6. 1. 2012 | Pavel Buňat, Martin Voltr

Junioři zůstávají na čele tabulky, ve šlágru remizovali s druhým Hradcem Králové

H R A D E C K R Á L O V É - Ze zápasů mezi juniorkami Havlíčkova Brodu a Hradce Králové se během aktuální sezony stala jakási „malá derby“. Oba soupeři se totiž přetahují o vedení, v tabulce je před pátečním duelem dělil pouze jeden bod a jejich vzájemné zápasy jsou natolik vyrovnané, že v obou předchozích případech skočily remízou. A jinak tomu nebylo ani na královéhradeckém ledu. Domácí sice Rebely jasně přestříleli, nakonec se ale zrodila remíza 1:1. Havlíčkobrodští tak i nadále zůstávají na první příčce.

Úvod patřil domácím, skóre se však měnilo jen jednou

První třetina byla jasně v režii domácího týmu. Ten se také už ve třetí minutě dostal do vedení – před brankovištěm zůstal volný Milan Valášek a Daniel Dolejš na jeho střelu nestačil – 1:0.

Havlíčkův Brod se během celé dvacetiminutovky nedostal do žádné šance a na hradeckou bránu, kterou střežil navrátilec Michal Mahdal, směřoval jen pokusy z uctivé vzdálenosti. Pro Hradec však bylo špatnou zprávou zranění autora první branky Milana Valáška, který ze zápasu už v sedmé minutě musel odstoupit.

Z převahy hradeckých mladíků se rodily i další šance. Aktivitou hýřila zejména dvojice Pavel Hlavatý – Vít Hradecký, kteří se několikrát ocitli před brankovištěm, kde však vládl zkušený Daniel Dolejš. Dobrou možnost měl také Jiří Světlík, jenž si mezi kruhy počkal na přesný pas od hrazení, ale v posledním momentu mu kotouč ujel z hokejky. Vedení domácích 1:0 bylo pro soupeře velmi přijatelným výsledkem.

Rebel záhy vyrovnal

Po pěti minutách druhého dějství byly k vidění zajímavé situace na obou stranách a potvrdilo se pořekadlo nedáš – dostaneš. Brejk dva na jednoho totož nevyužili Světlík s Knotkem a záhy hosté trestali. V lese hokejek a bruslí se ke kotouči jako první dostal Vojtěch Varga, na jehož rychlou střelu hradecký brankář nestačil. Rázem tak bylo vyrovnáno 1:1.

Zbytek třetiny nepřinesl příliš kvalitní podívanou a ze hry vystoupilo pouze několik momentů. Ten nejnebezpečnější přišel na konci 34. minuty, kdy si Miloslav Račanský v přečíslení položil hradeckého beka a žabičkou předložil puk Vladimíru Szilvovi. Forvard Rebelů však kotouč před odkrytou klecí netrefil. Oběma týmům se navíc nezdařila početní výhoda, takže stav zůstal vyrovnaný.

Vyhrát mohl kdokoli, nakonec nevyhrál nikdo

K vítězství byl stejně daleko Hradec jako Rebel, v pasáži mezi 46. a 47. minutou přitom mohl rozdílovou branku přidat kdokoli. Před hradeckou klecí neuspěl ani natřikrát znovu Vladimír Szilva a kapitána Vojtěcha Vargu pak skvěle lapačkou vychytal Michal Mahdal. Na druhé straně zase neodbytně dorážel Vít Hradecký, ovšem za Dolejše bylo v celém zápase těžké protlačit puk.

Hradečtí junioři mohli mít za večer k dispozici rozhodně víc přesilovek než jen čtyři. Rozhodčí Kubeš totiž nechával hře průběh a nepískal ani některé ostřejší zákroky především na domácí hráče. Po jednom takovém naopak vyloučil oplácejícího Víta Hradeckého, který však hned po svém návratu mohl skórovat – jeho dorážku zblízka ale vytěstnil výtečný gólman Havlíčkova Brodu.

Když pět minut před koncem zasáhl dvakrát neomylně i Michal Mahdal, byl povedeným útočným snahám obou týmů konec. Vítězství sice více chtěli domácí, ovšem další šanci už si nevypracovali a mezi dvěma špičkovými celky juniorské ligy se tak znovu nenašel ten lepší.

Autor: Martin Voltr.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 0 0 0 0
Jakub Doležal 0 0 0 0 0
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Filip Dundáček 0 0 0 0 0
Martin Hynek 0 0 0 0 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 0 0
David Kozlík 0 0 0 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 0 2
Martin Kříž 0 0 0 0 0
Jiří Musil 0 0 0 0 0
Marek Němec 0 0 0 0 0
Václav Němec 0 0 0 0 4
Erik Novák 0 0 0 0 0
Václav Pecen 0 0 0 0 0
Miloslav Račanský 0 0 0 0 2
Vladimír Szilva 0 1 1 0 0
Vojtěch Varga 1 0 1 0 0
Michal Zdražil 0 0 0 0 0
Lukáš Žemlička 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 60 1 1 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

21. kolo, pátek 6.1.2012 od  
1:1
(1:0, 0:1, 0:0)
Hr. Králové - Havl. Brod
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Valášek (Voženílek) - 26. Varga (Szilva). Rozhodčí: Kubeš – Coubal, Tasch. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 120. Střely na branku: 55:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1.

Sestavy

Hr. Králové

Mahdal – Karlík, Voženílek, Bujňák "C", Pánek, Čáp, Pilař, Zet, Štědrý – Wszolek, Filip, Valášek – Barbora, Hradecký, Hlavatý – Světlík, Ropický, Knotek – Zítka, Procházka, O. Vlček.

Havl. Brod

Dolejš – Němec, Musil, Ambrož, Pecen, Křesťan, Kříž, Dundáček – Varga "C", Szilva, Račanský – Kozlík, Zdražil, Novák – Žemlička, Hynek, O. Doležal – Chlubna, J. Doležal, Němec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu