4. 2. 2011 | Daniel Ježek

Starší dorostenci Brodu si zajeli do Třince pro všechny tři body

Dlouhá cesta do Třince se havlíčkobrodským starším dorostencům vyplatila. Domů se z dalšího extraligového vystoupení vraceli se třemi body za těsné vítězství 4:3, když rozhodující trefu zaznamenal v polovině utkání Tomáš Chlubna. V sobotu se mladí Rebelové představí od 13 hodin v Kotlině v souboji se Vsetínem.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím hráčům, kteří již od úvodního buly zaměstnávali brankáře Havlíčkova Brodu. Nicméně se jim nepodařilo najít recept na překonání gólmana Fučíka. V šesté minutě dostali domácí možnost první početní výhody utkání. Oceláři zatlačili svého soupeře do defenzívy, překonat pozorného brankáře hostů se jim ale nepodařilo. Naopak hosté dokázali udeřit. Ve vlastním oslabení se do úniku dostal Lukáš Žemlička, který poprvé překonal brankáře Chvostka. Hosty vstřelená branka zjevně nabudila k vyšší aktivitě, odměnou jim za to byla druhá branka. Byl to opět Lukáš Žemlička, který takovou polostřelou dokázal prostřelit Chvostka podruhé.

Po druhé inkasované brance to s domácími vypadalo všelijak. Nakonec se jim podařilo alešpoň snížit. Radek Faksa našel ideálně postaveného Tomáše Franka, který měl snadnou práci, jmenovitě zasunout puk do odkryté svatyně hostů. Radost ze vstřelené branky ale neměla příliš dlouhého trvání, jelikož již za další tři minuty to bylo opět o dva góly. Po střele Libora Šuláka se pouk dostal k zcela nehlídanému Martinu Hynkovi, jenž pohodlně přehodil ležícího Chvostka. Domácí ani po této inkasované brance nesložili zbraně. Necelou minutu před koncem první periody byl blízko k vyrovnání Radek Faksa, zastavila ho, ke smůle domácích, horní tyč Fučíkovy branky. Faksa ale nemusel smutnit dlouho, jelikož po necelých 20 vteřinách snížil na rozdíl jediné branky Martin Matěj.

Také úvod druhé periody vyšel lépe domácím, góly ale stříleli opět hosté. Konkrétně to bylo v 29. minutě. Deset vteřin po vypršení domácí přesilovky se k puku dostal Tomáš Chlubna, který tváří v tvář brankáři Chvostkovi dokázal vsítit čtvrtou branku hostů. Na brankáře domácích toho bylo příliš, a tak přepustil své místo parťákovi Karlu Němcovi. Impuls, způsobený střídáním gólmanů, dokázal vybudit domácí k vysoké aktivitě, překážkou jim však stále byl brankář Fučík. Ve velkých šancích se ocitli Vrabel, Chvostek, nebo Faksa, všechny zastavil svými pohotovými zákroky brankář hostů.

Také úvod poslední dvacetiminutovky byl pod taktovkou domácích. Jenže Oceláři stále naráželi na tutéž překážku jako v minulých čtyřiceti minutách. Brankář Fučík držel dvougólové vedení svého celku až do posledních vteřin. Ve velkých šancích selhali například Jaroš, Repe, nebo Franek, který napodobil svého kolegu Faksu, když svůj projektil zamířil jen do tyče. Závěrečný tlak domácích byl umocněn hrou bez brankáře. Ale ani v šesti hráčích v poli nedokázali domácí prostřelit gólmana Fučíka. Ten potřetí kapituloval až pět vteřin před koncem základní hrací doby, když jej překonal Radek Faksa. Bohužel pro domácí tato trefa přišla příliš pozdě, body se tak stěhovaly do Havlíčkova Brodu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 0 0 0 1 0
Filip Dundáček 0 0 0 0 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 2 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -1 0
Martin Hynek 1 0 1 1 0
Tomáš Chlubna 1 1 2 2 0
Vít Křesťan 0 0 0 -1 4
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 1 4
Marek Němec 0 0 0 -1 0
Jiří Novotný 0 0 0 -1 0
Jakub Pavlas 0 0 0 0 2
Radek Špringl 0 0 0 0 0
Libor Šulák 0 1 1 1 0
Petr Turek 0 0 0 -2 2
David Vala 0 0 0 0 0
Daniel Vosyka 0 0 0 0 0
Radim Zohorna 0 0 0 0 0
Lukáš Žemlička 2 0 2 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Fučík 60 0 3 24 0 0

Ohlasy k utkání

41. kolo, pátek 4.2.2011 od  
Třinec
3:4
(2:3, 0:1, 1:0)
Třinec - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 13. Franek (Faksa, Chvostek M.), 19. Matěj (Kovařčík), 60. Faksa (Chvostke M.) - 7. Žemlička (Chlubna), 8. Žemlička, 16. Hynek (Šulák), 29. Chlubna. Vyloučení: 1:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 69. Střely na branku: 27:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Sestavy

Třinec

Chvostek D. (Němec) - Kurzok, Kofroň, Faksa, Pargač, Slovák, Ohera, Kovařčík, Malyjurek, Valíček, Jonáš, Chvostek M., Samek, Štencel, Franek, Repe, Vrabel, Matěj, Jaroš, Cienciala D.

Havl. Brod

Fučík - Vala, Vosyka, Křesťan, Šulák, Špringl, Dvořák, Žemlička, Chlubna, Zohorna, Hlídek, Meloun, Novotný, Hynek, Dundáček, Jelínek, Turek, Beránek, Němec, Ludvík, Pavlas

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu