6. 11. 2015 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Starší dorost vydoloval proti Mountfieldu bod, vyrovnal v poslední minutě

HAVLÍČKŮV BROD - Starší dorostenci doma přivítali v rámci předehrávky 24. kola silný Hradec Králové, který se však v poslední době trápí. Pomohli k tomu právě i mladí Bruslaři, kteří si od Bílé věže překvapivě odvezli před týdnem všechny tři body. Skvěle rozehraný zápas měli i v Kotlině, když dvakrát vedli, ale Východočeši dokázali pokaždé odpovědět a ve třetí periodě dokonali obrat. Domácí soubor umocnil power-play svou přesilovku a v poslední minutě slavil vyrovnání. Mountfield nakonec vybojoval dva body, když rozhodl po soupeřově chybě v prodloužení. Za mladé Bruslaře se dvakrát trefil kapitán David Michálek (na snímku) a jeden gól si připsal Robin Martínek.

Utkání odstartovalo ve vysokém tempu a brzy se vylučovalo. Početní výhodu dostali domácí, svojí chybou o ní ale záhy přišli. Mrzet je to ovšem nemuselo. Při hře 4 na 4 přihrál Jiří Benák Davidu Michálkovi, jenž svižně vypálil z levého kruhu. Puk se zastavil až v síti, kapitán Havlíčkova Brodu tak rozjásal svůj tým. Hosté se o chvilku později ocitli v nebezpečné šanci, Tomáš Kulich se však vyznamenal nataženým betonem proti pokusu Štěpána Matějčka. V závěru této části hry se strhla mela u královehradecké svatyně, skóre se už ale neměnilo.

Na gól se čekalo dlouho také ve druhém dějství, pak se s nimi ale roztrhl pytel. Nejprve za Kulichem zvonila tyč, následně už ale bylo vyrovnáno. Kryštof Pažourek přesně tečoval střelu Václava Mašína. Filip Jirásek mohl dostat Mountfield dokonce do vedení, Tomáš Kulich byl však proti, a tak se červené světlo rozsvítilo na druhé straně. Po střele Robina Martínka neměl hostující gólman úplně čisté svědomí. Za necelou půlminutu bylo znovu vyrovnáno. Patrik Hidveghy se dokázal prosadit v leže.

Třetí perioda začala ohromným tlakem Hradce Králové, který si vynutil i dvojnásobnou početní výhodu. Bruslaři největší tlak přečkali, nakonec ale přeci jen inkasovali. Patrik Hidveghy napálil kotouč z levého kruhu přesně nad Kulichovu lapačku. Domácí dostali poslední šanci k vyrovnání v úplném závěru, když hráli přesilovou hru, kterou umocnili ještě v power-play. A podařilo se. David Michálek poslal puk do brány šikovně kolem levé tyče, když zbývalo 33 sekund do konce.

V prodloužení po Michálkově přihrávce nebezpečně zakončoval Lukáš Beran, Matěj Bartozel ale kotouč zkrotil. Na druhé straně se ujal puku Filip Jirásek a z levého kruhu jej nekompromisně přišpendlil pod břevno, čímž královehradeckému celku zařídil druhý bod za vítězství v prodloužení.

Pokud chcete vidět kompletní reportáž, nebo jste zvědaví na fotografii Kulicha s kulichem, tak se určitě podívejte sem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 1 1 0 0
Lukáš Beran 0 2 2 0 0
David Donda 0 0 0 -1 0
Pavel Hendrych 0 0 0 0 4
Vojtěch Holenda 0 1 1 1 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 -1 4
Daniel Jančařík 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 1 2
Daniel Králíček 0 0 0 -1 0
Tomáš Lachman 0 0 0 -1 0
Robin Martínek 1 0 1 0 0
David Michálek 2 0 2 0 0
Daniel Polák 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 -1 0
Vojtěch Veverka 0 1 1 0 4
Jiří Vlach 0 0 0 -1 0
David Zdeněk 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 61 0 4 28 0 2

Ohlasy k utkání

24. kolo, pátek 6.11.2015 od 16:30
3:4p
(1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
Havl. Brod - Hr. Králové
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Michálek (Benák, Beran), 39. Martínek (Holenda, Veverka), 60. Michálek (Beran) – 36. Pažourek (Maršík, J. Moník), 40. Hidveghy (Matějček, Mašín), 57. Hidveghy (Hroudný, Mašín), 62. Jirásek. Rozhodčí: Michal Antonín – Tomáš Měkýš, Martin Šustr. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 21:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

Havl. Brod

Kulich (Hanák) – Hrabaň "A", Zdeněk, Kopic, Benák, Polák, Lachman, Jančařík – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Martínek, Holenda, Veverka – Hendrych, Králíček, Donda – Přibyl

Hr. Králové

Bartozel (D. Dvořák) – Kynčl "A", Hroudný, Martinec, Muška, Pohl, J. Moník, Lelek, Brádler – Hidveghy, Matějček "C", Mašín – Jirásek, Štohanzl, F. Moník – Maršík, Pažourek, J. Dvořák – Hašek, Matouš, Šimůnek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu