15. 9. 2018 | Dominik Adam

Juniorka nestačila Spartě, která z Brodu odjela se čtyřmi body!

Havlíčkobrodská juniorka po porážce v Liberci si chtěla spravit chuť v zápase proti pražské Spartě. Hosté ale po vysokém skalpu Pardubic vlétli na domácí celek a po první periodě vedli o tři branky. Ve druhé třetině Bruslaři sice snížili, ale hosté si svůj náskok pohlídali. Třetí perioda skončila nerozhodně, po jedné brance na každé straně. V úvodu prodloužení se Sparta prosadila a z Havlíčkova Brodu si odvezla čtyři body. Z havlíčkobrodských řad se dvakrát na listinu střelců zapsal kapitán Marek Tecl, jednu branku přidal Jiří Hromádka.

Začátek první třetiny byl velice vyrovnaný, hrálo se nahoru dolu. Jiří Hromádka se prosmýkl hostující obraně, ale brankář vyrazil kotouč okrajem lapačky. Následovala přesilovka sparťanského celku, která i přes velký nápor na branku nebyla využita. Jakub Petržilka projel sparťanské obraně, ale před zakončením byl podražen, takže bylo nařízeno trestné střílení, navíc ještě dvouminutový trest pro sparťanského útočníka. Petržilka se rozjel na Škorpíka, na kterého zkusil střelu na vyrážečku, ale neuspěl. Hosté měli následně početní výhodu, kterou využili.

Gajdošova rána se odrazila od zadního mantinelu před branku, kde stál Vojtěch Kropáček, který ze vzduchu doklepl puk za Nedvědova záda. Za dvě minuty přišla další branka ze strany Sparty. Prymula přihrál Ondřeji Havlínu, který si zpracoval touš a z levé strany propálil brankáře. Lukáš Rousek společně s Davidem Vitouchem podnikli rychlý protiútok, který skončil gólem. První jmenovaný přihrál Vitouchovi, jenž z první poslal puk mimo dosah Nedvěda.

V úvodu třetiny došlo k výměně brankářů na domácí straně. Nedvěda vystřídal Arbelovský. Chybu brankáře Sparty přečetl Vyvial, který hned poslal puk na Jiřího Hromádku, jenž poslal puk do odkryté klece. Na tuto branku hosté rychle zareagovali. Kropáček našel hůl Lukáše Rouska, který si přehodil puk do bekhendu a poslal jej za záda Arbelovského.

Domácí poté putovali na trestnou lavici a opět inkasovali. Rousek vypálil na Arbelovského, který vyrazil puk přímo na hůl Ondřeje Havlína. Sparťanský hráč pověsil touš pod horní tyč. Kopic poslal puk na svého kapitána Marka Tecla, který využil protiútočnou akci střelou mezi betony. Domácí měli výhodu jednoho hráče v poli, ale Sparťané si situaci pohlídali a nedovolili svému sokovi skórovat. Arbelovský v závěru třetiny předvedl neskutečný zákrok, když chytil tutovku Sparty.

Na začátku třetí periody si domácí vykoledovali další trest. Sparta i přes obrovský tlak nedokázala vsítit branku. Sparťané přečíslili domácí obranu, vše na sebe vzal Pšenička, který si vybruslil mezi kruhy. Střela útočníka hostů byla však nepřesná. Poté měli přesilovku domácí, kteří ale ve své početní výhodě inkasovali. Lukáš Rousek našel u pravé tyče Jakuba Prchala, který přesně mířenou střelou nad levý beton přidal další branku.

Bruslaři nakonec tuto přesilovku využili. Cachnín přihrál Marku Teclovi, který krásnou střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře. Bruslaři v závěru měli přesilovku, do které šli se šesti hráči, ale nakonec branku nedali. V úvodu prodloužení měl šanci Vaňous, ale hostující bek se k němu rychle stáhl a odebral mu puk. Poté ale Sparta udeřila. Lukáš Rousek udělal stahovačku a následně poslal puk zadovkou Patriku Prymulovi, který pověsil puk do branky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 0 2 2 0 0
Štěpán Dudycha 0 1 1 -2 2
Adam Dvořák 0 0 0 -1 12
Dan Fiala 0 0 0 0 0
Jiří Hromádka 1 0 1 -3 2
Filip Klofáč 0 0 0 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 -1 0
Marek Kopic 0 0 0 -4 0
Jakub Košťál 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 0 0 1 0
Jiří Najman 0 0 0 -1 2
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Jakub Petržilka 0 1 1 2 0
Marek Tecl 2 0 2 -2 0
Dominik Vacík 0 0 0 -2 0
Pavel Vaňous 0 0 0 0 0
Josef Vyvial 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 41 16 3 13 81,25 0 0
Martin Nedvěd 20 35 4 31 88,57 0 0

Ohlasy k utkání

4.. kolo, sobota 15.9.2018 od 13:15
Zimní stadion Kotlina
3:6
(0:3, 2:2, 1:1 - N 0:1)
Havl. Brod - Sparta
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 21. Hromádka (Vyvial), 30. Tecl (Kopic, Petržilka), 56. Tecl (Cachnín, Dudycha) – 16. Kropáček (Gajdoš, Vitouch), 19. Havlín (Prymula, Pšenička), 20. Vitouch (Rousek), 22. Rousek (Kropáček), 27. Havlín (Rousek, Kropáček), 55. Prchal (Rousek), 61. Prymula (Rousek). Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Petr Křivohlavý, Radek Špringl. Vyloučení: 4:4, navíc Dvořák (HBR) 10 min. [VRAŽ], Vorobjev (SPA) 5 + OK [NAP]. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 62. Střely na branku: 37:51 (13:16, 13:17, 11:16 – 0:1). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6. Prodloužení: 0:1.

Sestavy

Havl. Brod

Nedvěd (21. Arbelovský) – Dudycha, D. Vacík, Dvořák, Najman, Pejchal (A), Krejčí, Adam – Petržilka, Cachnín (A), Tecl (C) – Kopic, Kohout, Hromádka – Klofáč, Vaňous, Košťál – Vyvial, Fiala

Sparta

Škorpík (Cichoň) – Pika, Havlín (A), Prchal, Vorobjev, Tomek, Gajdoš – Prymula, Klimo, Schwamberger (A), Kropáček, Slavíček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Rousek, Gluzman, Čech (C), Vitouch

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu