9. 1. 2016 | Richard Wagner

Po bitvě debakl! Junioři berou znovu tři body, jejich řádění odnesly Krkonoše!

HAVLÍČKŮV BROD - Čtyři ze čtyř. To není vizitka elitního střelce na pohyblivé terče, ale havlíčkobrodské juniorky, která pod taktovkou Aleše Kraučuka a Petra Adama získala další vítězství. Po těsném triumfu nad Vajgarem si tentokrát Bruslaři otevřeli střelnici. Již v první třetině udeřili dvakrát a podobný apetit měli i v následujících periodách. Ve finále svítil na tabuli výsledek 7:2! O něj se postaralo velkou měrou duo Jan Jelínek - Jakub Kraučuk. První jmenovaný zaznamenal hattrick, druhý mu na všechny góly nahrál a ještě přidal jeden zásah. Výborným výkonem se znovu blýskl Vít Kekula mezi třemi tyčemi. V neděli čeká na Havlíčkobrodské těžké derby na ledě druhé Třebíče.

Bruslaři se postupně dostávali do tempa a ve čtvrté minutě vše vygradovalo v úvodní branku. Od pravého mantinelu našel Kraučuk na ose operujícího Jana Jelínka, jenž se opřel do touše a ten si to naštrádoval pod horní tyč. Krkonoše však měly dost sil a několikrát ohrozili Kekulu. Ten však svůj tým podržel. Na druhé straně se ve třinácté minutě opřel na pravém křídle do kotouče Dušan Mendl a dělo domácího kapitána na bližší tyč zaplulo až za Hlubučka. Hostující muž s maskou pak sehrál hlavní roli na konci první třetiny, kdy dvěma výbornými zákroky znemožnil skórovat Hlídkovi.

Na začátku třetí třetiny si už ale Bruslaři potřetí zakřičeli na znamení třígólového vedení. Kraučuk přiklepl za Hlubučkovou kasou puk na hůl Jana Jelínka, který si vyjel na brankoviště a přehodil pozdě reagujícího Hlubučka. Krkonoše ale nesložily zbraně a tři minuty nato také udeřily. Po chybě v obraně ujel středem Štěpán Sedláček, který si rozhýbal Kekulu, jemuž zasunul touš mezi betony. Ovšem Bruslaři se nenechali rozhodit a 59 vteřin po Sedláčkově trefě dovršil - opět po Kraučukově nahrávce - hattrick Jan Jelínek, po jehož střele z mezikruží na bližší tyče neměl Hlubuček zrovna čisté svědomí. Mužstvo zpod nejvyššího českého pohoří se ale znovu vrátili na dvougólový rozdíl. Jakub Tatar zakončil na brankovišti parádní kombinaci střelou za marně se natahujícího brankáře Havlíčkova Brodu.

Bruslaře provází v posledních zápasech skvělá atmosféra v kabině. Tu si dokáží přenést také na led a ukázali to ve třetí třetině. Neuběhla ani minuta ze závěrečného dějství a jedovka Dominika Suchého z levého kruhu už se třepetala za zády hostujícího strážce svatyně. V polovině periody se dostal v oslabení do jasné gólovky Rutrle, ale radost mu zkazila mrštná lapačka brodské opory mezi tyčemi. Pár momentů přešlo, až vyhrál Polák buly před Hlubučkem, načež vyslal backhandem z kruhu puk na zadní tyč Michal Přibyl. Udělal to tak bravurně, že Hlubuček jen sklopil hlavu a touš vyndal zpoza brankové čáry. Hosté byli na kolenou, navíc jim začaly docházet síly. Toho domácí využili a Hubert s Polákem ujeli do samostatného úniku. Ten sice zakončil Polák do Hlubučka, ale s přesnou dorážkou přispěchal v tandemu sekundující Jakub Kraučuk, který tak ke třem nahrávkám přidal i gól. Svěřenci Aleše Kraučuka a Petra Adama si pak již výsledek zkušeně pohlídali.

Podrobnou reportáž naleznete ZDE

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
David Bušek 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 0 1 1 0 0
David Hubert 0 1 1 0 0
Jan Jelínek 3 0 3 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 2
Jakub Kraučuk 1 3 4 0 0
Lukáš Křížek 0 0 0 0 2
Jakub Lacina 0 0 0 0 4
Jan Lobo 0 0 0 0 2
Dušan Mendl 1 1 2 0 0
Lukáš Motl 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 2 2 0 0
Michal Přibyl 1 0 1 0 0
Dominik Suchý 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vít Kekula 60 0 2 19 0 0

Ohlasy k utkání

21. kolo, pátek 8.1.2016 od 17:00
7:2
(2:0, 2:2, 3:0)
Havl. Brod - Krkonoše
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Jelínek (Kraučuk), 13. Mendl (Hlídek), 24. Jelínek (Kraučuk), 27. Jelínek (Kraučuk), 41. Suchý (Mendl), 51. Přibyl (Polák), 55. Kraučuk (Hubert, Polák) – 26. Sedláček, 38. Tatar (Rutrle, Vacek). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Petr Křivohlavý, Martin Klouda. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 25. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 7:2.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula (Folvarský) – Bušek, Lacina, Lobo, Bancíř, Mendl "C", Suchý – Hlídek "A", Hubert, Jelínek, Kraučuk, Křížek, Motl, Abbrent, Polák, Přibyl, Kittler.

Krkonoše

Hlubuček – Štoček, Zákravský, Erban, Sedláček, Vacek, Lamač, Tatar, Rutrle, Patzelt, Háze "C", Langpaul, Švík.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu