3. 12. 2017 | Ladislav Vácha

Béčko vyhrálo už potřetí v řadě! Doma rozstřílelo Poličku

B-mužstvo přivítalo v domácím prostředí Poličku, kterou chtělo za každou cenu zdolat. Bruslaři položili základ svého vítězství už v úvodní dvacetiminutovce, jíž ovládli poměrem 2:0. Po dvou třetinách vedli už 5:0 a nakonec svému soupeři nasázeli devítku. Vyhráli tak už potřetí za sebou! Po dvou brankách vsítili Lukáš Křížek a Martin Hynek, po jednom gólu zaznamenali Jiří Přibyl, Jakub Lacina, Daniel Homola, Tomáš Cejpek a Václav Pecen.

První větší šanci si vytvořili hosté, když se protáhl za obranu Michal Zobač, ale z mírného úhlu na pravé straně trefil jen rameno gólmana Folvarského. Byli to ale Bruslaři, kdo otevřel gólový účet zápasu. Martin Hynek přebral pas od Vladimíra Szilvy, sjel si mezi kruhy a bekhendovou ranou obstřelil gólmana Vašátka. Šance si potom vytvářely oba týmy, ale ani jeden z nich nedocílil gólového efektu. Parta z Kotliny však měla přeci jen o něco více ze hry a v 15. minutě slavila podruhé. Vladimír Szilva obkroužil soupeřovu bránu a přihrál mezi kruhy Jiřímu Přibylovi, jenž našel mezírku mezi Vašátkovými betony.

Domácí naskočili do prostřední části nejlépe, jak mohli, když při hře 4 na 4 navýšili své vedení. Parádní individuální akci vystřihl Jakub Lacina, který se od vlastní brány dostal až za útočnou modrou čáru a jeho dalekonosná rána prosvištěla nad Vašátkovým betonem až do sítě. Havlíčkův Brod dirigoval tempo hry a ve druhé půlce třetiny se dočkal dalších přesných zásahů. Při vlastním oslabení vypálil Tomáš Cejpek, a i když brankář Vašátko jeho střelu vyrazil, na bleskovou dorážku Daniela Homoly už neměl nárok. Zanedlouho se prosadil i Lukáš křížek, jehož nahrávka se odrazila od bruslí jednoho z hostů a puk skončil za Vašátkovými zády.

Havlíčkobrodští hokejisté měli výraznou převahu i ve třetí periodě a už tak vysoké manko Poličky dál narůstalo. Už ve 42. minutě kapituloval gólman Vašátko znovu, když jej překonal Lukáš Křížek, jenž tak zaznamenal svou druhou přesnou trefu v utkání. Domácí pak rozesmutnila tyčka, jíž nastřelil Daniel Homola. Brzy na to ale na brodské střídačce vybuchl další mohutný gejzír radosti. Ve 49. minutě zkusil štěstí se svou střelou Martin Hynek a kus černé gumy propasíroval za Vašátkova záda. Práci měl i gólman Folvarský, ale se všemi střeleckými pokusy hostů si poradil znamenitě. V 55. minutě udeřili Bruslaři při přesilové hře. Tomáš Cejpek obdržel přihrávku od Dominika Suchého, projel celé hřiště a bekhendovým blafákem překonal Vošátka. A než se stihla Polička pořádně vzpamatovat, obdržela už devátou branku. V pravém kruhu napřáhl Václav Pecen a jeho pumelice vymetla šibenici Vašátkovy brány. Havlíčkův Brod tak vyhrál 9:0 a slavil už své třetí vítězství v řadě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 4 2
Tomáš Cejpek 1 1 2 1 2
Daniel Homola 1 0 1 2 0
Martin Hynek 2 0 2 4 0
Jan Jelínek 0 0 0 0 0
Lukáš Křížek 2 0 2 2 0
Jakub Lacina 1 0 1 3 0
Lukáš Motl 0 0 0 1 2
Václav Pecen 1 1 2 4 0
Václav Piskač 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 2 4
Jiří Přibyl 1 0 1 4 0
Michal Přibyl 0 2 2 2 0
Jakub Rubner 0 0 0 2 0
Dominik Suchý 0 2 2 2 2
Vladimír Szilva 0 3 3 5 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Folvarský 60 0 0 22 1 0

Ohlasy k utkání

17.. kolo, neděle 3.12.2017 od 17:00
9:0
(2:0, 3:0, 4:0)
Havl. Brod - Polička
Krajská liga mužů 2017/2018

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Hynek (Szilva), 15. J. Přibyl (Szilva), 21. Lacina (Folvarský), 33. Homola (Cejpek, Pecen), 38. Křížek (M. Přibyl), 42. Křížek (M. Přibyl), 49. Hynek (Suchý), 56. Cejpek (Suchý), 57. Pecen (Szilva). Rozhodčí: David Kolář – Michal Veverka, Jan Gregar. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 41:22 (15:8, 12:7, 14:7). Průběh utkání: 9:0.

Sestavy

Havl. Brod

Folvarský (Hanák) – Lacina, Rubner, Suchý, Motl, Bancíř, Pecen – Piskač, Hynek "A", Vala, Jelínek, Křížek, M. Přibyl, Szilva, J. Szilva, Cejpek "C", Abbrent, Polák, Homola

Polička

Vašátko – Dvořák, Hnát, Poul, Švejda "A", Zobáč, Šedý, D. Hejtmánek, Lidmila, L. Boháček "C", Koudelka, J. Boháček, Vápeník, L. Hejtmánek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu