2. 2. 2017 | Ladislav Vácha

Strašná 1. třetina. Starší dorost pak doháněl manko proti Slavii marně

Starší dorostenci přivítali v domácím prostředí pražskou Slavii, které chtěli v odvetě vrátit i s úroky vysokou porážku 2:7 z Edenu. Úvodní dvacetiminutovka se jim ale vůbec nepovedla, podali v ní hodně špatný výkon a do kabin se šlo za stavu 0:2. V prostřední části snížil na nejtěsnější rozdíl kanonýr Michal Teplý, jenže hosté využili zaváhání soupeře a pod tlakem odskočili zpět na dvoubrankový rozdíl. Naději na vyrovnání vykřesal v půlce třetí periody David Donda (na snímku), ale svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc už na body nedosáhli, když při závěrečné power-play inkasovali na konečných 2:4. (Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej)

Mladí Bruslaři nastoupili do utkání naprosto katastrofálně. Vůbec se jim nedařilo založení útoku, chyběl jim pohyb, důraz a nevyvarovali se zbytečných chyb. Hosté na ledě od úvodního vhazování dominovali a už na konci 5. minuty šli do vedení. Z okraje levého kruhu vypálil Jakub Marek, a i když jeho rána neproletěla hradbou těl v prostoru mezi kruhy, kotouč se odrazil k trestuhodně volnému Jaroslavu Brožovi, jenž měl moře času na to, aby z mírného kruhu na pravé straně trefil odkrytý kout brány u bližší tyčky. Zanedlouho si vytvořili sešívaní další tutovku. Viktor Martínek vypálil okamžitě po buly, brankář Blažek jeho jedovku vyrazil ramenem do břevna a kotouč spadl do brankoviště, odkud ho museli odpálit do bezpečí brodští beci. Parta z Kotliny pak nevyužila přesilovou hru, a tak brzy opět udeřilo na její straně. Jakub Marek oprášil osvědčenou spolupráci s Jaroslavem Brožem, jenž si zpracoval na ose hřiště dobrý pas a skvělou střelou zavěsil pod víko.

Havlíčkův Brod vyjel do prostřední části jako vyměněný a svého soupeře okamžitě sevřel pod velký tlak, který brzy vygradoval v zasloužené snížení. Matěj Krejčí rozehrál od vlastní brány na Vojtěcha Holendu, jehož pas zachytil Michal Teplý a ve velké rychlosti se vřítil do útočného pásma. Sjel si až do kruhu a ze své oblíbené pozice na pravé straně napálil puk svou vyhlášenou bombou k bližší tyčce překvapeného gólmana Vecky. Pražané se stále nemohli vymanit z pevného objetí Broďáků a po sérii svých zakázaných uvolnění si vyžádali oddechový čas. Rozhodující moment utkání přišel na začátku 28. minuty. Jakub Janča zůstal po souboji ležet v rohu brodského pásma a domácí se hnali kupředu. U vlastní modré čáry ale ztratili puk, Tomáš Furch narýsoval pěkný pas před bránu na již postaveného a opomenutého Janču a ten ranou o břevno překonal bezmocného gólmana Blažka. Obrázek hry se rázem otočil, mladí Bruslaři se museli bránit a ve 38. minutě přežili obrovskou příležitost soupeře, když skvěle chytající brankář Blažek zmařil betony samostatný únik Viktora Martínka.

Havlíčkobrodská družina byla ve třetí periodě hodně aktivní a ze všech sil se hnala za zdramatizováním utkání. Slavia se musela po většinu času bránit, což se jí dlouho dařilo, ale v 51. minutě už inkasovala. Vojtěch Holenda adresoval chirurgicky přesný pas na hůl Davida Dondy, jenž si kličkou do strany položil brankáře Vecku a z úhlu vystřelil zápěstím přesně mimo jeho dosah. Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc dál bušili na zadní vrátka svého soka z hlavního města, ale gólman Vecka držel nejtěsnější náskok svého týmu. Mladí Bruslaři si vytvořili největší šanci na vyrovnání v 55. minutě, když do samostatného úniku ujel sešívaným Lukáš Pokorný, jenž mířil dobře pod horní tyčku, ale trefil jen konec hole gólmana Vecky. Domácí potom vsadili vše na jednu kartu a sáhli k závěrečné power-play, ale při ní uzavřel na konečných 2:4 střelou do prázdné brodské brány Viktor Martínek. Havlíčkův Brod podal až na první třetinu dobrý výkon.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 0 0 0 0 0
David Donda 1 0 1 -1 0
Vojtěch Holenda 0 2 2 -1 2
Viktor Horák 0 0 0 -1 0
Tomáš Kohout 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 1 1 0 0
Tomáš Křehlík 0 0 0 -2 0
Tomáš Lachman 0 0 0 -2 2
Radim Pejchal 0 0 0 -1 0
Václav Piskač 0 0 0 0 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 0
Daniel Polák 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 1 0
Marek Tecl 0 0 0 -1 0
Michal Teplý 1 0 1 -1 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Blažek 59 0 3 42 0 0

Ohlasy k utkání

B13. kolo, čtvrtek 2.2.2017 od 18:00
2:4
(0:2, 1:1, 1:1)
Havl. Brod - Slavia
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 21. Teplý (Holenda, Krejčí), 51. Donda (Holenda) – 5. Brož (Marek, Macek), 15. Brož (Marek, Grim), 28. Janča (Furch, Vaniš), 59. Martínek (Holý). Rozhodčí: Martin Homola – Roman Zídek, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 27:46 (6:17, 8:20, 13:9). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Sestavy

Havl. Brod

Blažek (Folvarský) – Lachman "A", Pejchal, Krejčí, Polák, Horák, Adam, Rubner – Teplý, Holenda "C", Donda – Veverka, Křehlík, Tecl – Piskač, Cachnín, Přibyl "A" – Kohout, Pokorný

Slavia

Vecka (Kodad) – Vobořil "C", Macek, Melovič "A", Stark, Zderadička, Holý, Erben – Brož, Marek, Grim – Martínek, Hradil, Všetečka – Vaniš, Janča, Furch

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu