10. 9. 2016 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Favorit dostál svých předpokladů, starší dorost vyloupil i Kolín

KOLÍN - Čtyři lišky..., tak začíná vítězný pokřik starších dorostenců Bruslařského klubu. A stejně jako je lišek v pokřiku, je i výher na triku starších dorostenců. Ti se v rámci čtvrtého extraligového kola popasovali i s dalším soupeřem. Havlíčkův Brod tak zatím ztratil pouze jeden bod a prožívá nečekaně úspěšný vstup do sezony. Proti Kozlům se sice pomaleji rozjížděl, i vinou velkého počtu vyloučených, ovšem nakonec stejně vyhrál. Hattrickem se prezentoval Michal Teplý, své první góly si připsali Matěj Krejčí a Tomáš Křehlík. (Foto: Karel Málek, Juniorský hokej)

Havlíčkův Brod nezačal vůbec dobře. Už na začátku 2. minuty byl vyloučen Richard Cachnín a Kolín nabídnutou přesilovku rychle využil. Před brankovištěm soupeře předvedl vzorný důraz Matěj Poul, který shodou okolností vstřelil branku v barvách Bruslařů při přátelském utkání na ledě Letňan, a zblízka propasíroval kotouč za záda gólmana Blažka. Hosté se po obdržené brance probudili, jejich výkon šel nahoru a v 10. minutě se dočkali důležitého vyrovnání. Vojtěch Holenda přihrál před bránu Matěji Krejčímu, jenž šťouchl do kotouče a ten se k údivu všech dostal až do brány. V závěru úvodní dvacetiminutovky se do samostatného průniku probíjel Marek Tecl, a i když byl jednoznačně faulován, píšťalka rozhodčího Barka nepochopitelně zůstala němá.

Bruslaři se dlouho střelecky trápili i v prostřední části, ale v půlce zápasu se konečně mohli radovat. Ve 30. minutě se k parádnímu sólu rozjel Tomáš Křehlík, jenž přebruslil soupeřovy obránce, ustál evidentní faul, objel gólmana Březinu a zasunul kus černé gumy do prázdné brány. Radost havlíčkobrodských mladíků ještě nestihla ani utichnout a gólman Březina kapituloval znovu. Elitní útok ve složení David Donda - Vojtěch Holenda - Michal Teplý dokonale rozebral defenzivu Kozlů a posledně jmenovaný ranou zblízka poslal svůj tým do dvougólového trháku.

Parta z Kotliny po druhé přestávce trestuhodně polevila. Kolín vycítil šanci, bojoval ze všech sil a na konci 44. minuty snížil na nejtěsnější rozdíl. Brankář Blažek sice s vypětím všech sil držel dlouho puk před brankovou čarou, ale i přesto ho ze vzdálenosti několika kroků prostřelil důrazný Miroslav Vasilev. Žádné drama se ale nekonalo, protože vše vzal pevně do svých rukou havlíčkobrodský šikula Michal Teplý. Nejdříve skóroval po ledě díky krásné narážečce s Davidem Dondou a na konečných 5:2 pro hosty upravil v 59. minutě při vlastním oslabení, když po chybě kolínského obránce v rozehrávce získal kotouč a samostatný únik provedl famózně, čímž završil hattrick.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 1 0
Richard Cachnín ml. 0 0 0 1 2
David Donda 0 2 2 3 0
Vojtěch Holenda 0 2 2 2 4
Tomáš Kohout 0 0 0 0 2
Matěj Krejčí 1 0 1 3 0
Tomáš Křehlík 1 0 1 1 0
Michal Kyncl 0 0 0 0 0
Tomáš Lachman 0 0 0 2 4
Radim Pejchal 0 0 0 1 0
Václav Piskač 0 0 0 0 0
Daniel Polák 0 0 0 1 0
Marek Tecl 0 1 1 1 2
Michal Teplý 3 1 4 3 4
Pavel Zvěřina 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Blažek 60 0 2 23 0 0

Ohlasy k utkání

4. kolo, sobota 10.9.2016 od 12:00
2:5
(1:1, 0:2, 1:2)
Kolín - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Poul (Vasilev), 44. Vasilev (Poul, Dotter) – 10. Krejčí (Holenda, Teplý), 30. Křehlík (Tecl), 31. Teplý (Holenda, Donda), 46. Teplý (Donda), 59. Teplý. Rozhodčí: Josef Barek – Radek Špringl ml., Stanislav Barvíř. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 86. Střely na branku: 25:34 (8:10, 7:12, 10:12). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5.

Sestavy

Kolín

Březina (Mašek) – Dotter, Štěpánek, Zdeněk, Grauer, Dudycha – Růžička, Gorás, Kronus, Zheliznyak, Plíhal, Laube, Poul, Sajdl, Vasilev, Kalista.

Havl. Brod

Blažek (Folvarský) – Zvěřina, Polák, Pejchal, Adam, Lachman, Krejčí, Horák, Škareda – Piskač, Donda, Kohout, Tecl, Kyncl, Holenda, Křehlík, Pokorný, Cachnín, Teplý.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu