28. 2. 2016 | Ladislav Vácha

Dvanáct zápasů, 36 bodů! Starší dorost zdolal doma Porubu

Mladí Bruslaři chtěli v domácím prostředí pokořit za plný bodový zisk předposlední Porubu a udržet svou neuvěřitelnou vítěznou sérii až do konce základní části. V první třetině sice překvapivě prohrávali, ale Davidu Michálkovi se povedlo vyrovnat a potom dokonal velký obrat čistým hattrickem obránce Jiří Kopic. Vítězná šňůra set ak protáhla už na 12 zápasů v řadě!

Havlíčkův Brod nezačal vůbec dobře a mohl děkovat jen svému brankáři Kulichovi, který zlikvidoval spoustu velkých šancí aktivně hrající Poruby. Štěstí Bruslaře opustilo ve 13. minutě, kdy vyrobil velkou chybu při rozehrávce Jiří Kopic a Matyáš Holub prostřelil překvapeného brankáře Kulicha. Domácím se dál nedařilo, ale i přesto se dočkali vyrovnání. Nahrávka Jiřího Benáka našla hůl Davida Michálka, jenž přesnou ranou zblízka potvrdil, že je obávaným kanonýrem.

Havlíčkobrodská družina si nepočínala ani moc disciplinovaně a měla co dělat, aby při oslabeních udržela vyrovnaný stav. Po přestávce se ale její výkon rapidně zlepšil a k vidění byl vyrovnaný hokej. Rozhodující moment přišel na konci prostřední části, když hráli domácí přesilovku a navrátilec z trestné lavice Jiří Kopic se trefil z kruhu přesně k tyčce. Neuplynula ani minuta hry a Jiří Kopic hodně uklidnil svůj tým, když po pravém křídle zatáhl kus černé gumy do útočného území a hezkou střelou propasíroval puk mezi Škodovými betony do sítě.

Hosté se ještě snažili ve třetí periodě s nepříznivým stavem něco udělat a zápas zdramatizovat, ale měli to hodně těžké. Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc byli na koni a dvoubrankový náskok si zodpovědně hlídali. A co víc, dočkali se i pojistky! Nemohl se o ni postarat nikdo jiný než v neuvěřitelné formě hrající Jiří Kopic, jenž se opřel do puku na okraji kruhů a završil svůj hattrick.

Podrobný průběh zápasu včetně čistého hattricku obránce Jiřího Kopice si můžete prohlédnout ZDE.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 2 2 1 0
Lukáš Beran 0 1 1 1 0
David Donda 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 1 1 1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 3 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 1 0
Daniel Jančařík 0 0 0 1 0
Jiří Kopic 3 0 3 1 2
Daniel Králíček 0 0 0 -1 2
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
David Michálek 1 1 2 1 4
Michal Němec 0 0 0 0 0
Václav Piskač 0 0 0 0 0
Daniel Polák 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 0 0
Michal Teplý 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 0 2 2 1 2
Jiří Vlach 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 1 28 0 0

Ohlasy k utkání

B16. kolo, sobota 27.2.2016 od 12:00
4:1
(1:1, 2:0, 1:0)
Havl. Brod - Poruba
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 19. Michálek (Benák, Beran), 38. Kopic (Michálek, Benák), 39. Kopic (Veverka), 54. Kopic (Veverka, Hendrych) – 13. Holub. Rozhodčí: Martin Homola – Jan Jeletz, Jan Kleprlík. Vyloučení: 6:6, navíc Bernát (POR) OT + OK + TH. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 26:29. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Sestavy

Havl. Brod

Kulich (Folvarský) – Kopic, Polák, Hrabaň, Rubner, Benák, Lachman, Němec – Piskač, Michálek "C", Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Teplý, Hendrych

Poruba

Škoda (Bayer) – Skokan, Bijota, Dobeš, Prepsl, Prokeš, Timura, Krása – Dang, Malát, Žídek – Krupa, Stach, Bernát – Klíma, Holub, Plachý – Irgl

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu