13. 1. 2017 | Ladislav Vácha

Starší dorost dostal lekci z produktivity a doma podlehl Kladnu

Mladí Bruslaři chtěli navázat na vítězství v Letňanech, kde se jim povedl parádní obrat. V domácím prostředí přivítali silné Kladno, jež zatím proplouvá nadstavbou v neskutečné formě. Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc se však soupeře nezalekli a odehráli výbornou první třetinu, v níž je poslal do vedení Marek Tecl (na snímku). Broďáci však další velké šance nevyužili a Rytíři je za to nekompromisně potrestali. Se svými příležitostmi naložili lépe a odvezli si domů zaslouženou výhru 3:1. Havlíčkův Brod sice padl, ale nepodal vůbec špatný výkon. (Foto: Juniorský hokej)

Kladno mělo v první půlce úvodní dvacetiminutovky navrch, když hrozilo hlavně díky skvělému přechodu do útoku. Havlíčkobrodská defenziva měla napilno, ale výborně bruslícího a do těla hrajícího soupeře držela na uzdě. Mladí Bruslaři si jako první zahráli přesilovku, ale vpředu propadli a hasit požár musel brankář Blažek, jenž betony skvěle vychytal po brejku zakončující dvojici Matyáš Filip - Patrik Šmatlák. S blížícím se závěrem první třetiny tlak hostů opadl a tempo hry diktovali domácí, kteří v 15. minutě otevřeli gólový účet zápasu. Tomáš Křehlík při přesílení narýsoval hezký pas do jízdy Marku Teclovi, který naplno zúročil své cenné zkušenosti z druholigového A-týmu a parádní střelou skóroval z pravého kruhu nad Altrichterovu lapačku. Soubor z Kotliny hrál famózně a vytvořil si i další šance, ale nepovedlo se mu soupeři odskočit do trháku.

Havlíčkův Brod hýřil aktivitou i po přestávce a měl k dispozici další hru v početní převaze. Při ní se objevil v největší příležitosti Tomáš Křehlík, jenž si šikovně podržel kotouč na holi a zblízka vypálil bekhendem do hrudi gólmana Altrichtera. Blizoučko gólové radosti byl i Václav Piskač, ale jeho samostatný únik zakončený bekhendovým blafákem pohotově zmařil plastronem brankář Altrichter. Skvostnou individuální akcí se prezentoval i brodský bek Tomáš Lachman, jenž se šikovně prokličkoval až do ideální palebné pozice, ale mířil nad horní tyčku. Na druhé straně zahrozil při hře 4 na 4 Vojtěch Svoboda, který se mazaně natlačil za defenzivu soupeře, ale vylámal si zuby na Blažkových betonech. Nápor Rytířů pak sílil a hosté vydatnou střeleckou převahu nakonec přetavili v zasloužené vyrovnání. Při obrovských zmatcích před brodským brankovištěm se chopil kotouče Martin Bláha a z mezikruží přehodil ležícího gólmana Blažka.

Mladí Bruslaři prospali úvod třetí periody a mohli děkovat luxusně chytajícímu brankáři Blažkovi, který držel soupeřovy střelce na uzdě. Ve 45. minutě už však udeřilo a obrat byl na světě. Středočeši tentokrát využili nebezpečný protiútok, při němž ze strany přihrával spoluhráči před bránu Matyáš Filip a kotouč se před brankovištěm odrazil o jednoho z domácích až za Blažkova záda. Havlíčkobrodská družina se potom hnala za kýženým vyrovnáním a bušila do kladenské defenzivy, ale neúspěčně. Nejblíže vyrovnání byli obránci Daniel Polák a Viktor Horák, ale z bezprostřední blízkosti kotouč za ležícího gólmana Altrichtera nedošťouchali. Rytíři nakonec slavili výhru 3:1, když v 57. minutě prostřelil Tomáše Blažka z mírného úhlu na pravé straně Vojtěch Svoboda. Broďáci ještě vsadili vše na jednu kartu a zkusili závěrečnou power-play, ale ta se jim nepovedla.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 0 0 0 0 0
David Donda 0 0 0 -1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -1 0
Viktor Horák 0 0 0 -1 0
Matěj Krejčí 0 0 0 -1 0
Tomáš Křehlík 0 1 1 -1 0
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
Radim Pejchal 0 0 0 -1 0
Václav Piskač 0 0 0 0 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 0
Daniel Polák 0 0 0 -1 2
Jiří Přibyl 0 0 0 -1 0
Jakub Rubner 0 0 0 0 0
Marek Tecl 1 0 1 -1 0
Michal Teplý 0 0 0 -1 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Blažek 59 0 3 37 0 0

Ohlasy k utkání

B7. kolo, pátek 13.1.2017 od 17:00
1:3
(1:0, 0:1, 0:2)
Havl. Brod - Kladno
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 15. Tecl (Křehlík) – 35. M. Bláha (Zich, O. Bláha), 45. Filip (M. Bláha, Müller), 57. Svoboda (Frimel, Rendla). Rozhodčí: Vojtěch Král – Roman Zídek, Erik Berger. Vyloučení: 2:6, navíc Filip (KLA) OT 10 min. [NESP]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 28:40 (11:8, 6:19, 11:13). Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Sestavy

Havl. Brod

Blažek (Folvarský) – Krejčí, Pejchal, Adam, Horák, Rubner, Lachman "A", Adam, Zvěřina – Teplý, Holenda "C", Donda – Veverka, Křehlík, Tecl – Přibyl "A", Cachnín, Piskač – Pokorný, Kohout

Kladno

Altrichter (Jiroušek) – Kvapil, Veber "C", Zich, Šmatlák, Haspeklo, Klusáček, Müller "A" – Penc, Frimel, Svoboda "A", Tržil, M. Bláha, O. Bláha, Rendla, Jelínek, Filip, Kouba

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu