27. 11. 2015 | Ladislav Vácha, Tomáš Lysý

Výborně! Starší dorost rozstřílel Jihlavu a přivezl si tři body

Starší dorostenci v poslední době sbírají body jako na běžícím pásu a další chtěli přidat i v Jihlavě. Na Duklu se jim v probíhajícím soutěžním ročníku dařilo, vyhráli nad ní totiž dvě ze tří derby Vysočiny. A parádně začali na Horáckém zimním stadionu i tentokrát, kde ovládli úvodní dvacetiminutovku hladce 3:0. Soupeř sice v prostřední části snížil, ale svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc nedopustili drama a odvezli si domů vysokou výhru 6:1. Hattrickem se blýskl Lukáš Beran, po jedné brance vstřelili Vojtěch Veverka, Daniel Králíček a kapitán David Michálek. (Foto: Ronald Hansel, Facebook Juniorský hokej)

Již v první minutě zápasu měl velkou šanci Martínek, který se po velké chybě v rozehrávce domácích řítil sám na Šťastného. Kličku do forhendu však zakončil pouze do pravé tyče. Tato šance jakoby ukázala, jak se budou odvíjet následující minuty zápasu. V čase 5:19 se hosté dostali do vedení. Lukáš Beran se ujal mezi kruhy kotouče po přihrávce Vlacha a zamířil přesně k pravé tyči. Za minutu mohl vyrovnat Berka, ovšem srovnal stav na tyče, když z pravé strany orazítkoval břevno. Devátá minuta přinesla druhý gól hostí. Jihlava ztratila při protiútoku na modré kotouč. Vojtěch Veverka si sjel před branku a trefil se přesně do pravého horního rohu. Ani tento gól domácí neprobudil a za pět minut se Havlíčkův Brod radoval z třetí branky. K dorážce Zdeňkovy střely se dostal Lukáš Beran a svým druhý gólem zápasu uklidil puk k pravé tyči - 0:3.. A to ještě další zbytečnou ztrátu puku Dukly neztrestal Martínek, jenž si vylámal zuby tváří v tvář Šťastnému na jeho levém betonu.

Začátek druhé třetiny vyšel domácím přece jen lépe. Skrytá a nečekaná střela Vrátného nadělala Kulichovi hodně potíží. Červenožlutí se snažili vstřelit první gól, který by jim pomohl dostat se do zápasu, ovšem nepodařilo se to ani Válovi, který zblízka kotouč do sítě neprotlačil, pravý beton gólmana byl na místě. Krátce po polovině zápasu hráli domácí přesilovku. Po rychlém zavezení puku jej Kadleček nahrál před branku na volného Jindru, ale ani on nedoťuknul puk do sítě. Jihlavě se to podařilo o chvíli později z nenápadné akce. Po buly u útočné modré přiťukl Heinrich kotouč Tomáši Mejzlíkovi a kapitán Dukly z levé strany snížil. Ani ne za minutu vedli hosté znovu o tři branky. V nepřehledné situaci před brankou se nejlépe zorientoval Lukáš Beran a poslal kotouč po ledě za čáru, čímž završil svůj hattrick. Havlíčkův Brod se nedlouho poté prosadil i z přesilové hry. Holenda nahrál podél brankoviště u levé tyče volnému Danielu Králíčkovi, jemuž stačilo pouze nastavit hokejku - 1:5.

Třetí třetina se hrála téměř za rozhodnutého stavu. Hosté bez vážnějších potíží bránili od začátku svůj čtyřgólový náskok. Snížit za domácí mohl Jindra, ale opět se zblízka neprosadil, střílel těsně vedle pravé tyče. Hráči z Kotliny byli navíc lepší i při přesilovkách. Zatímco Dukla tu svojí nevyužila, Brodští se radovali pět vteřin po tom, co Srnský usedl na lavici trestů. Beran vyhrál buly, vystřelil a David Michálek tečí potvrdil, proč je nejproduktivnějším hráčem hostí. Hráčům v červeném už ani nemuselo vadit, že v závěru při své další přesilovce vyrobili dvě chybičky. Do úniku se v obou případech dostal Oščádal, ovšem poprvé minul pravou tyč a podruhé mířil přesně do betonů Kulicha. Jihlava zápas proti Havlíčkovu Brodu vůbec nezvládla a hosté si odvážejí z Horáckého zimního stadionu naprosto zasloužené tři body po výhře 6:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 0 0
Lukáš Beran 3 1 4 3 0
David Donda 0 0 0 -1 0
Vojtěch Holenda 0 2 2 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 3 0
Daniel Jančařík 0 0 0 0 0
Daniel Králíček 1 1 2 1 0
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
Robin Martínek 0 1 1 0 0
David Michálek 1 1 2 2 0
Michal Němec 0 0 0 2 2
Václav Piskač 0 1 1 1 0
Daniel Polák 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 1 0 1 1 12
Jiří Vlach 0 2 2 2 0
David Zdeněk 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 1 31 0 0

Ohlasy k utkání

23. kolo, pátek 27.11.2015 od 18:00
1:6
(0:3, 1:2, 0:1)
Jihlava - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 34. Mejzlík (Heinrich) – 6. Beran (Vlach, Michálek), 9. Veverka (Holenda), 14. Beran (Zdeněk), 35. Beran (Králíček, Piskač), 37. Králíček (Holenda, Martínek), 53. Michálek (Vlach, Beran). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Robin Horký, Jiří Nechvátal. Vyloučení: 4:2, navíc Mareš (JIH) a Veverka (HBR) OT 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

Sestavy

Jihlava

Šťastný (Juda) – Huňáček, Mareš, Stark, P. Slabý, Srnský, Vála – Oščádal, Mejzlík, Strnad – Kadleček, Heinrich, Čermák – Berka, Jindra, Vrátný – J. Slabý, Hrbatý

Havl. Brod

Kulich (Hanák) – Zdeněk, Hrabaň, Němec, Benák, Jančařík, Polák, Lachman – Beran, Vlach, Michálek "C" – Veverka, Holenda, Martínek – Přibyl, Králíček, Donda – Piskač

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu