4. 2. 2018 | Ladislav Vácha, Štěpán Ondráček, David Panuška

Starší dorost dotahoval manko Chomutova! Na body to nestačilo

CHOMUTOV - Starší dorostenci Havlíčkova Brodu se vydali na dalekou cestu, a to na led Chomutova. Svěřenci Richarda Cachnína st. začali utkání dobře, když vedli 1:0. Domácí Piráti ale třemi trefami utkání otočili na svoji stranu. Bruslaři nic nevzdali a mocně dotahovali náskok svého soka. Přes veškerou snahu se mladí Bruslaři z SD ARÉNY vrátili bez bodů po těsné porážce 3:4. Do listiny střelců se zapsali dvougólový střelec Tomáš Křehlík a Adam Rybáček. Sluší se dodat, že zápas výrazně ovlivnil hlavní rozhodčí Kostourek, který odpískal proti mladým Bruslařům zřejmě nesprávně trestné střílení, z nějž Chomutov vyrovnal na 1:1, zatímco na druhé straně potrestal faul na unikajícího Marka Kopice jen dvěma trestnými minutami a trestné střílení nenařídil.

Utkání se rozjíždělo pomalejším tempem, ale hned první větší šance skončila brankou. Richard Cachnín dostal kotouč mezi kruhy, jeho střela byla Běhulou chycena, kotouč ovšem propadl a Tomáš Křehlík otevřel v sedmé minutě skóre utkání. Hosté pokračovali přesilovou hrou, ale v té si nevypracovali ani jednu nebezpečnou střelu či akci. Piráti mohli srovnat Michalem Gutem, jenž po chybě brankáře Nedvěda zakončoval, ale jen do betonu přesouvajícího se brankáře. Branka přišla až o minutu později, Peter Lobodowski byl zahákován Michalem Kerberem a rozhodčí nařídili trestné střílení.

Slovenský útočník to provedl parádně, najel si k pravé tyčce, vymíchal si Nedvěda a po ledě zakončoval do odkryté části branky. Pirátská aktivita pokračovala a neustávala. Michal Gut měl další dvě šance, ta druhá již skončila po střele z mezikruží v brance a Piráti rázem vedli 2:1. Skóre se mohlo měnit ještě několikrát, Michal Gut, Peter Lobodowski ani Erik Mežnar ovšem své šance nezakončili. Stejně jako Richard Cachnín na druhé straně, jenž v přesilové hře zakončoval jen do přesouvajícího se Běhuly.

Hosté mohli vyrovnat hned na startu druhé periody, Marek Kopic ovšem neprostřelil zblízka Richarda Běhulu a přišel tak trest. Erik Mežnar o několik momentů později nahazoval na branku Nedvěda a žabičkou oslovil Michala Guta. Kadaňský rodák ze vzduchu kotouč trefil a dal parádní branku. Následně byli aktivní hosté a dočkali se v polovině utkání snížení. Celou akci před Běhulou zakončil gólově Adam Rybáček, jenž bekhendem nadvakrát propasíroval kus černé gumy na místo určení.

Vidinu vyrovnání ovšem pokazila dvě vyloučení během chvilky. Dvojnásobná přesilovka netrvala ani půl minuty, když ji ukončil Denis Zeman svojí dělovkou o břevno. Po této brance došlo ke změně brankáře na straně hostů. Martin Nedvěd přepustil své místo Dominiku Arbelovskému. Ten se zaskvěl skvělým zákrokem v poslední minutě druhé periody, kdy lapil střelu Denise Zemana do šibenice.

Piráti drželi na startu třetí části aktivní hru. Jakub Váchal zakončoval z pravého kruhu do prázdné branky, v rozhodující moment ovšem zlomil hůl. V dobré šanci byl také Kryštof Ouřada, ten ale orazítkoval pouze břevno. Snížení na rozdíl jediné branky přišlo vzápětí, Tomáš Křehlík dostal přihrávku na pravý kruh a skóroval ranou z voleje mezi Běhulovy betony. Jakub Váchal podruhé v utkání zlomil hokejku při střele z dobré pozice, Erik Mežnar následně dal branku, která však padla už po přerušení hry a po delší debatě byla odvolána.

Bruslaři se pokoušeli vyrovnat, ale nadvakrát neuspěl Jiří Hromádka, přičemž jeden jeho pokus byl i v oslabení. Spíše než šance byly k vidění v posledních minutách tresty. Piráti nicméně svůj náskok uhlídali a získali velice důležité tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 -1 0
Richard Cachnín ml. 0 1 1 1 2
Pavel Dudek 0 0 0 0 2
Štěpán Dudycha 0 1 1 1 2
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Jiří Hromádka 0 1 1 1 0
Michal Kerber 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 0 0 -1 0
Jakub Košťál 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 0 0 0 2
Tomáš Křehlík 2 0 2 1 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 -1 2
Radim Pejchal 0 0 0 -1 0
Jakub Petržilka 0 0 0 -1 2
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 0
Adam Rybáček 1 0 1 1 0
Dominik Vacík 0 1 1 1 0
Pavel Vaňous 0 0 0 -1 0
Josef Vyvial 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 25 0 0 16 0 0
Martin Nedvěd 34 0 4 14 0 0

Ohlasy k utkání

B18. kolo, neděle 4.2.2018 od 12:30
SD ARENA
4:3
(2:1, 2:1, 0:1)
Chomutov - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Lobodowski (TS), 13. Gut (Koláček, Mežnar), 24. Gut (Mežnar, Zeman), 34. Zeman (Jarý, Černý) – 7. Křehlík (Cachnín, Hromádka), 31. Rybáček, 47. Křehlík (Dudycha, D. Vacík). Rozhodčí: Kostourek – Coubal, Hřebíček. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 103. Střely na branku: 34:24 (10:5, 14:13, 10:6). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.

Sestavy

Chomutov

Běhula (Skokan) – Ferbas, Zeman, Váchal, Jarý, Vaněk, Štochl – Černý, Baier, Vjačka, Jaroš, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner

Havl. Brod

Nedvěd (34. Arbelovský) – Vacík, Dvořák, Adam, Krejčí, Dudycha, Kerber – Vaňous, Kopic, Pejchal, Petržilka, Hromádka, Dudek, Rybáček, Křehlík, Vyvial, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Košťál

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu