné, kdo by měl být jeho favoritem. A hosté to rozhodně nebyli. Rebelové sice v posledním kole neuspěli na ledě Třebíče, ale i tak nastupovali do utkání v pozici toho papírově silnějšího mužstva. Jihočeši měli sice k dispozici asi tři dvojnásobné přesilové hry, ale ani jednu z nich nedokázali využít. Naopak Rebelové stříleli jednu branku za druhou. Šest kanadských bodů si zapsal Lukáš Brebera (1+5), hattrickem se blýskl Tomáš Ludvík (3+1). Svou premiéru mezi tyčemi si ve třetí části odbyl starší dorostenec Jiří Adam.

Gólovou nadílku načalo Chlubnovo trestné střílení

Favorit z Havlíčkova Brodu měl v úvodních minutách co dělat, aby soupeře držel na uzdě. David Škoda se zblízka pokusil ve dvojnásobné přesilovce pokořit Čeňka Nováka, ale ten jeho střelu zneškodnil. Nepříliš pohlednou hru protrhl až nájezd Tomáše Chlubny, který se po faulu soupeře rozjel sám proti Davidu Havelcovi a jeho střela k pravé tyči skončila až za brankovou čarou. Domácí přidali na důrazu a parádní ranou od modré lajny, jíž strakonický muž s maskou neviděl, se prosadil Václav Pecen. Střelec úvodní trefy zápasu se pak mohl prosadit znovu, ale trefil jen tyčku. Strakonice také zahrozily, když Michal Bazgier našel ve výhodné střelecké pozici Jana Vavříka, ale tomu chyběly jen milimetry k tomu, aby se radoval. V poslední minutě ještě zakončil parádní akci svého celku doklepnutím na brankovišti Martin Hynek. Jihočeši se v úplném závěru periody natlačili před Nováka, ale pokořit jej nedokázali.

Havlíčkův Brod postupně navyšoval své vedení

Hned na úvod třetiny se dostal do dobré pozice Václav Motl, ale zblízka trefil jen Havelcovu hruď. Domácí se nikam nehnali a v klidu kontrolovali výsledek. Dobrou ranou od modré se prezentoval Lukáš Gažák, ale betony maskovaného muže hostů byly na ledě včas. Domácí pak udeřili, když Ondřej Hlídek vybídl ke gólové střele Tomáše Ludvíka, jenž se s ničím nepáral a nekompromisně zavěsil. Hned nato sebral Lukáš Brebera puk, poslal jej mezi kruhy a Tomáš Ludvík znovu zvedal ruce nad hlavu. Strakonice se ale nevzdaly. Michal Bazgier vysunul Jana Vavříka, který sám před brankou nekompromisně zakončil. Oba celky pak mířily nepřesně. Nejprve minul svou ranou z mezikruží Ladislav Gross a na druhé straně sklepl Krajhanzlův pas nepřesně Tomáš Ludvík. Ondřej Hlídek zkoušel následně své štěstí rychlou střelou. Ta ale našla jen nastavené betony Davida Havelce. V poslední minutě ještě nahodil Tomáš Ludvík puk na branku, před ní se nejlépe zorientoval Lukáš Brebera, který parádně zavěsil. Ihned po buly střílel v dobré pozici Lukáš Hrubý, ale na Nováka si nepřišel.

Rebelové nakonec desítku nepřidali

Do třetí třetiny nastoupil mezi tři červené tyče domácích Jiří Adam. Ten ale moc práce neměl, protože Rebelové byli neustále nastěhovaní před brankou Davida Havelce. Lukáš Brebera našel zpoza brány Davida Krajhanzla, který střelou z první propálil hostujícího gólmana nad lapačku. Lukáš Brebera se následně znovu ukázal jako nesobecký nahrávač a poslal parádní pas na Tomáše Ludvíka, který svižnou ranou z mezikruží nedal Havelcovi jedinou šanci. Havlíčkův Brod pak využil přesilovku, když hned po buly vypálil ostrou ránu od modré čáry Vít Křesťan. Hned nato se dostal do dobré pozice Štěpán Mozr, ale strakonický gólman výborně zasáhl. Do té doby nezaměstnaností trpící Jiří Adam se musel vyznamenat při dorážce zblízka od Adama Papeže. Havlíčkobrodský muž s maskou pak vyčapal i Marka Kordíka, jenž to zkoušel z mezikruží. Závěr zápasu byl plný vyloučení, ale ani jedno z nich již gól nepřineslo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 1 5 6 0 0
Lukáš Gažák 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 0 2 2 0 0
Martin Hynek 1 1 2 0 2
Tomáš Chlubna 1 0 1 0 0
Martin Jelínek 0 1 1 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 2
David Krajhanzl 1 1 2 0 0
Vít Křesťan 1 1 2 0 14
Tomáš Ludvík 3 1 4 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 0 2
Václav Pecen 1 1 2 0 4
Dominik Skotar 0 0 0 0 6

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Adam 20 0 0 0 0 0
Čeněk Novák 40 1 1 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

N3. kolo, čtvrtek 12.12.2013 od 18:00
9:1
(3:0, 3:1, 3:0)
Havl. Brod - Strakonice
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Chlubna (TS), 15. Pecen (Hynek, Hlídek), 20. Hynek (Jelínek, Pecen), 30. Ludvík (Hlídek, Brebera)), 30. Ludvík (Brebera), 40. Brebera (Ludvík), 48. Krajhanzl (Brebera), 49. Ludvík (Brebera, Krajhanzl), 52. Křesťan (Brebera) – 31. Vavřík (Bazgier, Fedor). Rozhodčí: Petr Úlehla - Milan Kis, Tomáš Svoboda. Vyloučení: 10:4, navíc Křesťan (HBR) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 32. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 9:1.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (Adam) – Křesťan, Gažák, Ludvík, Skotar, Pecen – Mozr, Hlídek, Jelínek, Krajhanzl, Motl, Kittler, Hynek "C", Chlubna, Brebera

Strakonice

Havelec (Řeřábek) – Srb, Hrubý, Gross "C", Kordík – Mikeš, Škoda, Kursch, Křenek, Vavřík, Fedor, Papež, Rajtmajer, Bazgier

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu