25. 1. 2011 | David Nekvinda, Pavel Kuba

Junioři propadli v Brně ve druhé třetině a vraceli se bez bodů

Havlíčkobrodští junioři sice na ledě Komety Brno vedli po úvodní dvacetiminutovce 1:0, ovšem nakonec se domů vraceli s prázdnou. Druhou třetinu pondělního extraligového souboje totiž ztratili 1:4 a celé utkání pak prohráli 3:6. Dva góly Rebelů vstřelil v Brně Milfait, jednou mířil přesně Wasserbauer.

První minuty hry příliš vzruchu nepřinesly. Oba celky se soustředily na bránění modré čáry, což se jim povětšinou dařilo. Jako první přeci jen zahrozila Kometa, ale Stehlík nedokázal při přečíslení dostat puk za záda Peška v brance hostí. Změnu obrazu hry přineslo první vyloučení v zápase. V desáté minutě šel za katr Zemánek. Hosté sice přesilovku nevyužili, ale dostali se do tempa a začali být na ledě lepším družstvem. Z jejich zlepšeného výkonu také pramenila jediná branka první periody. Zatímco Zdražil ještě trefil tyčku Jan Milfait šikovně tečoval střílenou přihrávku Hadravy. Barus se mohl jen dívat, jak letí puk do sítě. Svou šanci v přesilovce pak dostala i Kometa, ale Dlapova rána cinkla o tyč a Jankovič netrefil v dobré pozici odkrytou branku. Po nevýrazném výkonu z obou stran se šlo do kabin za stavu 0:1.

Pakliže první třetina nepatřila k těm nejzajímavějším, druhá část hry nabídla krásný hokej. A po vězších dávkách jej nabízela domácí Kometa. Hned v úvodu třetiny se povedlo domácím srovnat krok. Jan Křivohlávek se prokličkoval až do šance, ve které mu ale puk sjel z hole. Brněnský forvard tak aspoň poslal puk na modrou, kde číhal Vlastimil Bilčík a nekompromisní dělovkou smazal nulu na kontě Brna. Neuběhly ani dvě minuty a obrat byl dokonán. Rebel Kulhánek nevyužil svoji velkou šanci, při které uháněl sám na Baruse. Kotouč se odrazil k Romanu Jurákovi, který měl před sebou volné celé hřiště. Frnkl obráncům a tváří v tvář Peškovi uspě, zasunul mu kotouč mezi nohy.

A netrvalo to dlouho a Brno se radovalo potřetí. Při zkrácené přesilovce našel Křivohlávek prvně Fúzika, který se ještě neprosadil. Z následující akce ale gól padl. Koukal rozehrál k levému mantinelu na Křivohlávka, ten křížným pasem dostal puk k Branislavu Jankovičovi a ten po zemi poslal Kometu do trháku. Z toho se však domácí neradovali příliš dlouho. Svou přesilovku totiž využili i hosté. Při vyloučení Štindla vyjel zpoza brány Jan Wasserbauer a zaskočil Baruse, když zasunul bekhendem puk mezi jeho betony. Jestli na tomto gólu nesl brněnský gólman jistý podíl viny, tak za pár okamžiků napravil svou pověst, když Wasserbauera vylapal v jasné šanci.

Wasserbauerův gól nebyl ve druhé třetině jediný, který padl po akci zpoza branky. Tomáš Popolanský předvedl akci podobnou té hráče Havlíčkova Brodu, jenom místo zakončení po zemi zvolil střelu nad rameno Peška. Ten neměl nárok. I tato branka padla v přesilovce. Druhá třetina tedy nabídla pět branek a Kometa v ni začala potvrzovat roli favorita.

Hosté však na začátku třetí třetiny vystčili drápky. A to především díky přesilovce pět na tři, která trvala 55 sekund. Novotný v ní trefil tyč, Pecen pálil na odkrytou branku, ale trefil jediného muže, kterého mohl, kolegu z útoku Milfaita. Kometa se z tohoto tlaku postupně vzpamatovala a opět byla lepším týmem. Skvělý přehled ukázal v přesilovce, chvíli po půlce třetí třetiny, zadák Petr Štindl. Suše obešel jednoho z hostí, který mu padl do naznačované střely, naznačil další střelecký pokus, ale v poslední chvíli změnil směr a razanci a vyslal pas na u brány volného Ondřeje Dlapu . Ten by se musel stydět, kdyby nabízenou šancí pohrdl. A opět padl další gól do dvou minut. Jan Křivohlávek vyslal dlouhým pasem do brejku Jakuba Fúzika,ten se nerozpakoval a střelou nad lapačku definitvně rozhodl zápas.

Rebel dokázala ještě korigovat skóre. Přesilovku po vyloučení Jana Káni využil dvougólový Jan Milfait. Vyjel si na střed od pravého mantinelu, viděl, že jej nikdo nenapadá a tak vystřelil. Jeho ránu Barus pokrýt nedokázal. Na víc však hosté neměli. Ani domácí se už nikam nehnali a utkání se spíše dohrávalo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 0 0 0 0
Ondřej Doležal 0 0 0 0 2
Jakub Doležal 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 0 2 2 0 0
Marek Havel 0 0 0 0 0
David Kozlík 0 0 0 -1 0
Kryštof Kulhánek 0 1 1 0 0
Jan Milfait 2 0 2 -1 2
Jiří Musil 0 0 0 -1 2
Radek Novotný 0 2 2 1 0
Filip Ondráček 0 0 0 -2 0
Václav Pecen 0 0 0 -1 0
Miloslav Račanský 0 0 0 0 0
Tomáš Richter 0 0 0 0 0
Vladimír Szilva 0 0 0 -2 0
Ondřej Šíma 0 0 0 -3 2
Jan Wasserbauer 1 0 1 0 0
Michal Zdražil 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Pešek 60 0 6 21 0 0

Ohlasy k utkání

47. kolo, pondělí 24.1.2011 od  
Brno
6:3
(0:1, 4:1, 2:1)
Brno - Havl. Brod
Noen Extraliga Juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 23. Bilčík (Křivohlávek), 26. Jurák (Barus), 29. Jankovič (Křivohlávek, Koukal), 37. Popolanský (Káňa), 53. Dlapa (Štindl), 55. Fúzik (Křivohlávek , Štindl) - 15. Milfait (Hadrava, Novotný), 31. Wasserbauer (Hadrava, Novotný), 56. Milfait (Kulhánek). Rozhodčí: Homola - Bříhovský, Chocholouš. Vyloučení: 8:4. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku:Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3.

Sestavy

Brno

Barus - Štindl, Dufek, Koukal, Dlapa (C), Krejčiřík, Bilčík, Dujsík - Popolanský, Káňa, Fúzik, Hnilička, Juráň, Křivohlávek, Jurák, Horehleď, Zemánek, Jankovič, Stehlík.

Havl. Brod

Pešek - Pecen, Richter, Ambrož, Šíma, Račanský, Kozlík, Musil, Novotný (C) - Wasserbauer, Szilva, Ondráček, Zdražil, Kulhánek, Havel, Milfait, Doležal J., Hadrava

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu