30. 10. 2015 | Ladislav Vácha, Lenka Jonešová

Nádhera! Starší dorost vyloupil vicemistra z Hradce Králové

Skvělý výkon a zisk nesmírně důležitých tří bodů! Starší dorostenci začali v Hradci Králové skvěle a po úvodní dvacetiminutovce vedli 2:0. Východočeši se ale v prostřední části zlepšili a po čtyřiceti minutách hry svítil na tabuli nerozhodný stav 3:3, když se za Havlíčkův Brod trefil dvakrát Lukáš Beran a jednu branku vsítil Vojtěch Veverka. Soubor z Kotliny nakonec zlomil zápas na svou stranu ve třetí periodě, když se štěstím vystřelil mladým Bruslařům všechny tři body svým prvním gólem v sezoně David Donda.

Mountfield inkasoval již první minutě

První nepříjemnou situaci musel řešit hned po několika sekundách domácí gólman Bartozel, Michálkovu střelu ale na poslední chvíli vykopl pravým betonem. Jenže ve čtyřiapadesáté sekundě už se za hradeckým strážcem svatyně rozsvítilo červené světlo, když skóre zápasu otevřel po Hendrychově nahrávce Vojtěch Veverka – 0:1. A tlak Havlíčkobrodských pokračoval i nadále.

Jejich snaha byla posléze přerušena faulem Králíčka, jenž se provinil nepovoleným zákrokem. Mountfield se ale nedokázal usadit v útočném pásmu, naopak možnost zahrát si v početní výhodě záhy dostal i Havlíčkův Brod. A hned dvojnásobnou. Tu v sedmé minutě nekompromisně proměnil Lukáš Beran, jenž přízemní střelou dopravil černou pryž za Bartozelova záda – 0:2.

Domácí se i přes nepříznivé skóre pokoušeli proniknout do havlíčkobrodského pásma a vstřelit kontaktní gól. Zajímavou šanci měl Maršík, jenž ale nadvakrát nepřekonal gólmana Kulicha. Vzápětí stál tváří v tvář hostujícímu brankáři hradecký Pažourek, ale ani on nebyl úspěšný. Na druhou stranu se vydal prověřit Bartozela Michálek, jeho střela ale skončila jen v náručí gólmana Mountfieldu.

Hradečtí třemi góly srovnali skóre

Do druhé pasáže vstoupili domácí o poznání aktivněji a to se jim také vyplatilo. Snahu Mountfieldu přetavil v kontaktní branku Kryštof Pažourek, jenž z pravého kruhu překonal Tomáše Kulicha – 1:2. Hradečtí byli při chuti a svírali hostující celek v pásmu. Obrovskou příležitost měl Dominik Matouš, jehož střela minula havlíčkobrodskou svatyni jen o centimetry.

Jenže Hradečtí znovu faulovali a hostující celek s nabídnutou přesilovou hrou i tentokrát naložil, jak nejlépe mohl. Tečovanou střelu dopravil až za Bartozelova záda nikým nehlídaný Lukáš Beran – 1:3. Jenže dvougólový rozdíl nevydržel na světelné tabuli dlouho. Stačily dvě minuty, aby se k dorážce dostal Václav Maršík a snížil tak znovu pouze na rozdíl jediného gólu – 2:3.

Hra byla vyrovnaná, k vidění bylo několik nebezpečných šancí. Jedna z nich znamenala ve třicáté třetí minutě vyrovnání na 3:3, když se druhým gólem v utkání prosadil Václav Maršík. Na ledě malé haly FORTUNA arény bylo opravdu živo. Mountfieldu ale bylo pořádné horko, když se ke konci třetiny musel bránit dvojnásobné početní výhodě. Bartozel však podržel svůj tým a změnu skóre nepřipustil.

Dondův gól rozhodl o vítězi klání

Avšak vstup do třetí periody se povedl lépe hostům. Uběhly necelé dvě minuty a Havlíčkobrodští znovu přidali rozdílovou branku, když hradeckého muže v masce překonal David Donda – 3:4. O několik minut později se do zajímavé šance dostal, v zápase velmi aktivní, David Michálek, gólman Mountfieldu byl ale včas na svém místě.

Na druhou stranu po vybojování kotouče mířil Dominik Matouš, jeho střelu ale dokázal havlíčkobrodský brankář vytěsnit mimo tři tyče. Následný Štohanzlův střelecký pokus minul branku hostujícího celku jen o centimetry. V pětapadesáté minutě přišla velká šance pro domácí, když hráli přesilovou hru pěti proti třem.

Hradečtí obléhali Kulichovu branku, jenže hráči Havlíčkova Brodu velmi dobře bránili obranné pásmo. Tvrdou ránu vyslal od modré čáry Mašín, ale i na jeho střelu byl Kulich připraven. Minutu před koncem byl za podražení vyloučen Jakub Moník a hradecké šance na vyrovnání tak definitivně uhasly. Havlíčkobrodští si tedy z hradeckého ledu odváží tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 2 2 0 0
Lukáš Beran 2 0 2 -1 0
David Donda 1 0 1 0 0
Pavel Hendrych 0 1 1 1 2
Vojtěch Holenda 0 0 0 1 2
Patrik Hrabaň 0 1 1 0 0
Daniel Jančařík 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 0 2
Daniel Králíček 0 0 0 0 4
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
David Michálek 0 1 1 -1 0
Daniel Polák 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 1 0 1 1 0
Jiří Vlach 0 0 0 -1 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 3 17 0 0

Ohlasy k utkání

17. kolo, pátek 30.10.2015 od 17:30
3:4
(0:2, 3:1, 0:1)
Hr. Králové - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 22. Pažourek (Štohanzl), 28. Maršík (Hašek, J. Moník), 33. Maršík (Pohl, Mašín) – 1. Veverka (Hendrych), 7. Beran, 26. Beran (Hrabaň, Benák), 42. Donda. Rozhodčí: Barek – Novák, Potůček. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:2. Diváci: 34. Střely na branku: 20:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

Hr. Králové

Bartozel – Muška, Lelek, Pohl, Brádler, J. Moník, Kynčl – Hašek, D. Matouš, Mašín, Pažourek, M. Matouš, J. Dvořák, Štohanzl, Maršík, Hidveghy, Šimůnek.

Havl. Brod

Kulich – Kopic, Polák, Hrabaň, Benák, Jančařík, Lachman – Michálek, Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu