7. 3. 2020 | Tomáš Sochor

Dorost utnul černou sérii! Vyšlápl si na Spartu

Devět zápasů. Tak dlouhá byla série proher havlíčkobrodských dorostenců. V desátém utkání přišel konečně zlom. Havlíčkův Brod vyzval na domácím ledě pražskou Spartu. Domácí tým si vytvořil dvoubrankový náskok. Hosté ve druhé třetině snížili. Ve třetí periodě však výběr trenéra Václava Adama zabral a dalšími dvěma přesnými trefami zpečetil svojí výhru.

Do utkání vstoupili lépe hosté. Byli aktivnější a dostávali se do šancí. Bruslaře však v prvních minutách podržel Filip Tuček. Nejdříve si poradil s tečovanou střelou od modré čáry. Pak betonem vytěsnil střelu najíždějícího si Jana Krupičky. Na začátku sedmé minuty padl první gól zápasu. Na modré čáře převzal kotouč Jan Jakubec. Udělal dva kroky dopředu, stahovačkou se zbavil bránícího hráče a střelou do pravého horního rohu poslal svůj tým do vedení. V samotném závěru třetiny se domácí málem dostali do dvoubrankového vedení. Asi dvě sekundy před sirénou se ke střele z pravého kruhu dostal jeden z havlíčkobrodských obránců. Nastřelil tyč, jeho spoluhráči se však dostali k dorážce a propasovali kotouč až za brankovou čáru, podle rozhodčího ale až po konci třetiny.

Na začátku druhé periody si hosté vytvořili tlak. Nejdříve za Filipem Tučkem zazvonila tyč. O chvíli později se dostal do stoprocentní šance Josef Brož, jenž si položil havlíčkobrodského gólmana, ale následně již nedokázal zakončit. Havlíčkův Brod pak udeřil podruhé. Lukáš Číhal využil srážky dvou Sparťanů v rohu kluziště, objel bránu a střelou k bližší tyči překvapil Jana Dlouhého. V polovině zápasu si Bruslaři vytvořili v přesilové hře několik šancí, které ale všechny zlikvidoval sparťanský brankář. Naopak hosté ve třicáté páté minutě svojí početní výhodu využili. Filip Ducháč neskutečnou ránou o tyč z levého kruhu snížil stav utkání.

I na začátku třetí části hráli aktivněji hosté. Ale stejně jako dvakrát předtím, i tentokrát Bruslaři úvodní minuty třetiny přežili bez ztráty kytičky. Předešlé dvě periody napodobili také tím, že s blížící se polovinou třetiny vstřelili gól. Jaroslav Prášek ujel společně s Davidem Krejčím do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný nahodil kotouč na svého spoluhráče, který zakončil do prázdné brány. Sparta se snažila alespoň snížit, seč jí síly stačily, nemohla však najít recept na skvěle chytajícího Filipa Tučka. V poslední minutě Sparta hrála přesilovku šest na čtyři. Ihned po vhazování však vybojoval kotouč Adam Rauš, který bekhendovým vyhozením přes celé hřiště pojistil výhru Havlíčkova Brodu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Bačkovský 0 1 1 1 0
Ondřej Besmák 0 0 0 1 4
Lukáš Číhal 1 0 1 1 2
Filip Dymák 0 0 0 3 0
Zdeněk Fišer 0 0 0 0 0
Tadeáš Holenda 0 0 0 0 2
Petr Hrdlička 0 0 0 0 0
Jan Jakubec 1 0 1 1 0
Matěj Kravec 0 0 0 1 0
Tomáš Krejčí 0 0 0 0 0
David Krejčí 1 0 1 2 0
Jan Kuchta 0 0 0 2 0
Max Kutlvašr 0 1 1 2 2
Jaroslav Prášek 0 1 1 1 0
Adam Rauš 1 1 2 3 2
Josef Teplý 0 0 0 0 0
Martin Zych 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Tuček 60 23 1 22 95,65 0 0

Ohlasy k utkání

OPO22. kolo, sobota 7.3.2020 od 13:45
Zimní stadion Kotlina
4:1
(1:0, 1:1, 2:1)
Havl. Brod - Sparta
ELIOD Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Jakubec (Kutlvašr, Rauš), 26. Číhal, 48. D. Krejčí (Prášek, Bačkovský), 60. Rauš – 35. Ducháč (Ludvík). Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Petr Křivohlavý, Martin Klouda. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 55. Střely na branku: 30:23 (10:5, 10:7, 10:11). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Sestavy

Havl. Brod

Tuček (Beran) – Jakubec, Besmák, Fišer, Zych (C), Kuchta, Číhal, Kutlvašr – Dymák (A), Rauš (A), Holenda, Teplý, T. Krejčí, D. Krejčí, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek

Sparta

Dlouhý (31. Hrabal) – Tomov, Ludvík, Ducháč (A), Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš, Krupička, Straka, David, Václavík, Červenka, Zembol,Kalný, Pražák, Theimer, Vitouch (A), Senčák

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu