12. 3. 2011 | Josef Nudera

Junioři vyrazili do Havířova, domů se vraceli se třemi body

Havlíčkobrodští junioři se vypravili ke svému předposlednímu extraligovému vystoupení do Havířova, kde brali tři body za těsné vítězství 3:2. Rozdílový gól vstřelil pět minut před vypršením normální hrací doby Novotný. Zbývající dvě přesné trefy Rebelů zařídili Varga a Richter.

Začátek utkání nabídnul spoustu zajímavého. Havířov začal zápas tlakem v útočném pásmu, ale ani jednou se nedostal do střelecké pozice tak, aby ohrozil Zvolánka v brance Rebelů. V 5.minutě nejprve Libor Šulák přestřelil branku, poté se to stejné stalo havířovskému Machovi. V 7. minutě trefil Pechanec pouze chrániče bránícího hráče. V 8. minutě jsme se dočkali první branky utkání. K odraženému kotouči se dostal Vojtěch VARGA, který dokonale prostřelil Zelenku - 0:1. V 11. minutě se dostal k samostatnému úniku hostující Michal Zdražil, jeho úmysl ale Zelenka vystihnul a zabránil mu ve skórování. V oslabení dokonce ujížděli Pechanec a Číp, ale Zvolánek jejich akci překazil.

V 16. minutě se oko každého diváka muselo nabažit perfektním zákrokem Zelenky. Z mezikruží vystřelil Vojtěch Varga a tuto střelu Zelenka vykryl perfektním semaforem! Poslední akci třetiny měl na své holi Mach, který jen prověřil betony Zvolánka. Hned na začátku třetiny Antonín Pechanec vybojoval puk, nahrál ho Zientkovi, který trefil tyčku, od tyče se puk odrazil na hokejku Radka Čípa a ten už puk pouze dorazil za brankovou čáru - 1:1. Rebelové z Havlíčkova Brodu ale dokázali ihned reagovat brankou Tomáše RICHTERA , který si najel na modrou a vyslal nechytatelný příklep pod víko, Zelenka se jen ohlédl za sebe - 1:2. Po této krásné hokejové chvíli se obě mužstva dostávali spíše ke střelám, který byly z větších vzdáleností.

Ve 33. minutě se dostal ke střele první úspěšný střelec Havířova Radek Číp a svou střelou rovněž jenom prověřil betony Zvolánka, stejně jako Mach. Na konci druhé třetiny byl hodně aktivní v útočném pásmu Pavel Glos, bohužel pro něho odměnu v podobě branky nedostal, dostal se pouze k nahození na Zvolánka. V polovině třetí části se snažil Vladimír Szilva i Jan Milfait tečovat nahozený kotouč, v obou případech si připsal Zelenka úspěšný zákrok. V 53. minutě Zdražil vystřelil příklepem a touto střelou sestřelil Zelenkovi masku z hlavy. Hodně tvrdá rána, ale Zelenka byl v pohodě a mohlo se téměř ihned pokračovat ve hře.

O minutu později předvedli Číp, Pechanec a Lešiga skvělou kombinaci, dokonale si přihrávali a na konci celé akci Radek Číp jen trefil Zvolánka do plastronu. V 55. minutě se Rebelové dostali do dvoubrankového vedení. Radek NOVOTNÝ si najel před Zelenku a tvrdou ranou ho propálil - 1:3. V 57. minutě se dostal Havířov ještě ke zdramatizování utkání. Zdeněk Deutsch vybojoval puk ve vlastním pásmu, protáhnul ho až do útočného pásma, kde vystřelil. Jan Pasker se potom dostal k odraženému puku a dotlačil ho za brankáře Zvolánka! - 2:3.

V 58. minutě, dnes velmi aktivní, Marek Mach nahodil puk na Zvolánka a to z velmi těžkého úhlu. Brankář Rebelů ho nakonec s menšími obtížemi chytnul. Minutu před koncem se do branky netrefil Lešiga, jeho beckhand mu nesednul. Půl minuty před koncem utkání se dostal Havířov do pásma a po taktické poradě odvolal brankáře. Havířov už ale brankáře Zvolánka vážněji neohrozil a Rebelové si odvezli z Havířova tři body za výhru 3:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 0 0 2 0
Jakub Doležal 0 0 0 0 0
Marek Havel 0 1 1 0 0
David Kozlík 0 0 0 -1 0
Jan Milfait 0 0 0 -1 0
Jiří Musil 0 1 1 1 0
Václav Němec 0 0 0 -2 4
Radek Novotný 1 0 1 0 0
Filip Ondráček 0 0 0 1 2
Tomáš Richter 1 0 1 0 0
Vladimír Szilva 0 0 0 1 0
Ondřej Šíma 0 0 0 1 0
Libor Šulák 0 0 0 -2 0
Vojtěch Varga 1 0 1 1 0
Michal Zdražil 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Zvolánek 60 0 2 38 0 0

Ohlasy k utkání

63. kolo, sobota 12.3.2011 od  
Havl. Brod
2:3
(0:1, 1:1, 1:1)
Havířov - Havl. Brod
Noen Extraliga Juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 21. Číp (Zientek, Pechanec), 57. Pasker (Deutsch) - 8. Varga (Milfait), 25. Richter, 55. Novotný (Havel). Rozhodčí: Smeták - Bartošak, Hanzlík. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 172. Střely na branku: 40:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Sestavy

Havířov

Zelenka (Matoušek) - Bálint, Duda, Zientek (C), Teper, Deutsch - Pechanec (A), Čaja, Číp, Smuž, Lešiga, Krause, Mach, Pasker, Glos

Havl. Brod

Zvolánek (Pešek) - Richter, Šulák, Ambrož, Šíma, Němec, Musil, Novotný (C) - Varga (A), Szilva, Ondráček, Zdražil, Havel, Milfait (A), Doležal, Kozlík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu