19. 2. 2016 | Ladislav Vácha, Josef Nudera

První úkol splněn! Starší dorost přesvědčivě vyloupil Havířov

Dobrá práce! Starší dorostenci dotáhli do vítězného konce první zápas na své daleké misi na východě České republiky, kde dnes přesvědčivě porazili Havířov. Mladí Bruslaři si vypracovali dvoubrankový náskok, a i když Slezané snížili, nenechali se tím rozhodit. Odpověděli dvěma přesnými trefami a dotáhli utkání do vítězného konce, čímž prodloužili svou dlouhou vítěznou sérii a připsali si do tabulky další tři velmi důležité body. Dál se tak drží ve hře o vysněné play-off! Za Havlíčkův Brod se trefili Václav Piskač, Lukáš Beran, Jiří Vlach a Vojtěch Veverka.

Hosté vstoupili do zápasu aktivně, ale následně se dostal k přesilovce domácí Havířov, jenže v této výhodě se mu nezadařilo. Až v 5. minutě jsme viděli první ohrožení branky. Byl to AZ, který dorážel v brankovišti soupeře, ale Kulich puk udržel ve výstroji. V 9. minutě se poprvé výrazněji ozvali hostující dorostenci. Lukáš Beran vyslal nebezpečnou střelu, která proletěla kousek vedle levé tyčky. O tři minuty později ohrozil Sonnka Holenda, jeho střela švihem skončila ve výstroji havířovského brankáře. V 16. minutě se poprvé radovali hosté, a to z rychlého brejku dva na jednoho. Králíček poslal puk Václavu Piskačovi, který se dostal před Sonnka a po blafáku mu zasunul puk k levé tyčce.

Havířov mohl na tuto branku reagovat dvě minuty před koncem první části, ale Janeček trefil ve výhodné pozici puk z dorážky pouze do brankáře Kulicha. Ve 24. minutě využili hostující hráči dvojnásobnou přesilovku. Hosté byli aktivní na brankovišti a Lukáš Beran dostal puk za záda Sonnka. Havlíčkův Brod byl i dále nebezpečný, například Holendova střela nebyla pro Sonnka lehkým soustem. Ve 29. minutě Havířov snížil na jedinou branku. Pecka přihrál Oskaru Rzekanowskému, který zakončil po ledě tak, že puk projel Kulichovi někde pod výstrojí. Ve 31. minutě hosté napravili neproměněnou šanci z akce před tím. Beran poslal na zadní tyčku puk Jiřímu Vlachovi, který puk usměrnil rychlou střelou z první za záda přesouvajícího se Sonnka. V závěru třetí třetiny se Brodu podařilo využít i další přesilovku. Po zámku v přesilovce vyslal svou střelu Vojtěch Veverka pod horní tyčku.

Ve 44. minutě dorážel v dobré pozici Vlach, ale havířovský brankář puk pokryl. Třetí třetina nabídla řadu vyloučení a hra se podle toho i kouskovala. V 54. minutě poslal Szturc přesně puk na Peterku, ale ten v dobré pozici těsně přestřelil. V závěru utkání už se jen dvakrát blýskl parádními zákroky brankář Sonnek. Hosté měli zápas po celou dobu ve svých rukách a zaslouženě si z Havířova odvezli všechny tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 2 4
Lukáš Beran 1 1 2 1 0
David Donda 0 1 1 1 0
Pavel Hendrych 0 0 0 -1 0
Vojtěch Holenda 0 1 1 -1 2
Patrik Hrabaň 0 1 1 2 0
Daniel Jančařík 0 0 0 -1 2
Jiří Kopic 0 2 2 -1 4
Daniel Králíček 0 1 1 1 2
Tomáš Lachman 0 0 0 0 2
David Michálek 0 0 0 1 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Václav Piskač 1 0 1 1 0
Daniel Polák 0 0 0 0 2
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 1 0 1 -1 0
Jiří Vlach 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 1 21 0 0

Ohlasy k utkání

B13. kolo, pátek 19.2.2016 od 18:00
1:4
(0:1, 1:3, 0:0)
Havířov - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 29. Rzekanowski (Pecka, Lenomar) – 16. Piskač (Králíček, Donda), 24. Beran (Kopic), 31. Vlach (Beran, Hrabaň), 40. Veverka (Holenda, Kopic). Rozhodčí: Jan Vaněk – Mikuláš Dohnal, Vít Hykel. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 81. Střely na branku: 22:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Sestavy

Havířov

Sonnek (Matoušek) – Hudeček, Mrowiec "C", Szturc, Aulehla, Srníček, Chujac, Zíková – Rzekanowski, Lenomar, Pawliczek "A", Peterka "A", Pecka, Piš, Raček, Strakoš, Janeček

Havl. Brod

Kulich (Folvarský) – Kopic, Polák, Hrabaň "A", Rubner, Benák, Jančařík, Lachman, Němec – Piskač, Michálek "C", Donda, Vlach, Beran "A", Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu