12. 12. 2015 | Ladislav Vácha

Proklatých 10 sekund! Starší dorost měl proti Dynamu body na dosah

Starší dorostenci uzavřeli základní část domácím soubojem s Pardubicemi a ukázali, že proti tomuto soupeři se jim daří. Po většinu zápasu byli aktivnějším týmem, ale Pardubice jim udílely lekci z produktivity a vedly. Havlíčkův Brod se dočkal zaslouženého vyrovnání v závěru zápasu z hole kapitána Davida Michálka, ale domácí čekala hodně hořká pilulka. Pouhých 10 sekund před koncem vystřelil Dynamu všechny tři body jeho nejlepší hráč Filip Zadina.

Pardubice nutně potřebovaly získat v Kotlině všechny tři body kvůli velké tlačenici o místo v první čtyřce tabulky a ke splnění svého cíle vykročily skvěle. V 7. minutě přebral Filip Zadina nahrávku Viliama Šeligy, vybruslil si do levého kruhu a tvrdou střelou propálil gólmana Kulicha nad vyrážečku. Už v 10. minutě se dostali Východočeši do dvougólového trháku, když Michal Machač s Martinem Petrusem předvedli vzorný důraz před brankovištěm a druhý jmenovaný došťouchal puk až za brankovou čáru. Havlíčkův Brod ale rychle odpověděl a radoval se ze snížení. David Zdeněk našel nahrávkou od mantinelu na ose hřiště Davida Michálka, jenž si sjel až před bránu a skóroval nad Kloučkův beton. Oba týmy si potom ještě vytvořily v první třetině několik šancí, nejblíže gólu byl pardubický supertalent Filip Zadina, jenž prudkou dělovkou zacinkal na břevno.

Mladí Bruslaři si vytvořili na začátku prostřední části obrovskou šanci, když z levé strany pelášil dopředu aktivní kapitán David Michálek a jen o kousek minul protější tyč. Blizoučko vyrovnání byl i Robin Martínek, stejně jako jeho kolega Michálek ale z kruhu při přesilovce minul vzdálenější tyčku. Udeřilo tak na druhé straně. Při hře v početní převaze vykouzlil nádherný pas před bránu Michal Machač a Matouš Boček zblízka napasoval puk k levé Kulichově tyčce. Broďáci však pokračovali ve skvělém výkonu a ve 39. minutě slavili zasloužené snížení, když prokázal učebnicový důraz před soupeřovou bránou Daniel Králíček a se štěstím propašoval kotouč až za Kloučkova záda.

Domácí soubor byl i ve třetí periodě aktivnějším týmem a vypracoval si spoustu slibných šancí, s jejichž proměňováním však byl na štíru. Nejtěsnější náskok hostů navíc držel výborně chytající gólman Milan Klouček. Mladí Bruslaři se však nakonec dočkali zasloužené odměny, když ránu Lukáše Berana z mezikruží vyrazil brankář Klouček betony jen vedle sebe a kapitán David Michálek číhal ve správný čas na správném místě, když zblízka bekhendem doklepl hrací předmět do odkryté brány. Dynamo si však v závěrečných dvou minutách vytvořilo drtivý tlak a nakonec naprosto šokovalo svého soupeře, když nejlepší hráč Pardubic Filip Zadina, který byl u všech gólů svého týmu, vypálil z okraje levého kruhu a prvotřídní ranou vymetl protější šibenici. Do závěrečné sirény v tu chvíli zbývalo jen 10 sekund! Domácí už odpovědět nedokázali, a tak hodně smolně prohráli.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 0 0
Lukáš Beran 0 1 1 1 0
Pavel Hendrych 0 1 1 1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -2 0
Patrik Hrabaň 0 1 1 1 0
Jiří Kopic 0 0 0 -1 4
Daniel Králíček 1 0 1 1 0
Tomáš Lachman 0 0 0 1 0
Robin Martínek 0 0 0 -2 0
David Michálek 2 0 2 1 2
Michal Němec 0 0 0 -2 0
Václav Piskač 0 0 0 1 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 -2 0
Jiří Vlach 0 0 0 1 0
David Zdeněk 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 4 21 0 0

Ohlasy k utkání

28. kolo, sobota 12.12.2015 od 12:00
3:4
(1:2, 1:1, 1:1)
Havl. Brod - Pardubice
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Michálek (Zdeněk), 39. Králíček (Hendrych), 57. Michálek (Beran, Hrabaň) – 7. Zadina (Šeliga), 10. Petrus (Machač, Zadina), 30. Boček (Machač, Zadina), 60. Zadina (Boček). Rozhodčí: Filip Vrba, Vladimír Šindler – Tomáš Měkýš, David Otáhal. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 39:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

Havl. Brod

Kulich (Hanák) – Kopic, Hrabaň, Benák, Lachman, Zdeněk, Němec – Piskač, Michálek, Vlach, R. Martínek, Beran, Škola, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych

Pardubice

Klouček (Jánský) – Rudy, Trejbal, Žouželka, Boček, Mert, Bureš, Matýs, Javůrek – V. Martínek, Štefka, Machač, Roubal, Blümel, Petrus, Kubišta, Šeliga, Zadina

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu