12. 2. 2017 | Ladislav Vácha

Krása! Junioři vyloupili v nájezdech led České Třebové!

Juniorka se vydala ke třetímu utkání čtvrtfinálové série do České Třebové, kde se snažila odvrátit první mečbol soupeře. A nakonec úspěšně! Mladí Bruslaři sice přišli o vedení 2:0 a 3:2, ale nakonec zvládli lépe samostatné nájezdy a po výhře 4:3 tak snížili stav série na 1:2, čímž si vynutili další zápas! Znovu se představí proti Kohoutům v akci ve středu od 18:30 doma v Kotlině. Za Havlíčkův Brod se trefili Vladimír Szilva, Tomáš Nguyen a dvougólový Ondřej Hlídek, jenž se jako jediný úspěšný exekutor stal hrdinou hostů v penaltové loterii. (Foto: kohouti-ceskatrebova.cz)

Výkon Kohoutů v první třetině byl jedním slovem strašidelný. V 1. minutě sice mohl skórovat Kavalír, ale nedal a herní kvalita byla na straně soupeře. Hned ve 2. minutě protáhli domácího brankáře Nimmerrichtera pohotovými střelami Jan Jelínek a po něm Vojtěch Veverka, o tři minuty později lapil gólman Kohoutů šanci Dominika Suchého.

V čase 10:01 se nechal vyloučit obránce Emil Veselý a při hře ve čtyřech přehnal v čase 11:00 svoji bojovnost vysokou holí faulující Stehno. Brodští mladíci nabídnutou šanci velmi rychle využili a do vedení je poslal Ondřej Hlídek. V závěru prvního dějství zamířil na trestnou lavici David Vondráček, ale jeho spoluhráči se ubránili.

Na začátku druhé třetiny fauloval Miroslav Váně, ale v oslabení se krásně uvolnil Ladislav Jindřich, jehož střelu v posledním okamžiku zblokoval obránce soupeře. Další pohroma pro domácí přišla ve 25. minutě, když se prudkou střelou trefil do černého Vladimír Szilva. Kohouti hráli první přesilovou hru před polovinou zápasu. Obránce Martin Kříž fauloval kolenem Jindřicha, rozhodčí Čížek jeho zákeřný zákrok nepochopitelně „ocenil“ pouze dvouminutovým trestem.

Domácí přesilovku nevyužili, ale do hry se vrátili, když se na začátku druhé půlky duelu prosadil šikovnou tečí Ladislav Jindřich. Byl to signál k drtivému českotřebovskému náporu. Pavel Kavalír a Patrik Stehno své gólové šance neproměnili, ale ve 35. minutě se radoval jejich důrazný parťák z druhého útoku Jakub Pejcha. Kohouti mohli vývoj skóre otočit, jenže po ráně Ladislava Jindřicha zazvonila horní tyčka havlíčkobrodské branky. Hosté nevěděli, kam dřív skočit, a tak si v čase 39:30 raději vybrali oddechový čas.

Úvod závěrečné třetiny? Místo pokračujícího tlaku přišla hrubá chyba obránce Borucha, rychlý brejk soupeře a branka velmi dobře hrajícího Tomáše Nguyena. Ve 46. minutě předvedl Martin Kříž další nedovolený zákrok na Fouska, ten si to nenechal líbit, strhla se krátká bitka, po které získali hosté výhodu další přesilové hry.

Provokatér s číslem 8 na dresu, obránce Kříž, si v 51. minutě vyšlápl u mantinelu na Patrika Stehna. Nervy na uzdě neudržel Michael Schejbal, který Kříže vzápětí sestřelil a zápas pro něj skončil. V čase 51:26 fauloval u vlastní branky Pavel Kavalír a chystal se na trestnou lavici, ale sudí Čížek k údivu šesti stovek diváků nařídil trestné střílení. Jeho exekutorem byl brodský útočník Lukáš Vala, jehož pokus zneškodnil gólman Nimmerrichter. Škoda, že rozhodčí Čížek neměl stejný metr v čase 51:57, kdy byl (ve vyloženější gólové pozici) faulován před hostující brankou domácí útočník Ladislav Jindřich. Kohouti finišovali a nakonec se ještě v normální hrací době radovali z vyrovnávací branky, jejím autorem byl v 57. minutě Patrik Stehno.

V prodloužení měl po špatném střídání Kohoutů v 63. minutě největší šanci Martin Hynek, jeho nájezd zmařil Nimmerrichter. Vzápětí se osmělili domácí hokejisté, Jan Škvor a po něm Ladislav Jindřich však mířili do dobře postaveného brankáře Kekuly.

Rozhodovaly nájezdy. První neproměnil Patrik Stehno, vzápětí vstřelil branku Ondřej Hlídek. Dále vyhořeli Pavel Kavalír a Dominik Suchý, a když nedal Ladislav Jindřich, bylo jasno. Z překvapivého vítězství se radovali hosté.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

ČF3, neděle 12.2.2017 od 17:00
3:4sn
(0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Č. Třebová - Havl. Brod
Krajská liga mužů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 31. Jindřich (Zadina, Fousek), 35. Pejcha (Stehno), 57. Stehno (Pejcha) – 12. Hlídek (Jelínek, Suchý), 25. Szilva, 43. Nguyen (Holenda), rozh. náj. Hlídek. Rozhodčí: Jan Čížek – Jan Padevět, Michal Schaffer. Vyloučení: 8:5, navíc Schejbal (CET) 5 + OK [ZHK]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 605. Střely na branku: 45:32 (14:13, 22:11, 9:8 – 0:0). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4sn. Stav série: 2:1.

Sestavy

Č. Třebová

Nimmerrichter – Vondráček, Lesák, Škvor, Veselý, Fink, Boruch, Veselý – Fousek, Jindřich, Zadina – Kavalír, Stehno, Pejcha – Schejbal, Váně, Zítka – od 27. Pelán

Havl. Brod

Kekula (Adam) – Rubner, Kříž, Lachman, Suchý, Motl, Bancíř, Pecen – Donda, Holenda, Hynek, L. Vala, Jelínek, Szilva "C", M. Přibyl, Veverka, Cejpek, Abbrent, M. Polák, Nguyen, Hlídek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu