14. 11. 2015 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Starší dorost se trápil s koncovkou a Mladé Boleslavi jednoznačně podlehl

Starší dorostenci chtěli prolomit své trápení s Mladou Boleslaví a doma proti ní konečně vybojovat nějaké body. Jeho plány se však začaly hroutit jako domeček z karet už v úvodní dvacetiminutovce, kdy Středočeši dvakrát udeřili. Havlíčkův Brod si v prostřední části vytvořil tlak při přesilové hře a zasypal brankáře Marka, který dříve působil v Kotlině, sprškou střel, ale neujala se ani jedna. Naopak, mladíci z města automobilů přidali ještě dvě branky a odvezli si domů zaslouženě tři body za přesvědčivý triumf 4:0.

Havlíčkův Brod se mohl ujmout brzy vedení, když se mu nabídla výhoda přesilové hry. Tu však nevyužil a velmi rychle ho za to stihl krutý trest. Obrana Bruslařů zaspala a po nahrávce Kroniho Muslia ujel do samostatného úniku Milan Dančišin, jenž zblízka napálil puk přesně k pravé Kulichově tyčce. Souboru z Kotliny se potom nedařilo, horko těžko se přes poctivě bránícího soupeře dostával do zakončení. A vypadalo to s ním ještě mnohem hůř, když v 17. minutě Milan Dančišin našel před brankovištěm obávaného kanonýra Kroniho Muslia, který pohotově zasunul bekhendem kus černé gumy mezi Kulichovy betony.

Prostřední část byla hodně nervózní a rozhodčí posílali na trestnou lavici jednoho hráče za druhým. Domácí hráli ve 29. minutě výhodnou přesilovku 4 na 3 a Středočechy sevřeli do pevného objetí. Velkou šanci si vytvořil Robin Martínek, ale jeho povedenou ránu z levého kruhu skvěle vyrazil exbrodský brankář Marek. Udeřilo tak na druhé straně hrací plochy. Mladá Boleslav se usadila v útočném pásmu a od Františka Uřídila putoval hrací předmět ke Kronimu Musliovi, jehož podařený projektil z levého kruhu skončil až v síti. Broďáci si potom vytvořili velké množství šancí, ale soupeřova brána jako kdyby byla zakletá.

Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc se trápili i ve třetí periodě. Mladíci z města automobilů i nadále skvěle bránili, a když už se domácí probili do zakončení, selhali buď na špatné koncovce nebo výborně chytajícím brankáři Markovi. Středočeši tak definitivně zpečetili svůj triumf a zisk všech tří bodů, když v 51. minutě vyrobil velkou chybu brodský obránce Jiří Kopic, jenž přišel o puk, a Vladimír Zahradník z bezprostřední blízkosti propálil přízemní střelou brankáře Hanáka, který v závěrečném dějství nahradil svého kolegu Tomáše Kulicha.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 -1 0
Lukáš Beran 0 0 0 -1 2
David Donda 0 0 0 -1 0
Pavel Hendrych 0 0 0 -2 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -1 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 -1 0
Daniel Jančařík 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 -1 4
Daniel Králíček 0 0 0 -3 0
Tomáš Lachman 0 0 0 -2 0
Robin Martínek 0 0 0 -1 0
David Michálek 0 0 0 0 2
Michal Němec 0 0 0 -2 0
Václav Piskač 0 0 0 -1 0
Daniel Polák 0 0 0 0 2
Jiří Přibyl 0 0 0 -1 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 -1 0
Jiří Vlach 0 0 0 0 0
David Zdeněk 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Hanák 20 0 1 10 0 2
Tomáš Kulich 40 0 3 19 0 0

Ohlasy k utkání

20. kolo, sobota 14.11.2015 od 12:00
ZS Kotlina
0:4
(0:2, 0:1, 0:1)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Dančišin (Musliu, Straka), 17. Musliu (Dančišin, Straka), 34. Musliu (Uřidil, Straka), 51. Zahradník. Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Tomáš Krejčí, Jaroslav Kuřítko. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 0:4.

Sestavy

Havl. Brod

Kulich (od 41. Hanák) – Kopic, Polák, Hrabaň "A", Benák, Jančařík, Lachman, Zdeněk, Němec – Piskač, Michálek "C", Donda, Vlach, Martínek, Beran "A", Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych

Ml. Boleslav

Marek (Krofta) – Uřidil, Petržílka, Jirásek, Linhart, Kalus "A", Chládek, Nepokoj, Mlčoch – Zich, Kerda, Flynn, Musliu, Straka, Havelka, Zahradník, Kalaš, Outrata, Jindra "A", Hrachovec, Dančišin "C"

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu