12. 12. 2014 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Starší dorost na severu Čech naděloval! Kadani uštědřil sedmigólový debakl

KADAŇ - Starší dorostenci Havlíčkova Brodu pokračují dál ve vynikajících výkonech. Po domácích úspěších nad Kolínem a Kobrou Praha se vydali svěřenci Václava Adama a Jaroslava Bence poprvé na soupeřovo kluziště. Rebelové nastoupili na ledě Kadaně, kde již od úvodních minut diktovali tempo hry. Broďáci se dostali postupně do vedení 4:1. Ve druhé třetině svůj náskok ještě navýšili. Zásluhu na tom měl David Michálek, jenž zaznamenal hattrick. V neděli se vydají mladí bojovníci z Kotliny do Ústí nad Labem.

Rebelové měli bleskový vstup do utkání. Hned po pětačtyřiceti sekundách hry nahození Jakuba Laciny povedenou tečí usměrnil za záda hostujícího gólmana David Michálek. O necelou minutu později se hosté radovali z dvougólového vedení, svoji individuální akci do úspěšného zakončení dotáhl Jakub Kraučuk.

Hrálo se jen na jednu bránu a brzy z toho vyplynul další gól. Tomáš Cejpek vyslal do úniku Davida Michálka, jenž se zblízka trefil přesně pod horní tyč. Neuběhla ani polovina první třetiny a náskok Havlíčkova Brodu byl už čtyřgólový, když se rána Jakuba Laciny od modré čáry v přesilové hře zastavila až v síti nešťastného gólmana Németha.

Na další branku se čekalo do poloviny druhé třetiny. V přesilové hře se na modré čáře napřáhl Hanuš Petržílka, jehož tvrdá rána znamenala snížení. Bojovníci z Kotliny se však nenechali zneklidnit a v závěru druhé části přidali další dva zásahy. Nejprve díky přihrávkám svých spoluhráčů zkompletoval svůj hattrick střelou do odkryté brány David Michálek, po něm využil zaváhání domácích Lukáš Křížek a nadvakrát dopravil kotouč do kadaňské klece.

Ve třetím dějství si Rebelové vytvořili řadu slibných příležitostí, jako první se ovšem radovala Kadaň. Domácí si dokázali v útočném pásmu vytvořit tlak a Jiří Haluška na jeho konci zblízka doklepl puk za záda Víta Kekuly. Poslední slovo ale přeci jen patřilo havlíčkobrodskému celku. Domácí brankář nezkrotil přesilovkovou ránu Jakuba Kraučuka, a tak se pohotovou dorážkou podruhé v zápase prosadil Lukáš Křížek, aby stanovil konečný výsledek utkání.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
Jiří Benák 0 0 0 0 0
Tomáš Cejpek 0 3 3 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 1 1 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 0 12
Daniel Králíček 0 0 0 0 0
Jakub Kraučuk 1 1 2 0 0
Lukáš Křížek 2 0 2 0 0
Jakub Lacina 1 1 2 0 0
David Michálek 3 1 4 0 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Josef Pilný 0 0 0 0 2
Dominik Suchý 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 0 0
Jiří Vlach 0 2 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vít Kekula 60 0 2 14 0 0

Ohlasy k utkání

A3. kolo, pátek 12.12.2014 od  
2:7
(0:4, 1:2, 1:1)
Kadaň - Havl. Brod
Liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 29. Petržílka, 50. Haluška – 1. Michálek (Lacina), 2. Kraučuk, 6. Michálek (Cejpek), 8. Lacina (Michálek, Cejpek), 36. Michálek (Cejpek, Vlach), 38. Křížek, 54. Křížek (Kraučuk). Vyloučení: 4:2, navíc Kopic (HBR) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:2. Diváci: 35. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6, 2:6, 2:7.

Sestavy

Kadaň

Németh (Bárta) – Kopica, Novák, Petržílka, Bednařík, Týr, Špiegl – Pešek, Šmejc, Haluška, Berky, Videv, Massl, Kšíkal, Lédlová, Šilar.

Havl. Brod

Kekula (Hanák) – Suchý, Kopic, Lacina, Bancíř, Benák, M. Němec – Křížek, Jelínek „A“, Kraučuk – Michálek, Cejpek „C“, Vlach – Hendrych, Králíček, Veverka – Abbrent, Pilný.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu