19. 9. 2019 | Štěpán Ondráček

První výhra sezony: Dorost dal devítku brněnské Technice!

Havlíčkobrodští dorostenci po dvou nezdarech využili led Kotliny, když ve třetím kole hostili Techniku Brno. Po první třetině byli veselejší hráči domácího souboru, kteří vedli 2:1. Zlomový moment utkání přišel ve druhé části, kdy Bruslaři vsítili dvě rychlé branky. Brňané v poslední části zlepšili hru, ale na rozjetý Havlíčkův Brod to nestačilo. Svěřenci Václava Adama a Tomáše Harta si připsali první vítězství v sezoně.

Havlíčkův Brod vstoupil do utkání aktivněji, když se ve velké šanci ocitl Dymák. Rychlonohý útočník se probil přes dva obránce až do zakončení. Jeho pokus nakonec skončil v lapačce Bílka. Bruslaře nemusela neproměněná příležitost mrzet dlouho. Ve čtvrté minutě prostřelil hostujícího gólmana Tomáš Krejčí. Brňané se potom snažili o vyrovnání, ale naráželi na obranu a spolehlivého Tučka. V polovině první třetiny však hráči hostů potrestali zaváhání domácí obrany. Michael Fornál dostal krásnou přihrávku za obranu a nedal Tučkovi šanci na úspěšný zákrok. Hosté potom byli aktivní, ale do vedení se zpátky vrátil Havlíčkův Brod. Michael Bačkovský byl sám před Bílkem, kterého prostřelil k bližší tyči. Hosté mohli vyrovnat necelé dvě minuty před koncem úvodní části. Harásek jel sám na Tučka, ale tomu střeleckou příležitost zmařil obranným zákrokem Zych.

Bruslaři vlétli na svého soka hned zkraje druhé třetiny. Raušova pumelice těsně prolétla okolo břevna Bílkovy svatyně. Ve 28. minutě hrál domácí soubor přesilovou hru, ve které dokázal vsítit třetí branku. Kutlvašrovu střelu od modré tečoval před gólmanem Michael Bačkovský. Hosté se do pásma Havlíčkova Brodu moc nedostávali, a tak přišla čtvrtá branka. V přesilové hře se trefil po šťastném odrazu Adam Rauš. Bruslaři vtěsnali pátou branku do devíti vteřin od poslední trefy. Vladislav Juřica v přečíslení dva na jednoho hledal svého spoluhráče, ale ten byl tísněn. Puk za brankáře nešťastně dostal jeden z brněnských obránců. Technika potom vyměnila brankáře a přineslo to kýžené ovoce. Ve 36. minutě ztenčil náskok Havlíčkova Brodu Jan Toman. Hostující útočník využil chyby domácí defenzivy, když natřikrát poslal puk za Tučka.

Jestliže vyšel vstup do druhé třetiny domácím, tak hostům se povedl nástup do posledního dějství. Brňané snížili v úvodní minutě třetí části. Ivan Korbini stál ve správný čas na správném místě, když usměrnil puk do branky. Hosté byli rázem na koni, jelikož za Tučkem zvonila branková konstrukce. Brankář Havlíčkova Brodu se vyznamenal ve 46. minutě, kde vychytal v jasné gólovce Kubového. Nedáš, dostaneš, platilo i tentokrát. Max Kutlvašr odzbrojil soupeře a střelou mezi ruku a tělo prostřelil Geidla. Bruslaři se potom rozstříleli, protože přidali další dva góly. Tomáš Krejčí využil dobré nahrávky Juřici, když prostřelil gólmana k levé tyči. Osmou branku přidal Jaroslav Prášek. Útočník domácí poprvé trefil obránce, ale opětovná rána už skončila v síti. Havlíčkův Brod byl po zbytek utkání lepším týmem, když otupil nápor hostů. Poslední branka zápasu padla v 57. minutě. Rauš vybídl Filipa Dymáka, který namířil touš do pravého horního rohu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Bačkovský 2 0 2 3 0
Ondřej Besmák 0 1 1 2 0
Marek Doležal 0 0 0 1 0
Filip Dymák 1 0 1 1 2
Zdeněk Fišer 0 0 0 -1 0
Tadeáš Holenda 0 1 1 1 0
Jan Jakubec 0 0 0 0 0
Michal Janko 0 0 0 2 0
Vladislav Juřica 1 2 3 4 2
Tomáš Krejčí 2 0 2 2 0
David Krejčí 0 1 1 1 0
Jan Kuchta 0 0 0 1 0
Max Kutlvašr 1 2 3 3 2
Jaroslav Prášek 1 0 1 1 2
Adam Rauš 1 1 2 1 0
Jan Vaněček 0 0 0 2 0
Martin Zych 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Tuček 60 32 3 29 90,63 0 0

Ohlasy k utkání

3.. kolo, čtvrtek 19.9.2019 od 16:00
Zimní stadion Kotlina
9:3
(2:1, 3:1, 4:1)
Havl. Brod - Technika Brno
ELIOD Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. T. Krejčí (Juřica, Kutlvašr), 16. Bačkovský, 29. Bačkovský (Kutlvašr), 33. Rauš (Zych, Besmák), 33. Juřica, 48. Kutlvašr, 51. Krejčí (Juřica), 52. Prášek (D. Krejčí), 57. Dymák (Rauš, Holenda) – 10. Fornál (Rajzík, Toman), 36. Toman (Lysoněk, Harásek), 41. Korbini (Rajzík, Svoboda). Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Tomáš Krejčí, Erik Berger. Vyloučení: 4:5, navíc Rajzík (TBR) 5 + OK [BKH]. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 45:32 (16:9, 17:10, 12:13). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 9:3.

Sestavy

Havl. Brod

Tuček (Kubík) – Zych (C), Besmák, Kutlvašr, Jakubec, Kuchta, Doležal, Vaněček – Rauš (A), Dymák (A), Holenda – Bačkovský, Juřica, T. Krejčí – Fišer, Prášek, Janko – D. Krejčí

Technika Brno

Bílek (33. – 51. Geidl) – Šplíchal, Rajzík (A), Kala, Vacek, Žák, Šupa, Svoboda – Nerad, Harásek (A), Kubový, Toman, Lysoněk, Smítal, Maštalíř, Líska, Korbini, Fornál (C), Zavádský

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu