26. 10. 2019 | Štěpán Ondráček

Dorost sestřelil Duklu v přesilovkách a dál hraje o play off!

Havlíčkobrodští dorostenci navázali na svůj výkon z Mladé Boleslavi, když na ledě Kotliny přivítali jihlavskou Duklu. Hrál se rychlý hokej se šancemi na obou stranách. Havlíčkův Brod dokázal v první třetině vstřelit tři góly. Jihlava potom zlepšila svoji hru, ale Bruslaři si důležité vítězství pohlídali. Lví podíl na skalpu regionálního rivala měl gólman Filip Tuček, který kryl 49 střel soupeře.

Derby Vysočiny nabídlo překrásnou bitvu už na začátku utkání. Oba týmy se střídaly v šancích, ale obě obrany pracovaly na jedničku. Ve čtvrté minutě mohl poslat Duklu do vedení Pavelec, který tečoval ránu od modré. Tuček ztečovaný kotouč vyrazil špičkou betonu. Jihlava byla potom aktivnější, ale byli to Bruslaři, kteří otevřeli skóre zápasu. Adam Rauš nejprve neproměnil trestné střílení. O pár sekund později se nemýlil, když prostřelil Maláče na levou tyč. Havlíčkův Brod ve 14. minutě vedl o dva góly. Odražený puk dostal do sítě Tomáš Krejčí. Dukla se snažila s nepříznivým vývojem něco udělat, ale dostala třetí gól do šatny. Z předbrankového prostoru se prosadil Filip Dymák, který využil clony před jihlavským gólmanem.

Druhá třetina patřila jihlavské Dukle. Soupeř změnil svoji hru a dostával Havlíčkův Brod pod tlak. Pokusy Valacha a Nevšímala skončily na pozorném Tučkovi nebo jeho obraně. Bruslaři oplatili stejnou mincí, ale i Maláč byl na svém místě. Jihlava potom hrála početní výhodu, ve které sice nedokázala snížit, ale po skončení trestu se přeci jen dočkala. Fábry našel Davida Bulíka, a ten pověsil puk do pravého horního rohu. Tříbrankový náskok svému týmu mohl vrátit Tomáš Krejčí. Útočník domácího souboru byl na poslední chvíli zastaven. Poslední minuty druhé třetiny byly jako na houpačce, když se hráči Havlíčkova Brodu a Jihlavy předháněli v útočných manévrech. V nich kralovali oba brankáři, kteří drželi svá mužstva.

Poslední část regionálního derby začali Bruslaři pohádkově. Havlíčkobrodští využili přesilovou hru, když se trefil k pravé tyči Tomáš Krejčí. Jihlava se snažila o druhou branku utkání, jenže narážela na pozorného Tučka v bráně. Domácí gólman se vyznamenal zejména v 50. minutě, kdy zneškodnil gólovku Jandy. Ve stejné minutě vstřelil Havlíčkův Brod pátou branku. Střelu Tomáše Krejčího tečoval mimo dosah Maláče Adam Rauš. Domácí tým dal Dukle za necelou minutu kanára. Ve vlastním oslabení ujel Filip Dymák. Elitní útočník dostal puk nad lapačku Maláče. V utkání zaplály emoce a rozhodčí museli vylučovat. Výhodu jednoho muže navíc nevyužil ani jeden z týmu, a tak si Havlíčkův Brod připsal velmi cenné vítězství.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Bačkovský 0 1 1 0 0
Ondřej Besmák 0 0 0 0 6
Lukáš Číhal 0 1 1 0 0
Marek Doležal 0 0 0 0 0
Filip Dymák 2 1 3 3 4
Tadeáš Holenda 0 0 0 0 0
Petr Hrdlička 0 0 0 0 0
Jan Jakubec 0 0 0 0 0
Michal Janko 0 0 0 0 0
Vladislav Juřica 0 1 1 1 0
Matěj Kravec 0 0 0 0 0
Tomáš Krejčí 2 1 3 0 2
David Krejčí 0 0 0 -1 2
Jan Kuchta 0 0 0 2 4
Max Kutlvašr 0 1 1 1 0
Jaroslav Prášek 0 0 0 0 0
Adam Rauš 2 0 2 2 0
Martin Zych 0 1 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Tuček 60 50 1 49 98,00 0 0

Ohlasy k utkání

14.. kolo, sobota 26.10.2019 od 12:00
Zimní stadion Kotlina
6:1
(3:0, 0:1, 3:0)
Havl. Brod - Jihlava
ELIOD Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Rauš (Bačkovský), 14. T. Krejčí (Dymák, Zych), 20. Dymák (Juřica), 41. T. Krejčí (Kutlvašr, Číhal), 50. Rauš (T. Krejčí), 51. Dymák – 31. Bulík (Fábry, Hrbek). Rozhodčí: Martin Vepřek – Martin Klouda, Erik Berger. Vyloučení: 10:10. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 24:50 (9:12, 9:24, 6:14). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

Sestavy

Havl. Brod

Tuček (Kubík) – Jakubec, Besmák, Zych (C), Kuchta, Číhal, Kutlvašr, Doležal – Dymák (A), Juřica, Rauš (A), Janko, T. Holenda, T. Krejčí, D. Krejčí, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek

Jihlava

Maláč (Pulda) – Vovsík, Sapík (C), Adam, Macek (A), Hrbek, Šabata, Janda – Melenovský (A), Polodna, Zdarsa, Juřička, Nevšímal, Sopotnik, Valach, Pavelec, Fábry, Bulík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu