23. 3. 2011 | Lucie Mužíková

Starší dorost nevyužil v Plzni těsného náskoku a psychické výhody, rozhodne třetí duel

Mladí Rebelové mohli v případě dnešního vítězství v Plzni slavit největší úspěchu od postupu mezi dorosteneckou elitu, jenže mladí Indiáni odvrátili hrozbu vyřazení a vynutili si třetí duel. Ten zítra rozhodne o tom, pro koho sezona skonči a kdo naopak zůstane ve hře o extraligový titul. Havlíčkobrodská družina má před zítřejší klíčovou bitvou o čem přemýšlet, prootže dnes utrpěl hodně nepříjemnou porážku 2:7. (foto: Milan Pozdena, hcplzen.cz)

Autor: Lucie Mužíková

Indiáni na svého soupeře vlétli s plnou parádou a už po sedmnácti vteřinách otevřel skóre duelu kapitán domácích Daniel Pejchar. Plzeňští se nenechali ukolébat snadným vedením a náskok pojistili druhou brankou Váchala Festival modrobílých branek pokračoval, po Maškově nahrávce třetí gól přidal Kubalík a vyhnal Dolejše z branky. Toho v hostující kleci nahradil Fučík.Polívku pořádně prověřil až Wassenbauer, ale plzeňský gólman byl na místě a puk ztlumil ve svém náručí. V polovině třinácté minuty se do sebe pustili v domácí třetině plzeňský Tichý a hostující Kuchta. Na body v pěstním souboji vyhrál plzeňský obránce. Domácí v dravém výkonu pokračovali a vykoledovali si faul Pecena. Nakonec ale byli paradoxně nebezpečnější hosté, když Kuchta poslal puk na Račanského a Polívka musel nad vytěsnit ramenem.

V úvodu druhé části dohrávali hosté svou přesilovou hru a David Kozlík se šikovně prosmýkl až před Polívku. Jenže i tentokrát si navrátilec do plzeňské branky svou svatyni pohlídal. A tak se opět radovali domácí. Tulačka našel našlápnutého Ondřeje Koptu, jenž kličkou a střelou do horního rohu poprvé rozvlnil síť za Fučíkovými zády. Netrvalo to dlouho a v přesilovce se do střeleckých statistik zapsal i první obránce. Jan Schleiss nabil Jakubu Houfkovi, jehož střela skončila opět v brance. Aby toho na hosty nebylo málo, Kopta na hranici brankoviště posunul na Poura, jenž tváří v tvář Dolejšovi trefil přesně. Plzeňští nabídli svému soupeři možnost korigování, když na trestnou lavici usedl Moravčík, a brodští hokejisté tentokrát nezaváhali. S notnou dávkou štěstí po odrazu od brusle překonal Polívku Pecen. Jenže i tentokrát měli poslední slovo před přestávkou domácí, když Pour vstřelil svou druhou branku v duelu.

Tentokrát začátek dějství vyšel lépe hostům, kterým indiáni nabídli dvojnásobnou přesilovku. V ní prostřelil Polívku podruhé ve střetnutí Pecen. Plzeňští i přes druhou branku hostů neznervózněli a dále hráli to, co potřebovali. Jeden z odvážných ataků ze zajištěné obrany podnikl Martin Pašek, který se téměř dostal před svého obránce a dobře vypálil. Do bruslařského souboje se pak s plzeňským obráncem pustil Račanský, ale nejenže nevyhrál a Polívku nepřekonal, ale společně s plzeňským bekem sám skončil v brance. Navíc se Havlíčkobrodští neoprostili od nečisté hry, a tak domácí šetřili cenné vteřiny a ještě cennější síly pro zítřejší rozhodující zápas ve vlastních přesilových hrách. Již zmiňovaný třetí duel se odehraje opět na ledě ČEZ Arény.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 0 0 0 0 0
Filip Dundáček 0 0 0 -1 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 -1 0
Martin Hynek 0 0 0 -1 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 0 0
Martin Jelínek 0 0 0 -2 0
David Kozlík 0 0 0 -2 0
Vít Křesťan 0 2 2 0 0
Petr Kuchta 0 0 0 -1 2
Kryštof Kulhánek 0 0 0 -1 2
Jaroslav Meloun 0 0 0 -3 2
Marek Němec 0 0 0 -1 0
Jakub Pavlas 0 0 0 -1 4
Václav Pecen 2 0 2 -1 4
Miloslav Račanský 0 0 0 -2 0
Radek Špringl 0 0 0 -1 2
Libor Šulák 0 1 1 -2 2
Petr Turek 0 0 0 -1 0
Jan Wasserbauer 0 0 0 -3 0
Lukáš Žemlička 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 4 0 3 5 0 0
Tomáš Fučík 56 0 4 22 0 0

Ohlasy k utkání

OF2, středa 23.3.2011 od  
Plzeň
7:2
(3:0, 4:1, 0:1)
Plzeň - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Pejchar (Váchal), 3. Váchal (Schleiss, Kubalík), 4. Kubalík (Mašek, Schleiss), 26. Kopta (Tulačka), 29. Houfek (Schleiss), 29. Pour (Tulačka, Kopta), 39. Pour (Tulačka) - 32. Pecen (Křesťan), 46. Pecen (Šulák, Křesťan). Rozhodčí: Pavlovič - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:2. Diváci: 120. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1, 7:2.

Sestavy

Plzeň

Polívka - Tichý, Farný, Kubík, Šmíd, Marcel, Slavík, Houfek, Moravčík - Pejchar, Šimandl, Mašek, Schleiss, Kopta, Váchal, Zimmermann, Pašek, Kubalík, Faschingbauer, Pour, Tulačka.

Havl. Brod

Dolejš (od 4. minuty Fučík) - Wasserbauer, Kuchta, Pecen, Křesťan, Šulák, Pavlas, Špringl, Dvořák, Kulhánek, Žemlička, Chlubna, Račanský, Meloun, Beránek, Hynek, Dundáček, Jelínek, Turek, Kozlík, Němec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu