11. 12. 2011 | Ladislav Vácha

Vítězné tažení juniorů pokračuje, za hlasité podpory fanoušků padl v Kotlině Mělník

Havlíčkobrodští junioři za sebou mají další povedené vystoupení na prvoligové scéně. V Kotlině, kde je kupředu hnal hlasitou podporou kotel brodských fanoušků, porazili Mělník přesvědčivě 7:1. Hrdinou zápasu se stal na straně Rebelů útočník Martin Jelínek, který Středočechům vstřelil 2 branky a přidal i jednu gólovou asistenci.

1. třetina - Dominance Rebelům vynesla dvougólové vedení:

Do utkání vstoupili o poznání lépe domácí Rebelové, kteří si vynutili značnou územní převahu a bylo jen otázkou času, kdy mělnická obrana v čele s gólmanem Roušarem poprvé kapituluje. A svěřenci trenéra Benáka se dočkali gólové radosti ve 4. minutě, kdy Vojtěch Varga přiťukl kotouč na modrou čáru Jiřímu Musilovi, jehož ránu tečoval v předbrankovém prostoru volný MARTIN JELÍNEK a zády k bráně překonal brankáře Roušara - 1:0. Obrázek hry se ani v dalších minutách neměnil. Brodský soubor hnaný kupředu svými fanoušky, kteří vytvořili na mládežnické poměry bouřlivou atmosféru, měl navrch a pravidelně se probíjel do nebezpečných příležitostí.

Průběžný stav se znovu pohnul už v 7. minutě, kdy Václav Němec vyslal přesnou nahrávkou do samostatného úniku DAVIDA KOZLÍKA, který už si tváří v tvář brankáři Roušarovi věděl rady - 2:0. Hosté měli dobrou možnost odpovědět při přesilových hrách, když si za hranicí pravidel vypomohli útočníci Jelínek a Žemlička. Byli to však Rebelové, kteří i v oslabení byli nebezpečnější. Skvělou šanci měl na holi kapitán Varga, který z bezprostřední blízkosti našel jen připravenou výstroj strážce mělnického brankoviště. Zbytek první třetiny patřil domácím, Mělník zlobil brodskou obranu jen sporadicky.

2. třetina - Pokračování nadvlády Havlíčkova Brodu:

Prostřední část začalo úchvatné sólo v podání brodského kapitána Vargy, který nabral rychlost v hloubi obranného pásma, z protihráčů si udělal slalomové branky a zblízka vyprášil tvrdou ranou zápěstím Roušarovu lapačku. Mělník se dopustil v následujících minutách dvou vyloučení,což Rebelové nekompromisně potrestali. Na začátku 26. minuty předvedlo v útočném pásmu krásný ťukes trio Martin Jelínek - Vladimír Szilva - VOJTĚCH VARGA, přičemž posledně jmenovaný se za vyšachovanou obranou pár kroků před brankovištěm nemýlil - 3:0. Do hlavních rolí se potom dostal hlavní rozhodčí, který musel v krátkém časovém rozmezí udílet tresty oběma táborům.

Na další velkou šanci se však čekalo až do 32. minuty, kdy rozjetý Kysela v samostatném úniku přehodil zblízka nejen brankáře Zvolánka, ale i horní tyčku brodské brány. Domácí pokračovali v ofenzivním galapředstavení, které nepřibrzdil ani faul útočníka Hynka. Při vlastním oslabení totiž vyslal Vojtěch Varga do úniku VLADIMÍRA SZILVU, jenž v předbrankovém prostoru udělal ostrou kličku brankáři Roušarovi a v pádu skóroval - 4:0. Rebelové tlačili Středočechy i nadále, ovšem do druhé sirény už žádná branka nepadla.

3. třetina - Navýšení skóre a estetická úprava Mělníka:

Závěrečné dějství od prvních minut nijak nevybočovalo z rámce. Fanoušci v ochozech Kotliny stále sledovali dominanci mladých Rebelů, kteří postupnými krůčky navyšovali své vedení. Už za 26 sekund hry prokázal hokejovou chytrost a šikovné ruce MARTIN JELÍNEK, který se ujal puku v rohu pásma, povyjel si do lepší palebné pozice a zblízka propasíroval puk pod Roušarovým betonem do sítě - 5:0. Hra se poté trochu vyrovnala, když se probíjeli na dostřel gólmana Zvolánka i hosté. Znovu však inkasovali ve 46. minutě, kdy stál na konci krásné kombinace MARTIN HYNEK a z několika kroků zavěsil puk přesně pod horní tyčku - 6:0.

Benákova družina se už nikam nehnala a spíše vyčkávala na to, co vymyslí soupeř. Zároveň však trpělivě čekala na každou příležitost k rychlému protiútoku. Gólovou radost si nakonec užili i hokejisté od soutoku řek Vltavy a Labe. Vzhledem k tomu, že celý zápas odehráli jen se dvěma formacemi, si to určitě zasloužili. V 51. minutě posunul Lubor Bartoš puk na hůl VLADIMÍRA JAMBORA, který zblízka prostřelil gólmana Zvolánka - 6:1. Poslední slovo však patřilo Rebelům, kteří rychle odpověděli. V blízkosti útočné modré čáry vybojoval při rozehrávce hostů puk MARTIN HYNEK, najel si volným prostorem až před bránu a zblízka podtrhl gólový účet střetnutí - 7:1. V závěru o sobě dal ještě vědět útočník Varga, jenž orazítkoval tvrdou ranou Roušarovu tyčku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 0 0 0 0
Jakub Doležal 0 0 0 0 0
Martin Hynek 2 0 2 0 2
Martin Jelínek 1 1 2 0 2
David Kozlík 1 1 2 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 0 0
Jiří Musil 0 1 1 0 2
Václav Němec 0 1 1 0 0
Erik Novák 0 0 0 0 0
Václav Pecen 0 1 1 0 0
Vladimír Szilva 1 2 3 0 0
Vojtěch Varga 1 2 3 0 2
Michal Zdražil 0 0 0 0 0
Lukáš Žemlička 0 0 0 0 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Zvolánek 60 1 1 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

20. kolo, neděle 11.12.2011 od  
Kotlina
7:1
(2:0, 2:0, 3:1)
Havl. Brod - Mělník
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Jelínek (Musil, Varga), 7. Kozlík (Vác. Němec), 26. Varga (Szilva, Jelínek), 36. Szilva (Varga), 41. Jelínek (Szilva), 46. Hynek (Pecen, Kozlík), 53. Hynek - 51. Jambor (Bartoš). Rozhodčí: -. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1.

Sestavy

Havl. Brod

Zvolánek (Jeřábek) - Pecen, Musil (A), Ambrož, Vác. Němec, Křesťan - Varga (C), Jelínek, J. Doležal, E. Novák, Kozlík, Zdražil (A), Szilva, Hynek, Žemlička.

Mělník

Roušar - Krejsa, Mikolášek, Bartoš, Makovský - Vočadlo, Šubrt, Jambor, Budaev, P. Kuchta, Kysela, Tulach, Kolek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu