5. 12. 2015 | Ladislav Vácha

Starší dorostenci tempu vedoucí Komety nestačili a schytali osmičku

Starší dorostenci si chtěli po neúspěšné výpravě na led Letňan, kde včera utrpěli nepříjemnou porážku 2:8, spravit chuť v domácím prostředí proti Kometě Brno, která s velkým náskokem vede tabulku. Překvapení se, ale na rozdíl od prvního vzájemného utkání v Kotlině, nekonalo. Brňané s přehledem splnili roli papírového favorita a soupeři nasázeli bez milosti osm branek. Konečný výsledek byl 2:8, když se z tábora mladých Bruslařů trefili Lukáš Beran a Vojtěch Veverka.

Kometa od začátku rozjela v Kotlině divoký tanec a Havlíčkův Brod s ní vůbec nedokázal držet krok. Ve 4. minutě obkroužil Lukáš Frydrych soupeřovu bránu, a i když nedokázal dopravit puk do brány, z dorážky se bekhendem prosadil Jakub Matula. Domácí se ani nestihli pořádně vzpamatovat a inkasovali dvě slepené branky. Ránu Petra Krejčího z pravého kruhu neudržel brankář Hanák ve výstroji a Tomáš Mlynář po sérii skvělých zákroků Hanáka skóroval ze strany. Brno dál pokračovalo v dominanci, v 15. minutě při bleskové akci hned po vhazování nabil Robert Havlát před bránu Jakubu Čejkovi, jenž tečoval puk za bezmocného gólmana Hanáka. Domácí ještě vykřesali do přestávky malou jiskřičku naděje, když při přesilovce využil soupeřova špatného střídání Lukáš Beran a z mezikruží chladnokrevně zavěsil pod prkno.

Přestávka na obrazu hry vůbec nic neznamenala. Aktuální lídr tabulky dál tahal za delší konec pomyslného provazu a dál zatěžoval účet obdržených branek svého soupeře. Ve 22. minutě se prosadil z rychlé dorážky Tomáš Mlynář a při přesilovce zakončil povedenou akci Aleš Trnka. A když ve 33. minutě brankář Hanák neudržel tvrdou ránu v lapačce po parádním semaforu a zblízka skóroval Matěj Svoboda, prohrávali mladí Bruslaři už 1:7. Broďáci alespoň trochu zmírnili hrozivý debakl už po chvíli, když Pavel Hendrych vyslal do samostatného úniku Vojtěcha Veverku a ten z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Dostála. Domácí se pak dopustili faulu a Kometa nekompromisně trestala. Rána Jana Hasoně vypadla brankáři Folvarskému, který nahradil po sedmém gólu mezi tyčemi Miroslava Hanáka, a dílo zkázy dokonal Roman Jeřábek.

Ve třetí periodě se zápas už jen dohrával. Oběma týmům se naskytla výhoda přesilové hry, Havlíčkovu Brodu dvakrát a Kometě jednou, ale gólového úspěchu se ani jeden ze soupeřů nedočkal. Dvě tutovky měli ještě hosté z centra Moravy, ale jejich přečíslení 2 na 1 parádně vychytal betonem gólman Folvarský a zanedlouho za něj chytala horní tyčka. Závěr duelu ještě okořenila bitka, když Jiří Kopic mstil nesportovní strčení Matěje Nováka do gólmana Folvarského. Na přesvědčivé výhře Brna 8:2 už to ani nic nezměnilo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 -1 2
Jiří Benák 0 0 0 -1 0
Lukáš Beran 1 0 1 0 0
Pavel Hendrych 0 1 1 1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 2
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 6
Tomáš Kohout 0 0 0 -2 0
Jiří Kopic 0 0 0 0 2
Daniel Králíček 0 0 0 -4 0
Tomáš Lachman 0 0 0 -3 0
David Michálek 0 1 1 -2 4
Michal Němec 0 0 0 -5 2
Radim Pejchal 0 0 0 -2 0
Václav Piskač 0 0 0 -3 0
Jiří Přibyl 0 0 0 -3 0
Vojtěch Veverka 1 0 1 0 0
Jiří Vlach 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Folvarský 28 0 1 14 0 0
Miroslav Hanák 32 0 7 10 0 0

Ohlasy k utkání

26. kolo, sobota 5.12.2015 od 14:30
2:8
(1:4, 1:4, 0:0)
Havl. Brod - Kometa
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 20. Beran (Michálek), 34. Veverka (Hendrych) – 4. Matula (Frydrych, Krejčí), 9. Krejčí (Süss, Frydrych), 9. Mlynář (Novák, Hasoň), 15. Čejka (Havlát), 22. Mlynář (Král, Novák), 25. Trnka (Havlát, Čejka), 33. Svoboda (Matula, Krejčí), 39. Jeřábek (Hasoň, Král). Rozhodčí: Libor Veinfurter – Jan Jeletz, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:7, 2:7, 2:8.

Sestavy

Havl. Brod

Hanák (33. Folvarský) – Kopic, Hrabaň, Benák, Adam, Lachman, Němec – Kohout, Piskač, Michálek "C", Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Pejchal, Hendrych

Kometa

Dostál (Holík) – Jeřábek, Furch, Trnka, Jurnečka, Král, Zukal – Novák, Havlát, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Čejka, Matula, Mlynář, Frydrych, Ferda "C", Krejčí, Süss

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu