9. 9. 2021 | Ladislav Vácha, Tomáš Sochor

Generálka na jedničku! Bruslaři nastříleli Velkému Meziříčí bůra

V E L K É M E Z I Ř Í Č Í – Havlíčkobrodští hokejisté vyjeli k poslednímu přípravnému utkání do Velkého Meziříčí, proti kterému hráli i poslední zápas, který ovládli výsledkem 3:1. Odvetu začali lépe domácí, kteří se dostali do vedení těsně před koncem první třetiny. Tím se však jejich gólový zápis uzavřel. Bruslaři ve druhé periodě využili přesilovou hru a srovnali skóre. Ve třetí části pak Konečného svěřenci ovládli zápas úplně. Horákům nastříleli další čtyři branky, a pohodlně dokráčeli ke konečnému vítězství 5:1. Havlíčkův Brod tak končí přípravu s pěti výhrami a pěti porážkami.

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu, přičemž se hra rychle přelévala z jedné strany na druhou. Bruslaři brzy dostali výhodu přesilové hry, ale Voříškova teč i rána Nepokoje od modré čáry skončily na připraveném brankáři Štouračovi. Přečíslení 2 na 1 potom táhl Janoušek, ale jeho pas na T. Ludvíka soupeřův obránce zablokoval. Obrovskou šanci zanedlouho spálil Bulín, když pálil zblízka po Čejkově nahrávce. Jeho ránu z první gólman Štourač zneškodnil. V početní převaze si pak zahráli i domácí, ale paradoxně málem sami inkasovali.

Do trháku se dostal Kalač, ale zakončil jen do gólmana. Gólový účet zápasu mohl otevřít Vlašín, jenže jeho nebezpečná teč prosvištěla nad horní Nedvědovou tyčkou. Horáci se, stejně jako při utkání v Kotlině, radovali až v poslední minutě úvodní dvacetiminutovky, když využili přesilovku. Brankář Nedvěd bravurně pochytal několik nebezpečných dorážek, ale proti té z hole Vojtěcha Maštery už neměl šanci. O bleskové vyrovnání se mohl postarat Kliment, ale jeho jedovka z levého kruhu orazítkovala jen brankovou konstrukci.

Velké Meziříčí mohlo v úvodu prostřední části odskočit na dvoubrankový náskok, jenže exbrodský Juráň při přečíslení dvou na jednoho mířil nepřesně. Na druhé straně hřiště vystřihl hezkou individuální akci Mlynář, který protančil hned kolem dvou protihráčů, ale z mezikruží vypálil bekhendem jen do Štouračovy výstroje. Hosté potom měli jednoznačně více ze hry, ale ne a ne se dočkat vyrovnání. Nebezpečně zahrozil Machovský, jehož rána ze druhé vlny skončila jen těsně vedle. Neuspěl ani kapitán Voříšek, jemuž poslal zpoza brány krásný pas Holenda. Z voleje nechal vyniknout jen gólmana domácích.

Do přečíslení 2 na 1 vzápětí ujeli Bulín a Čejka, ale druhý jmenovaný dostal nahrávku až moc na paty. Práci měl i Martin Nedvěd, jenž zlikvidoval dorážku Rozmarína. Paní Štěstěna nebyla nakloněna ani Teclovi, jenž se protáhl za soupeřovu obranu a při blafáku mu kotouč utekl z hole. Parta z Kotliny se dočkala zasloužené branky až při přesilovce. Richard Cachnín narýsoval parádní křížnou nahrávku Janu Bulínovi, který z pravého kruhu vystřelil bez přípravy a překonal brankáře Štourače. A u Bruslařů mohlo být ještě veseleji! Vacík se ocitl v přečíslení 2 na 1 s Čejkou a vzal zodpovědnost na sebe. Jeho projektil však Štourač za svá záda nepustil.

Do třetí periody naskočil Havlíčkův Brod jako utržený ze řetězu. Ve 44. minutě se dostal do protiútoku, když Tomáš Janoušek adresoval hezký pas do jízdy Lubošovi Voříškovi. Prostovlasý matador přebruslil všechny protihráče, položil si brankáře Štourače a chladnokrevně skóroval. Netrvalo to dlouho a Konečného parta slavila potřetí. Jakub Čejka předal puk Richardu Cachnínovi a ten famózní pumelicí z levého kruhu trefil neomylně. Velké Meziříčí rozhodně nesložilo zbraně a několikrát nebezpečně zahrozilo. Brankář Nedvěd však předváděl soustředěný výkon a excelentními zákroky držel svůj tým.

55. minuta vnesla na hole havlíčkobrodských hokejistů ještě více klidu. Marek Tecl skvěle zavezl puk až za bránu domácích a nahrál do jasné gólovky Tomášovi Mlynářovi. Snaživý útočník sice vypálil jen do připraveného gólmana Štourače, ale po nepřehledné skrumáži se z dorážky už nemýlil. Trápící se domácí soubor potom hosté dorazili v 59. minutě. Při vlastním oslabení putoval kotouč po ose Jiří Najman – Patrik Vacík – Luboš Voříšek a posledně jmenovaný propasíroval hrací předmět do sítě. Broďáci si tak odvezli domů zasloužené vítězství 5:1.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, čtvrtek 9.9.2021 od 18:00
Zimní stadion Velké Meziříčí
1:5
(1:0, 0:1, 0:3)
Velké Meziříčí - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 20. Maštera (V. Burian, Strnad,) – 35. Bulín (Cachnín, Čermák), 45. Voříšek (Janoušek, Vacík), 47. Cachnín (Čejka), 55. Mlynář (Tecl, Holenda), 59. Voříšek (Vacík, Najman). Rozhodčí: Mejzlík – Augusta, Kučera. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 164. Střely na branku: 34:36 (13:15, 7:12, 14:9). Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Sestavy

Velké Meziříčí

Štourač (Juda) – Vlašín, Slabý, Kochánek, Burian, Báňa, Ambrož, Svoboda – Juráň, Paták, Horký – Michálek, Křenek, Strnad – Pejchal, Střecha, Maštera – Burian M., Mojdl, Rozmarín

Havl. Brod

Nedvěd (Chaloupek) – Najman, Čermák, Janoušek, Nepokoj, Kliment, J. Ludvík – Čejka, Cachnín, Bulín – Holenda, Mlynář, Voříšek (C) – Tecl, T. Ludvík (A), Kalač – Machovský, Krejčí, Vacík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu