1. 2. 2020 | Štěpán Ondráček

Bojovný výkon dorostenců na body proti Havířovu nestačil!

Havlíčkobrodští dorostenci odehráli v rámci ELIOD Extraligy dorostu O pořadí play off další utkání, když na domácím ledě přivítali Havířov. Hned od začátku se hrál bojovný hokej plný střetů. Utkání bylo po čtyřiceti minutách vyrovnané, když stav byl 3:3. Hosté v poslední části hry přidali dvě branky, na které domácí tým nedokázal zareagovat. (Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej)

Začátek utkání poznamenaly přesilové hry, když v jedné z nich šli Havířovští do vedení. Jan Moškoř nahrál na modrou čáru na hokejku Petra Kubíčka. Obránce AZetu si zpracoval kotouč a poslal ho přesně k levé tyči. Havlíčkův Brod srovnat stav utkání v sedmé minutě. Filip Dymák zachytil rozehrávku soupeře, když našel volného Adama Rauše. Zkušené křídlo nepohrdlo šancí do poloprázdné klece. Oba týmy se prezentovaly bojovným hokejem, když ve 12. minutě mohli jít Havířovští do vedení. Zmarzlák překonal Tučka, ale toho zastoupila branková konstrukce. Nedáš, dostaneš, platilo i tentokrát, když z následného protiútoku se radoval domácí výběr. Janko, vytáhl brankáře soupeře z branky a volný kotouč dotlačil do branky Zdeněk Fišer. Ke konci první části mohlo udeřit na jedné i druhé straně, jenže útočníci nebyli přesní ve svých zakončení.

Vstup do druhé třetiny patřil hostům. Havířov neproměnil zbývající přesilovou hru, ale hned po skončení početní výhody udeřil. Denis Bárta zpoza branky našel před levou tyčí Dominika Kolatu, který nedal přesouvajícímu Tučkovi šanci. Oba týmy pokračovaly ve hře z úvodního dějství, když mírně aktivnější byli hráči AZetu. Ve 28. minutě utkání šli poprvé do vedení Havlíčkobrodští. Filip Dymák krásným pasem našel Šimona Báťu. Nováček v sestavě domácích nadvakrát překonal Zlatnického. Mladí Bruslaři potom hráli přesilovou hru, ve které nejvíce zahrozil, Číhal. Jeho pokus byl dvakrát tečovaný, ale gólman Havířova byl bez práce. Hosté vyrovnali stav utkání ve 35. minutě, když využili přečíslení. Antonín Zmarzlák našel křížem pásma Martina Pavlačku, který usměrnil puk k levé tyči. Hosté si mohli své vedení vzít zpět, ale dvouminutovou přesilovku nedokázali přetavit v gól.

Havířov hned zkraje třetí části hrál početní výhodu, kterou dokázal využít. Moškor nahrál na modrou čáru na Martina Pavlačku, který překonal Tučka. Havlíčkův Brod mohl rovněž odpovědět v přesilové hře, ale svůj tlak nedokázal přetavit v důležitou branku. Více ze hry potom měli hosté, kteří více zaměstnávali obranu domácího výběru, ale rozdíl ve skóre byl jen o gól. Bojovné utkání definitivně rozsekala branka v předposlední minutě zápasu. Havlíčkův Brod zkusil své štěstí při hře bez brankáře, ale inkasoval v ní gól. Ve středním pásmu vybojoval puk Jan Moškor, který ho nasměroval do prázdné svatyně Bruslařů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Bačkovský 0 0 0 0 0
Šimon Báťa 1 0 1 1 0
Lukáš Číhal 0 0 0 -1 2
Marek Doležal 0 0 0 -1 4
Filip Dymák 0 2 2 1 0
Zdeněk Fišer 1 0 1 0 0
Petr Hrdlička 0 1 1 0 0
Jan Jakubec 0 0 0 1 2
Michal Janko 0 1 1 0 2
Matěj Kravec 0 0 0 -2 0
Jan Kuchta 0 0 0 0 0
Max Kutlvašr 0 0 0 -1 2
Jaroslav Prášek 0 0 0 0 2
Adam Rauš 1 1 2 1 2
Martin Zych 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Tuček 60 30 4 26 86,67 0 0

Ohlasy k utkání

OPO14. kolo, sobota 1.2.2020 od 13:45
Zimní stadion Kotlina
3:5
(2:1, 1:2, 0:2)
Havl. Brod - Havířov
ELIOD Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Rauš (Dymák), 12. Fišer (Janko, Hrdlička), 28. Báťa (Dymák, Rauš) – 4. Kubíček (Moškoř, Pavlačka), 22. Kolat (Bárta, Kubíček), 35. Pavlačka (Zmarzlák, Puzoň), 44. Pavlačka (Moškoř, Kubíček), 59. Moškoř (Horváth, Pavlačka). Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Tomáš Krejčí, Erik Berger. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 24:31 (12:8, 4:14, 8:9). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5.

Sestavy

Havl. Brod

Tuček (D. Kubík) – Jakubec, Fišer, Zych (C), Kuchta, Číhal, Kutlvašr, Doležal – Dymák (A), Báťa, Rauš (A), Janko, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek

Havířov

Zlatnický (Nowak) – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák – Pavlačka (A), M. Kubík, Moškoř (C), Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Horváth, Vojkuvka

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu