4. 9. 2015 | Richard Wagner, Jan Kousal

Starší dorostenci se bili s Tygry až do konce, na body ale nedosáhli

LIBEREC - První extraligové kolo starším dorostencům nevyšlo. Havlíčkobrodští cestovali na led favorizovaného Liberce. Bílé tygry nehledě na předzápasové prognózy dokázali zaskočit, když ve druhé minutě skóroval Václav Piskač. Domácí si však udržovali střeleckou převahu, kterou brzy vyjádřili i gólově. V průběhu druhé části ještě dokázal srovnat Vojtěch Veverka, ale Liberečtí nakonec překlopili výsledek zpět na svou stranu. Výborným výkonem se blýskl gólman Tomáš Kulich, jenž dlouho držel naděje Bruslařů na úspěch.

Havlíčkobrodští na svoji premiérovou trefu v nejvyšší soutěži překvapivě nemuseli čekat dlouho. Po necelých dvou minutách domácí obrana zazmatkovala a darovala kotouč Václavu Piskačovi, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a ztrestal liberecké zaváhání – 0:1. Chvíli nato však mohlo být vyrovnáno. Burda po nahrávce Čermáka mířil z mezikruží do protipohybu brankáře Kulicha, jenže ten při přesunu nechal beton na ledě, čímž uchránil svůj tým od inkasované branky.

Zdvojnásobit vedení hostů mohl znovu Piskač, v rozhodujícím momentu však havlíčkobrodskému střelci přeskočil puk přes čepel. Na druhé straně měl dobrou příležitost Nezbeda, jenže ten zase pro změnu při dorážce ztratil rovnováhu, což ovlivnilo směr zakončení. Prakticky okamžitě mohli udeřit hokejisté z Vysočiny, přečíslení dva na jednoho ale vyřešil perfektně gólman Žajdlík.

Otevřeného hokeje s velkým množstvím šancí nakonec využil Liberec. Velechovského ránu od modré čáry vyrazil brankář Kulich jen do změti těl u své levé tyčky, kde se nejlépe zorientoval Ondřej Chrtek, který prokázal duchapřítomnost, objel bránu a zasunul kotouč do poloodkryté klece – 1:1. Před přestávkou mohl ještě změnit skóre Zachar, jenž tečoval Kunstovu ránu od modré, černá pryž tentokrát v bráně neskončila.

Jestli se Havlíčkovu Brodu povedl začátek první periody, start té druhé patřil jedinému hráči - Tomáši Nezbedovi. Liberecký útočník si nejprve sám dojel svou nepřesnou střelu, poté zamířil za bránu, tu objel a na konec celé akce protlačil kotouč pod Kulichovým betonem – 2:1.

Ovšem ani tenhle okamžik Havlíčkobrodské nezlomil. Zničeho nic totiž hosté znovu našli okénko v liberecké obraně a přečíslení tři na jednoho vyřešil Vojtěch Veverka parádní střelou zápěstím do Žajdlíkovy šibenice – 2:2. Do kabin však odcházeli Tygři s náskokem v zádech, když podobnou mincí, totiž ranou do šibenice, oplácel Martin Čermák - 3:2.

Extraligový debutant se ale nevzdával. Ve třetí části Liberci často zatápěl a měl své šance. Tu asi největší zmařil Velechovský, když vložil svou hůl do Beranovy přihrávky na Michálka, který by nebýt zásahu libereckého zadáka už nejspíš dával do prázdné.

Definitivní pojistky se Liberec dočkal v polovině třetího dějství. Jeník přiťukl kotouč Janu Eichlerovi a právě jeho projektil od pravého mantinelu zastavila až síť za Kulichem – 4:2. V závěru pak ještě hosté mohli korigovat, Beran v přesilové hře překonal Žajdlíka, jenže puk nakonec odklouzal těsně mimo domácí klec, a tak se Bílí Tygři mohli radovat z první extraligové výhry v sezoně.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 1 1 1 0
Lukáš Beran 0 0 0 -2 0
David Donda 0 0 0 -2 0
Pavel Hendrych 0 0 0 0 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -1 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 -3 4
Daniel Jančařík 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 0 0
Daniel Králíček 0 0 0 1 0
Tomáš Lachman 0 0 0 -1 0
David Michálek 0 0 0 -1 2
Michal Němec 0 0 0 -2 0
Václav Piskač 1 0 1 1 0
Daniel Polák 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 1 0 1 0 0
Jiří Vlach 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 42 4 38 90,48 0 0

Ohlasy k utkání

1. kolo, pátek 4.9.2015 od 17:00
4:2
(1:1, 2:1, 1:0)
Liberec - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 15. Chrtek (Velechovský), 21. Nezbeda (Korecký), 34. Čermák (Wiencek, Burda), 51. Eichler (Jeník, Solenský) - 2. Piskač, 31. Veverka (Benák). Rozhodčí: Jakub Smitka - Aleš Hejl, Lukáš Podrazil. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 95. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Sestavy

Liberec

Žajdlík (Hrstka) - Bednář, Krejsa, Eichler, Šuráň, Brabec, Kunst, Korecký, Velechovský, Bálik - Branský, Jeník, Burda, Čermák, Wiencek, Solenský, Nezbeda, Jursa, Zachar, Verbický, Chrtek.

Havl. Brod

Kulich (Hanák) - Kopic, Polák, Hrabaň, Benák, Němec, Jančařík, Lachman - Piskač, Michálek, Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu