13. 1. 2012 | Richard Wagner

Junioři prothli smolnou třináctku až ve třetí třetině

Dnešní střetnutí v havlíčkobrodské Kotlině nabídlo hned několik slepených branek a strhující podívanou. Rebelové měli více ze hry, ale naproti nim stál dnes vynikající brankář Moravec, který držel hosty nad vodou. Nakonec však ani hráz v kolínské kleci nevydržela a v 54 minutě, kdy se v rozmezí dvanácti vteřin dokázala domácí družina vedena náčelnickým duem Adam – Benák dvakrát prosadit a otočit vývoj zápasu. Velmi dobře se dnes ukázal krom hostujícího muže s maskou také domácí Jan Kubát. Rebelové zajíždějí v neděli na led regionálního rivala ze Žďáru nad Sázavou.

Hororový vstup do zápasu měla domácí družina. Uběhlo pouhých 11 vteřin a Zvolánek musel poprvé lovit puk ze své sítě. Adam Herwig přihrával z rohu útočného pásma na hůl v předbrankovém prostoru číhajícího Ondřeje Cerka, který si najel mezi beky a nechytatelnou ranou k levé tyčce otevřel skóre zápasu. Rebelové se snažili hrát aktivně a srovnat stav zápasu, ale proti byl kolínský gólman Moravec, jenž si poradil se všemi šancemi. Svůj um musel však ukázat také Zvolánek, který zlikvidoval šance Kadlece i Bičištěho. Další akce již však patřila Rebelům. Jmenovitě Eriku Novákovi, který dostal nahrávku od Michala Zdražila, elegantně se vyhnul soupeři a rozjásal tribuny poprvé.
Radost ale netrvala dlouho a o pouhých dvacet vteřin později se Kolín opět dostal do vedení. Zasloužil se o to Martin Ježek, jenž v mezikruží trefil přesně mezírku mezi betony Jiřího Zvolánka. Uběhlo třicet šest vteřin a Jan Kubát střelou bezprostředně po vhazování ustanovil opět vyrovnaný stav. Rebelové se mohli prosadit i potřetí, ale brankář Kolína ukazoval naplno své schopnosti a čelil akcím Rebelů s nevídaným klidem.

Druhá třetina měla zprvu vyrovnaný ráz a z „herní nudy“ se vymanila až akce Račanského, jenž postupoval sám na brankáře Kozlů, jehož nepřekonal pokusem mezi nohy. Přestože byla skvadra domácích aktivnější, tak se prosadili hosté z Kolína. Patnáct vteřin poté, co se zápas přehoupl do své druhé poloviny přiťukl Jiří Svoboda kotouč na hokejku Radka Špringla, který propálil ještě před nedávnem svého spoluhráče Zvolánka mezi nohy. Domácí si však vstřelenou branku nenechali líbit a snažili se o srovnání kroku. Blízko k tomu měl Szilva, jenž pronikl do rozhozené obrany soupeře, ale radost mu opět zkazil svým zákrokem padající gólman Moravec.

Do třetího dějství vstoupili domácí oslabeni o Kubáta, ale početní nevýhodu přečkali bez úhony a mohli pokračovat v útočných taženích směrem k brance Františka Moravce. Kolínským pomohla od tlaku Rebelů až přesilovka při vyloučení Musila, ale všechny akce dokázal odrazit Zvolánek. Domácí také dostali svou šanci prosadit se v přesilové hře, ale opět naráželi na barikádu jménem František Moravec. Ten ve svém brankovišti dělal divy a zdatně pil krev domácím útočníkům tak dobře, až by Dracula pukl závistí. Nakonec domácí protrhli střeleckou smůlu z posledních minut, když Jan Kubát nabil na modrou čáru Václavu Němcovi, který dělovkou na zadní tyč stanovil skóre na 3:3.
O osudu dnešního zkřížení holí rozhodovaly slepené góly. Již za dvanáct vteřin vytvořili domácí úderníci Vojtěch Varga a Vladimír Szilva neuvěřitelnou mlýnici před Moravcem a druhý jmenovaný i s přispěním paní Štěstěny propasíroval podél levé tyčky puk do sítě. Kolínští v závěru zkusili hru bez brankáře, ale Zvolánek již nedopustil vyrovnání a Rebelové tak stále drží první pozici.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Jakub Doležal 0 0 0 0 0
David Kozlík 0 0 0 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 0 0
Martin Kříž 0 0 0 0 2
Jan Kubát 1 1 2 0 2
Jiří Musil 0 0 0 0 2
Marek Němec 0 0 0 0 0
Václav Němec 1 0 1 0 2
Erik Novák 1 0 1 0 0
Miloslav Račanský 0 0 0 0 0
Vladimír Szilva 1 0 1 0 2
Vojtěch Varga 0 1 1 0 0
Michal Zdražil 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Zvolánek 60 3 3 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

23. kolo, pátek 13.1.2012 od 19:00
4:3
(2:2, 0:1, 2:0)
Havl. Brod - Kolín
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. E. Novák (Zdražil), 10. Kubát - 1. Cerk (Herwig), 9. Ježek, 31. Špringl (Svoboda) . Rozhodčí: Pokorný - Rampír, Kavina. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

Sestavy

Havl. Brod

Zvolánek (Č. Novák) - Křesťan, J. Musil (A), Kříž, Vác. Němec - Szilva, Varga (C), Kubát, J. Doležal, E. Novák, Kozlík, Zdražil (A), Račanský, M. Němec, O. Doležal.

Kolín

Moravec (Hermann) - Svoboda, Špringl (A), Skalník, Kuzďas, Topol, Tvrdík, Herwig (A), Cerk, Ježek, Vágner (C), Protivný, Bičiště, Kořínek, Martínek, Zumr, Kadlec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu